Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти Црвена звезде надиграли Дорћол

Црвено-бели су славили против Дорћола у Београду резултатом 46:30 у заосталој утакмици 2. кола шампионата Србије. Првак Србије још једном је потврдио да је доминација Дорћола на овим просторима сада већ давна историја и на тај начин се реванширао великом ривалу за пораз у Суперкупу на отварању сезоне.

Предвођена повратником из Француске Владиславом Дедићем, његовим старијим братом Војиславом и одличним Милошем Ћалићем, који се враћа у препознатљиву форму, Звезда је током првог полувремена била боља у свим сегментима игре. Млађи Дедић је већ после нешто више од пола сата забележио хет-трик, а Ћалић је у 12. минуту донео двоцифрену предност. Капитен екипе, старији Дедић је осим непогрешивих шутева у последњим тренуцима донео шампионима убедљивих 30:6. Једини есеј за Дорћол постигао Милан Аврамовић, а Стефан Недељковић је био врло прецизан са левог крила.

zz11044553_10152630295642027_3802127624577036988_n

Бранилац титуле је и у другом делу сусрета био на високом нивоу. Ћалић је стигао до другог есеја, узвратили су и Дорћолци преко Стевана Стевановића, а Миодраг Томић је искористио недисциплину у игри домаћих на овој утакмици да одржи предност црвено-белих на пет есеја разлике. Дорћол је опасно припретио у последњој четвртини и показао да ће и у овом првенству бити озбиљан кандидат за титулу. Стевановић, Недељковић и Милан Чобановић су смањили заостатак на 10 поена осам минута пре краја, али су и направили неколико техничких грешака, па је Звезда одбила њихов налет када је Војислав Дедић забележио есеј претрчавши цео терен. Исти играч поставио је и коначан резултат прецизним ударцем.

Црвено-бели су нанели први пораз Дорћолу ове сезоне и учврстили се на другој позицији првенствене табеле са два бода мање од, за сада, непоражене екипе Партизана. Иза Звезде су Дорћол и Раднички из Нове Пазове са два бода мање, али и утакмицом мање. На зачељу су Ташмајдан Тајгерси и Раднички из Ниша, који су и даље без бодова.

Повезане вести

Leave a Comment