Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Желимо брејк

Трећи меч полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге између Црвене звезде и Партизана на програму је у суботу у дворани Пионир са почетком у 21 сат. После прве две утакмице резултат је изједначен 1-1, а Црвена звезда ће овог пута бити гост:

Одиграли смо два меча, после тог првог у којем смо ми славили Партизан је наравио брејк. Партизан има предност у смислу да се утакмица игра пред њиховим навијачима – почео је причу на конференцији за медије тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић и потом додао:

После нашег издања у другом мечу, урађене анализе грешака, имамо потребу да их исправимо и да будемо бољи у свим сегментима игре и да покушамо да у суботу вратимо брејк. Имали смо тренинг и састанак, здравствена ситуација је добра, а знамо шта нас у суботу очекује пред навијачима Партизана и спремамо се да на прави начин изнесемо ту ситуацију – констатовао је Радоњић.

На питање колико ће бити теже да се оствари победа пред навијачима противничког тима, Радоњић је одговорио:

Партизан је искористио други меч да направи брејк, на нама је да урадимо исто, а имамо две прилике за то. Сигурно да значајну предност представља играње пред својим навијачима, али генерално, да бисмо урадили оно што желимо морамо да покажемо квалитет и да играјући у таквом амбијенту дођемо до победе.

Новинаре је занимало и да Радоњић прокоментарише изјаву тренер Партизана Душка Вујошевића који је рекао да ће њихова одбрана и убудуће бити максимално фокусирана на Бобана Марјановића:

Марјановић је током сезоне много пута показао квалитет. Имали смо евролигашке мечеве у којима је одбрана била фокусирана на њега са удвајањима, тактичким замислима да се заустави. У тим ситуацијама увек је одлично реаговао и показао партије и квалитет који смо могли да видимо током читаве сезоне. Треба очекивати његове боље игре и већи допринос. Није му лако, с обзиром на то да осим тог удвајања постоји и однос према њему који је другачији него у Евролиги. Јер, има опструкцију у кретњама, добија ударце по рукама и ногама, јако му је тешко да дође до позиција. У сваком случају, очекујем да ће дати већи допринос и да ће бити спреман – кратко је застао Радоњић и потом додао:

Партизан је показао квалитет и да уз велико искуство може да игра добро и свесни смо да нас очекује тежак задатак и велика борба. Морамо да будемо спремни да одговоримо на све то добром игром и исправљањем грешака да дођемо у позицију да вратимо брејк. По броју скокова у нападу рекло би се да су у оба меча показали да је то њихов квалитет. Сигурно да кроз тај сегмент игре се препознаје и неки енергетски квалитет. Ако будемо те ствари исправили мислим да имамо снаге да урадимо оно што и желимо.

Радоњић је упитан да још једном прокоментарише спорни дуел Павловића и Лазића 48 секунди пре краја другог меча полуфиналне серије, али није дао директан одговор:

Надам се да ћемо и ми имати исти третман и суђење као што је имао Партизан пред нашим навијачима – закључио је Радоњић.

Повезане вести

2 comments

pera апр 17, 2015 at 21:33

Mi sigurno nećemo imati sudjenje kakvo su oni imali u prošla dva meča. Sada dolazi na red sudjenje totalno u njihovu korist. Mi moramo da pokažemo zube od prvog trenutka i da igramo mnogo snažnije nego predhodne dve utakmice. Ovo je borba na život i smrt a kada je tako igra se i sa dodatnom snagom i motivom. Ako se skupimo u prvoj četvrtini i odigramo vrhunsku odbranu, da pomažemo jedni drugima i odigramo malo brže napade oni nemaju šanse. Moramo da napravimo igru za Bobana ali da predhodno probijemo a ne da telefoniramo kod dodavanja jer oni guranjem Bobana naprave da on čovek pogreši. Ta guranja udaranja kolenima sudije ne sude samo u našim ligama. Svuda sudije rigorozno kažnjavaju udaranja protivnika. Jednostavno oni su u proteklom meču imali idealan kriterijum kakav su sanjali. Bode oči nešto drugo odmah su počeli da nas podcenjuju i ja verujem da to igrači vide. Hvala svima koji su se pojavili na današnjem treningu jer su igrači videli da smo mi tu svuda oko njih iako nećemo biti u hali i da imaju za koga da se bore osim za sebe same. Ako na teren istrči Zvezda ratnička a trener da šansu većini igrača imaćemo tempo koji će slomiti tim koji realno ima 6 igrača. Polako, oni sada moraju da dobiju sutrašnju utakmicu na njima je moranje. Mi samo moramo da ih gurnemo u srljanje i da ih dobijemo glavom i srcem. Ajmo bre mi smo Zvezda nismo mali komšijski klub. Pobedjuje psihički jači protivnik i onaj ko više želi pobedu.

Reply
josif апр 17, 2015 at 23:30

Sve si dobro rekao ali kozna dali mozemo to!Necu ni da pomislim na proslogodisnji scenario u KLS nakon sto smo poveli sa 1:0 pa oni preokrenuli 3:1 nako sto su nas deklasirali u 2 i 3 utakmici a zbog nase malodusnosti smo u 4 ispustili prednost od 14 razlike u zadnjoj cetvrtini i ispustili majstoricu.Daj boze da izborimo majstoricu ovog puta pa sta bude,u suprotnom neigranjem EL vracamo se 5 god unazad i opstanak kluba bice doveden u pitanje.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment