Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Митровић: Драго ми је што је Калина решио меч

У победи Црвене звезде која је донела предност у полуфиналној серији на ривалом битну улогу имао је и капитен Лука Митровић. Лука је после меча истакао да је најзаслужнији Никола Калинић, који је донео превагу и да је и он срећан због тога.

– Калина је у периоду када је напад заказао и када су се они спустили на два-три поена разлике погодио неколико изузетно битних шутева. То је важно, да се надовезујемо један на другог и да покривамо оног коме не иде. Они су заиграли са нижом поставом и Калина се ту сјајно снашао. Изузетно ми је драго што је својим потезима можда и решио меч, рекао је Митровић новинарима испред свлачионице црвено-белих.

Колико мечева смо већ одиграли, у тактичком смислу не може да буде изненађења. Они ће се сигурно мобилисати после овог пораза и учинити све да направе ‘брејк’. Са друге стране, ми бисмо победом направили велики корак напред, али отом-потом. Кључ за сутра је иста оваква игра у одбрани и мало паметнији напад„, наставља Митровић.

Велика важност целе полуфиналне серије у уторак се манифестовала и кошкањима Павловића и Блажича, Вилијамса и Мурића, са доста оштрих фаулова… Нажалост и повредом Милутинова, коме је Митровић – иначе велики пријатељ ван терена – првом приликом пришао да види како се осећа.

– Нервоза је увек присутна у дерби мечевима, више него у осталим, али морате да пробате да се изолујете. Ко успе више да се концентрише на игру, тај је у предности, објаснио је крилни центар Звезде, који је још у дуелу са Панатинаикосом најавио да улази у форму у право време.

Повезане вести

Leave a Comment