Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда враћа брејк и има предност за Евролигу!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан у трећем мечу полуфинала АБА лиге 95-85  (20-26, 24-25, 18-22, 23-22) и повели са 2:1 у серији. У сутрашњем мечу Црвена звезда ће имати шансу да поведе са 3:1, пласира се у финале плеј-офа АБА лиге и обезбеди учешће у Евролиги! Херој је свакако био Никола Калинић са 25 поена и пресудном тројком када је Партизан стигао на пола коша разлике. Феноменални су били Митровић и Џенкинс.

Осим почетне предности Партизана, црвено-бели су водили током целог меча, иако су допустили да плус 16 постане плус 1. Али, тада су на сцену ступили Никола Калинић и Маркус Вилијамс и серијом 10-0 решили питање победника. Велики број фаулова на обе стране, Партизан 24, Црвена звезда 27, и велики број кошева, што је атипично за овако чврсту утакмицу и утакмице „Вечитог дербија“ генерално. Одличан је био и Чарлс Џенкинс са 22 поена од којих су многи били у битним моментима, Боби Марјановић је одлично отворио меч са 9п у првој четвртини, а Лука Митровић господарио у скоку, један га је делио од дабл-дабл учинка.

Највећа предност на мечу је била 16 поена за црвено-беле, а Звезда је до последњег периода константно одржавала предност између 10 и 13 поена разлике. Партизан је успео да дође до само пола коша минус (74-75) након четири везане грешке Звезде приликом организовања напада и преношења лопте и неколико чудних судијских одлука, али је маестрални играч утакмице, Никола Калинић тројком сасекао противника, а затим је Вилијамс прво тројком, па украденом лоптом и лаганим полагањем решио питање победника. Мурић је постигао две везане тројке, али Звезда није пуштала предност, коју је Џенкинс тројком четири секунде пре краја потврдио на 10 поена. Један од детаља меча је када је Павловић ударио песницом у стомак Бранка Лазовића и зарадио технићку грешку, којих је било 5 на мечу.

Звезда је имала осцилације, али је одлично припремила меч, па ако је по медијима тренер ривала „надмудрио“ Дејана Радоњића у другом мечу, Дејан Радоњић је и више него надмудрио њега вечерас. Шут је одлично служио црвено-беле, 62% за два, 32% за три, али Звезда је поново промашила велики број слободних бацања, 19/27. Скокови су били, вероватно, и пресудни елемент и битна разлика између две екипе, пре свега у офанзиви. Црвена звезда је забележила 37 скокова (20 дефанзивних, 17 офанзивних), Партизан 23 (16 у дефанзиви и 7 офанзивних). Лука Митровић је забележио 7 офанзивних скокова, а Никола Калинић 5 у дефанзиви.

Четврти меч је на програму сутра од 21 час када ће црвено-бели имати прилику за победу која доноси пласман у Евролигу и финале АБА лиге, прилику за прстен.

Полуфинале АБА лиге, трећа утакмица

Партизан НИС – Црвена звезда 85-95 (20-26, 24-25, 18-22, 23-22)

Хала Пионир

Гледалаца: 7.000

Судије: Белошевић (Србија), Радовић (Хрватска), Јавор (Словенија)

Партизан: Акојон 14, Павловић 3, Тепић 8, Мурић 8, Маринковић, Дало, Милутинов 10, Милосављевић 23, Мачван 17, Ђумић 2, Андрић, Безбрадица. Тренер: Вујошевић

Црвена звезда: Вилијамс 7п 3ас (1/3 за два, 1/5 за три), Ребић, Дангубић, Митровић 11п 9ск 5ас 1укл (4/8 за два, 0/4 за три), Лазић 7 (3/3 за два), Блажич 2, Калинић 25п 8ск 2бл (6/7 за два, 3/3 за три) – индекс 29, Марјановић 11п 7ск 1ас, Тејић, Џенкинс 22п 4ск 3ас 1укл (5/8 за два, 4/7 за три), Јовић 6п 5ск 3ас 1укл (1/5 за два, 0/2 за три), Цирбес 4п 1ск 1ас. Тренер: Радоњић

1/4 (20-26)

