Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Хелић: Желимо да искористимо прву меч лопту

Одбојкашице Црвене звезде у полуфиналној серији плеј-офа Винер Штетише лиге имају предност од две победе против екипе НИС Спартака. Прву прилику да обезбеде пласман у финале имаће у среду, 15. априла у Београду када је на програму трећа утакмица.

Црвено-беле су успеле да неутралишу предност домаћег терена коју су Суботичанке имале пред почетак полуфинала. Звездине даме су славиле у оба меча у Суботици и на тај начин су стекле огромну предност.

У првом мечу Звезда је славила са 3:1, по сетовима 24:26, 28:26, 25:23, 25:21, док је друга утакмица била много неизвеснија, али је екипа Бранка Ковачевића успела поново да забележи тријумф. Било је 3:2 за наше девојке, по сетовима 25:13, 21:25, 25:20, 22:25, 17:15, за 123 минута игре.

У оба меча у нашем тиму најефикаснија је била Адела Хелић која је у првом мечу забележила 30, а у другом 24 поена.

Стварно бих желела да завршимо полуфиналну серију против Спартака у три утакмице, али смо свесне да то неће бити лако. Очекујем једну тешку утакмицу. Можда ће већи притисак сада бити на нашој страни. Оне могу растерећеније ући у меч и покушају да играју на све или ништа. Али, ако и не славимо после три меча не би требало да буде неког стреса и панике, једноставно, играмо на нашем терену следеће две утакмице, па шта буде. Верујем да можемо и трећи пут да их савладамо. Надам се доброј игри и пре свега да одржимо континуитет добрих игара. То је најбитније – истакла је коректорка Црвене звезде.

Црвено-беле су паузу у плеј-офу искористиле да подигну ниво форме и то су урадиле на најбољи могући начин.

Стварно се налазимо у одличној форми. Спремали смо се ове три недеље и резултат тих припремних утакмица је уствари и ова игра сада. Очекујем да наставимо у истом ритму – закључила је Хелићева.

Црвена звезда води са 2:0 у полуфиналној серији. Трећа утакмица је на програму у среду 15. априла од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Предраг Баланџић и Дарко Савић.

Уколико буде потребно, четврта утакмица би се играла 18. априла у дворани УСЦ Вождовац у Београду, а евентуална пета у Суботици 22. априла.

Пласман у финале плеј-офа Винер Штетише лиге ће изборити екипа која прва дође до три тријумфа у полуфиналној серији. У другом полуфиналу Визура води против Јединства из Старе Пазове са 2:0.

Повезане вести

Leave a Comment