Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Марјановић и Смит поделили МВП признање у последњем колу Топ 16 фазе

Бобан Марјановић је сјајну сезону у Евролиги крунисао погођеним слободним бацањима за победу против Панатинаикоса (69:68), а још једна одлична партија донела му је признање за најбољег играча кола у елитном такмичењу. Награду је поделио са Девином Смитом из Макабија.

Боби је против “зелених“ из Атине нанизао 12 поена, 16 скокова, три асистенције и једну блокаду за скоро 31 минут у игри. За два поена је жутирао 3/6, а са линије слободних бацања без грешке 6/6. Забележио је 28 индексних поена, колико је имао и Девин Смит у тријумфу Макабија против Албе у Берлину (73:64). Искусни Американац је убацио 28 поена уз седам скокова, а тројке је шутирао одличних 7/10. Тројица кошаркаша забележила су већи индекс од Марјановића и Смита, али су њихови тимови поражени, па нису ушли у конкуренцију. То су били Алекс Ренфро (Алба) са 32 индексна поена и Фабијан Козер из Лаборал куће са 29.

Док моћни Бобан следеће недеље буде водио битке са центрима вечитог ривала, у елитном такмичењу могу полако да своде рачуне и спремају трофеј за новог МВП-а Евролиге, где је Звездин горостас најозбиљнији кандидат за ласкаво признање обзиром да је такмичење завршио као најкориснији играч са просечним индексом 25,7.

Повезане вести

Leave a Comment