Трећи меч започињу Вилијамс, Лазић, Дангубић, Митровић и Боби Марјановић. Тепић, Милосављевић, Павловић, Мачван и Ђумић. Одличан почетак црвено-белих, успостављена је игра преко Бобија на центарској позицији. Боби је после уводних поена, фаулиран и био сигуран оба пута са пенала, након одличне одбране Лазића и Дангубића. Дангубић врло агресивно почиње меч одбраном над Тепићем. Тепић постиже прве поене за Партизан. Дангубић је забележио већ трећу личну грешку, а Ђумић постиже прве поене за 4-4. Постижу поене Мачван, Лазић након лепе асистенције Митровића, затим и Милосављевић из подршке. Блажич је зарадио техничку грешку, Мачван је сигуран са пенала, 2/2. Не погађа Митровић, али Боби погађа уз офанзиван скок и додатно слободно бацање. Павловић погађа једно бацање, Јовић на паркету, а Блажич постиже прве поене. Нови офанзиван скок, нови поени за МВП Евролиге, 13-13, 9 поена 3 скока. Одлична одбрана, одличан напад и тројка Калинића за предност Звезде, 13-16. Тајмаут, Партизан. Одлична одбрана Звезде, серија 7-0 након поена Јовића. Акојон узвраћа првом тројком за Партизан. Јовић 2/2 са пенала, Звезда води 20-16. Калинић наставља серију, одличан проценат шута за два 7/10, Звезда води 22-16 и има напад након грешке у корацима Мачвана, али не погађају Митровић и Боби Марјановић, уз офанзиван скок Калинића. Јовић 4п 3ск Калинић 5п од уласка у игру, доста сталожености је унео у игру. Мурић прекида Звездину серију, али Боби и Калинић заједничким снагама постижу поене. Контра Јовић за Митровића, Звезда на плус 8. Акојон затвара четвртину, Звезда води 26-20.

Боби Марјановић 11п 5ск, Калинић 5п.

2/4 (24-25)

Јовић, Џенкинс, Калинић, Тејић и Цирбес на паркету. Одлична одбрана и поени Џенкинса, са његове позиције. Џенкинс одличан у одбрани, Андрић прави фаул. Калинић наставља одличну серију, 7п, Звезда на плус 10. Тепић је погодио, а Павловић наставио са манипулацијом и притиском, после дуела са Калинићем. Храбро, момци. Џенкинс за трииии! Звезда на плус 11, 5 поена Џенкинса. Кошаркаши Партизана су већ кренули са својом игром, притиска и ниских удараца. Тејић је блокирао Мачвана, Калинић сјајан у продору. Лазићу нови фаул, Милосављевић половичан са пенала. Мурић је направио оштар фаул над Цирбесом, Цирбес једном сигуран, а Калинићев офанзиван скок, и нови фаул Мурића. Оба пута сигуран Калинић, 11п уз 5 скокова, Звезда на плус 13, 38-25. Фаул Тејића, Милосављевић 2/2 са пенала. Калинииииић! Нова тројка, 14п, Звезда на плус 14! Браво, Калинари, браво Никола! фаул Андрића, Лука Митровић сигуран са пенала 2/2, Звезда одржава плус 14, 43-29. Митровииић, сјајно! Узвратио је Тејић, а Акојон прави фаул над Вилијамсом. Вилијамс 2/2 са пенала, 47-33. Лазић прави трећу личну грешку, Мачван 2/2 са пенала. Успева Тепић да погоди, Партизан на минус 9. Тајмаут, Дејан Радоњић. Џенкинс прекида мини серију Партизана, 49-37. Погаша за три Милосављевић за три, али Лазић сам и поентира. Лазићу је досуђена четврта лична грешка, против Партизана поново. Коректно суђење, заиста. Свака част.фаул над Џенкинсом, Џенкинс је промашио оба пенала. Мачван погађа, 51-44 за Звезду. Тајмаут, Дејан Радоњић. Џенкинс не погађа за крај полувремена.

Калинић 14п 4ск, Боби Марјановић 11п 5ск, Џенкинс 7п.

