Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда поражена као домаћин у Пиониру у АБА лиги након 37 мечева и 908 дана

Кошаркаши Црвене звезде прекинули су велику серију победа у АБА лиги, у мечевима када су били домаћини у хали Пионир, поразом од Партизана. Можда и у најнезгоднијем тренутку.

Наиме, Црвена звезда Телеком је против црно-белих у првом полуфиналном мечу забележила 37. везану победу у регионалном такмичењу када је играла као домаћин у хали Пионир. Од 19.10.2012. године и пораза од Игокее, наш тим је кренуо у серију која је трајала 908 дана, а завршена је поразом 68:70 од вечитог ривала.

Након лошег старта сезоне под вођством Миливоја Лазића, и пораза од Сплита и Задра, потом и од Цедевите (све у Хрватској) и Игокее у Београду, Звезда је кренула у низ који су водили Влада Вукоичић (11 утакмица) и Дејан Радоњић (26 мечева).

Занимљиво, на том мечу, гост црвено-белих на том мечу био је Новак Ђоковић.

6

За то време, падали су пред црвено-белима у сезони 2012/13. редом: Солнок, Крка, Широки, Раднички, Сплит, Задар, Цедевита, МЗТ, Партизан, Цибона, Будућност.

15

Након тога, пред фајнал-фор, Звезду је од Вукоичића преузео Дејан Радоњић, изборио са црвено-белима финале АБА лиге и Евролигу, али даље од тога није могао у првој сезони.

У сезони 2013/14. Звезда је савладала: Раднички, Солнок, Цедевита, Мега, Задар, Цибона, Широки, Игокеа, Олимпија, Будућност, Партизан, Крка.

0132

Ипак, тежак пораз против Цибоне у полупразној Арени у полуфиналу регионалног такмичења распршио је снове Звезде о титули, док је уз дозу среће наш тим завршио у Евролиги.

У актуелној сезони, најдоминантнијој у историји регионалне лиге, наш тим је рушио следеће противнике на паркету Пионира: Левски, Олимпија, Будућност, Крка, Партизан, Игокеа, Цибона, Задар, Солнок, Цедевита, Металац, МЗТ. Мега је савладана у Железнику.

04

Укупно – 37 везаних тријумфа и, 908 дана без пораза у низу, који је нажалост прекинут, али се надамо да ће у истој хали наши момци, као гости успети да забележе две победе и пласирају се у финале АБА лиге и Евролигу.

У овим мечевима, Звезда је постизала у просеку 83,5 поена. Разлика којом су наши момци испраћали ривале у просеку износи 17,2.

Повезане вести

Leave a Comment