Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звезда после два брејка игра за финале

После две утакмице у Суботице, и две победе, одбојкашице Црвене звезде ће на домаћем терену имати прву меч лопту за пролаз у финале. У првом мечу црвено-беле су славиле са 3:1, док је други био много неизвеснији – НИС Спартак је имао две меч лопте у петом сету, али их није реализовао, док је Звезда искористила своју прву.

Ово је био чак четврти окршај Суботичанки и наших одбојкашица ове сезоне и скор је сада 3:1 у корист црвено-белих, али је потребна још једна победа да би се испунио први циљ – финале.

У другој утакмици изабранице Слободана Галешава показале су све своје врлине, али и мане. Вратиле су и после 1:0 и после 2:0, и после 10:13 у петом сетом. Али, када су имале прилику да наплате све урађено, нису реализовале поменуте меч лопте. Још једном ове сезоне одлична је била Марта Дрпа са 25 поена. Веома добро пратиле су је Цветићанин и Медић са 15, док је Средић забележила 13. С обзиром на квалитет ових играчица, не треба очекивати лак посао ни на домаћем терену.

Црвено-беле су још једном показале зашто су година у врху. Иако се Спартак два пута враћао у меч, нису допустиле да их то избаци из ритма, и биле су сталожене у кључним тренуцима. Адела је још једном показала зашто је МВП регуларног дела Суперлиге – 24 поена. Љубица Кецман одиграла је одличну утакмицу, на свом нивоу, и са 15 поена била права подршка Хелићевој. Средњи блокер, Јелена Трнић, забележила је 10 поена из блока,и изједначила рекорд сезоне Софије Медић. Све у свему, утакмица на високом нивоу, и добар увод пред оно што би требало да уследи.

Визура је такође повела са 2:0 против Јединства из Старе Пазове, па ако добију и трећу утакмицу, која је на програму у среду у 19h, обезбедиће још једно финале.

ИДЕМО, ДЕВОЈКЕ!

УСЦ ,,Вождовац“, 15. април, 18h.

 

 

Повезане вести

Leave a Comment