Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Калинић: Навијачи су нас носили, најважније је да сви дајемо максимум и резултат ће доћи

Да је Црвена звезда сјајан колектив, где често неки нови играч избије у први план показала је и прва полуфинална утакмица плеј-офа АБА лиге, коју је Никола Калинић одиграо са великом енергијом. Репрезентативно крило је просто летело паркетом Пионира, а бројке од 13 поена, по четири блокаде и скока и три асистенције уз одличан шут за три (2/3) и два поена (3/5) довољно говоре о издању борбеног кошаркаша, који је одушевио навијаче црвено-белих.

– Прва победа за нас, сјајно смо отворили ову серију. Играли смо добру одбрану, одлично играли у првој четвртини и то је пресудило. Поново су нам се догодили неки падови који не смеју да нам се дешавају и морамо да радимо на тим и још неким стварима које не смем да откривам. Чекамо данашњи меч и надам се да ће исход да буде исти – истакао је Калинић, али је остао скроман по питању личног учинка и нагласио да је Црвена звезда компактан тим:

– Тако се догодило, али као што и целе године причам, ми смо састав од 12 момака у коме свако има свој допринос. Погодило се да сам ја био тај који је убацио неке важне поене, али сам исто тако лоше започео утакмицу, па су неки други играчи то надоместили. Најважније је да свако има своју улогу, да сви дајемо максимум и резултат ће доћи – изјавила је дванаестица црвено-белих, која је и на овом сусрету један део времена провела и на позицији четворке:

– Није то ништа ново, целе сезоне то радим. Морали смо да одговоримо на њихову поставку са Мурићем на четворци и да се прилагодимо. Правио нам је проблеме прво, али смо онда ми пронашли начин да направимо предност и испало је добро. Вилијамс и ја често имамо неке своје идеје због којих тренер Радоњић луди, али је све то део плана.

zz11137167_922461817814715_8476183318581251651_n

Калинић је истакао и велику улогу навијача Звезде у победи која је донела почетну предност најбољем тиму лигашког дела у доигравању:

– Што се тиче карата, управа клуба може да прича више на ту тему, нас се то не тиче. Атмосфера је била фантастична, дворана је била испуњена до последњег места, навијачи су нас носили. Можда нас је понекад превише понело, јер смо желели превелику разлику и деловало је мало контрапродуктивно, али смо успели да се одбранимо од њихових налета и да остваримо важну победу.

Наставак полуфиналне серије ће уследити кроз неколико часова, а Никола је чврсто на земљи и истиче да су шансе подједнаке:

– Временска разлика између два меча је мала и очекујемо њихову реакцију, јер желе брејк. После 2:0 је тешко вратити се у било ком спорту и они ће на све начине покушати да славе. Тас је можда за нијансу на нашој ваги, али су шансе 50:50 и даље – поентирао је Калинић на крају.

Повезане вести

Leave a Comment