Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић и Митровић: Спремни дочекујемо полуфинале

Поводом почетка полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге у хотелу Crowne Plaza у Београду, одржана је заједничка конференција за медије којој је присуствовао и генерални менаџер АБА лиге Роман Лисац. После убедљивог освајања првог места у лигашком делу регионалног такмичења Црвена звезда Телеком имаће предност домаћег терена. Сходно томе црвено-бели ће бити домаћин у првој утакмици која је на програму у уторак од 21 сат у дворани Пионир, а директан пренос обезбеђен је на телевизији СПОРТ КЛУБ.

Претходних дана много се причало о полуфиналу. Улог и амбиције су јасне. Резултати који су иза нас нам дају разлога за задовољство и оптимизам, али не треба гледати у прошлост, већ само у оно што је испред нас. Макисмално спремни дочекујемо серију која ће бити тешка и психички и физички. Очекујем да атмосфера на свакој утакмици буде спортска и права ривалска, као што је и била на претходним утакмицама у овој сезони – рекао је капитен Црвене звезде Телеком Лука Митровић у уводном излагању и потом додао:

Сама чињеница да је улог већи аутоматски повлачи и то да је већи и притисак. То је можда и једина разлика у однусу на претходне дуеле у овој сезони. И ми и Партизан смо навикли да играмо пред пуном двораном и показало се колико нам навијачи значе. Стога верујем да ће предност домаћег терна бити веома битан фактор – констатовао је Митровић.

На конференцији за медије представљено је шампионско прстење као и победнички пехар, а том приликом Дејану Радоњићу уручено је признање за најбољег тренера АБА лиге у сезони 2014/2015.

Игра се на три добијене утакмице, а улог је велики Финале АБА лиге и пласман у Евролигу. Партизан је формирао тим током сезоне, вратио се Павловић, дошао Мачван, МИлосављевић се опоравио, а ангажовањем Акојона су додатно појачали тим. Свесни смо чињенице да нас очекује велика борба, али ми спремни дочекујемо полуфинале. Улазимо у серију у једном позитивном амбијенту због свега што смо урадили у току сезоне. У досадашњем делу сезоне је свако добио дерби у којем је био домаћин, тако да предност домаћег терна доста значи. Нека то буде подстицај да кренемо серију са победом – рекао је Радоњић.

На питање које се односило на то да ли ће резултат ове полуфиналне серије имати узрочно-последични утицај на то да ли ће и наредне сезони бити на клупама својих тимова, Дејан Радоњић је кратко одговорио:

Не!

На питање да ли Звезди највећа опасност прети од Милана Мачвана, Радоњић је одговорио:

Фокусирани смо на први меч, јако се добро познајемо, а очекујем да на крају будемо бољи од врло квалитетниг и искусног Партизана. Мотивација је максимална код свих играча. О томе је излишно и говорити. Нећемо победити само ако зауставимо Мачвана, морамо још пуно других ствари да урадимо на прави начин како бисмо дошли до позитивног резултата – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment