Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Нови неуспех црвено-белих

Рукометаши Црвене звезде поражени су у мечу 3. кола плеј-аута на гостовању у Нишу против Железничара 1949 резултатом 32:36. Био је то други узастопни неуспех београдског клуба, који је и даље први на табели, али се ривали сада озбиљно приближавају Звезди.

Гости су добро отворили меч головима Тодоровића и Нешовановића, али је уследила серија Нишлија од 3:0. Прво полувреме донело је велику неизвесност, јер је резултат константно био изједначен. Звезда није могла да заустави расположеног Милана Павлова, до прошле сезоне капитена црвено-беле чете. У 21. минуту Железничар је поготком Поробића стигао до два гола предности (13:11). Била је то прва предност већа од једног гола разлике после почетних 2:0 за Звезду. Тим Ненада Перуничића је одмах одговорио головима Матичића (два) и Бабића за преокрет и вођство од 14:13. Незаустављиви Павлов је два пута погодио мрежу и вратио предност Нишлијама, а Виктор Матичић је у финишу првог дела изједначио на 16:16, што је био и коначан резултат после првих 30 минута.

До великог пада у игри Црвене звезде дошло је у другом полувремену, када су домаћи рукометаши серијом од 5:0 стигли до значајне предности (24:18) у 38. минуту. Све што је Звезда упела да уради у наставку сусрета било је недовољно за повратак у игру. Бабић, Матичић и Милошевић су били главне полуге у нападу гостујућег састава, који је у пар наврата пришао на минус три, последњи пут при резултату 30:33 у 56. минуту. Железничар је преломио утакмицу головима Николе Дамњановића и Милана Поробића у 58. минуту.

Незаустављиви Милан Павлов постигао је чак 12 голова за Нишлије, а пратио га је Милан Поробић са шест погодака. Још једну одличну партију пружио је голман Железничара Дејан Златановић, који се истакао бројним успешним интервенцијама и био кључни човек у победи домаћег тима. Код црвено-белих истакао се Владимир Цупара на голу, док је Виктор Матичић забележио 11 погодака. Седам пута је мрежу погађао млади Никола Милошевић. Ненад Перуничић је раније најавио да неће играти на овом сусрету, јер није физички спреман да издржи две утакмице на свака три дана. Црвено-бели су због бројних тешких повреда својих играча на овом мечу наступили са 14 рукометаша, од могућих 16, колико је дозвољено правилима такмичења.

Железничар 1949 – Црвена звезда 36:32 (16:16)

Ниш – Дворана: Чаир. Гледалаца: 200. Судије: Мошорински и Панџић. Седмерци: Железничар 2 (2), Црвена звезда 7 (6). Искључења: Железничар 12, Црвена звезда 6 минута.

Железничар 1949: Јеловац, Поробић 6, Павловић 1, Прокић, Б. Стефановић 3, Басарић 1, Денић 2, Пернар 1, С. Стефановић, Мађар 1, Стојановић, Дамњановић 5, Павлов 12 (2), Петковић 4, Златановић, Митић.

Црвена звезда: Живојиновић, М. Поповић 2, Драгутиновић 1, Вујовић, Милошевић 7, Гачевић, Антељ, Тодоровић 3, Цупара, Нешовановић 3, Матичић 11 (6), Дамјановић, Бабић 5, Леовац.

Извесно је да ће Рудар после овог кола достићи Звезду на првом месту по броју бодова, јер игра против последњепласиране Колубаре, а београдској екипи ће се приближити и победник меча Планинка – Пожаревац, тако да се ситуација све више компликује. Црвено-белима остаје да се што боље спреме за следећу утакмицу коју играју против Планинке на домаћем терену.

Повезане вести

Leave a Comment