3/4 

Џенкинс, Калинић, Дангубић, Митровић и Марјановић на паркету. Одлична одбрана Дангубића, Митровић не погађа у нападу, али Калинић бележи 16п и 5 скок. Дангубић прави четврту личну грешку, Блажич је на паркету. Милсоављевић погађа нову тројку, а Боби и Калинић настављају сјајну партију, 16 поена. Техничка грешка Акојона, Калинић није погодио ниједном са пенала. Погађа Милутинов, Партизан на минус 6, Мачван фаулира Митровића. Митровић једном сигуран, Звезда опет промашује драгоцена бацања. Шести скок Бобија, Јовићу излази лопта из скока, али Митровић нови поени уз нови офанзивни скок, 9п 4ск. Грешка Акојона, Звезда има напад. Џенкиииинс, тројка! Звезда поново на плус 12. Милосављевић погађа уз фаул, погађа и додатно бацање. Лазић не погађа за три, Боби бележи 7 скок, уз фаул Милутинова. Сјајни Џенкинс, 11п. Милутинов не погађа, затим фаул над Јовићем. Одлична одбрана Звезде, затворен је Мачван. Јовић 2/2 са пенала, плус 13. Не погађа Мачван, Јовић је направио фаул. Контра Звезде, сјајни Џенкинс, нова тројка, највећа предност на мечу, плус 16! Погађа и Лазић, а опнда срамотан потез Павловића и техничка грешка. То су часови љубави! Лазић половичан, Јовић греши. Фаул над Милосављевићем, 2/2 са пенала. Вилијамс не погађа тројку, иако је био сам, одличан Јовић у одбрани. Сјајна блокада Бобија! Митровић промашује за три, Акојон погађа за два. Тајмаут. Боби није погодио, Џенкинс одличан, не погађа ни Вилијамс, али Лука Митровић погађа, уз нови офанзивни скок. Узвратио је Акојон. Акојон добија фаул, Јовић трећу личну грешку. Сигуран Акојон оба пута, 73-62.

Калинић 18п 6ск, Џенкинс 15, Митровић 11п 6ск 4ас, Боби 11п 7ск.

4/4

Вилијамс, Јовић, Џенкинс, Тејић и Цирбес почињу последњих десет минута. Вилијамс је одмах погрешио, Мачван погодио, а узвратио Џенкинс и прекинуо серију домаћина. Акојон постиже тројку у трку. Калинић на паркету, Мачван прави фаул. Јовић прави фаул, великли број играча са четири личне грешке. Јовић је промашио, а Мачван погађа уз фаул Тејића. мачван користи додатно бацање, 75-70 за Звезду. Калинић је изгубио лопту. Лош почетак последње четвртине. Нова грешка Звезде, Џенкинс је погрешио, Вилијамс се враћа на паркет. Мачван постиже тројку и стиже на 74-75. Узвраћа маестрални Никола Калинић! Погађа и Цирбес, мини серија Звезде! Фаул Милутинова над Вилијамсом. Виииилијамс! Тројка, затим украдена лопта и лаки поени, серија 10-0! Нови напад за звезду и фаул над Цирбесом. Вилијамс за Калинића, нови поени, али узвраћа Мурић тројком. Греши Вилијамс, Мурић постиже нову тројку. Сјајни, сјајни, сјајни Никола Калинић! Рампа, затим је фаулиран у контри и сигуран са пенала, 25п. Фаул Џенкинса, Милосављевић оба пута прецизан. Вилијамс прави доста грешака, Калинић је приморан да направи пету личну грешку! Хвала, Калина! Милутинов прецизан оба пута. Сјајан продор Џенкинса, 91-84. Не погађа Милосављевић, Цирбес је фаулиран и половичан са пенала. Џенкинс погађа тројку за крај! Звезда води 2:1! БРАВО, МОМЦИ! Идемо по ЕВРОЛИГУ и прстен!

Калинић 25п 8ск, Џенкинс 22п 4ск 3ас, Митровић 11п 9ск 5ас, Боби Марјановић 11п 7ск..

Повезане вести

10 comments

djoka lotric апр 19, 2015 at 08:54

Ne treba ignorisati jucerasnji ogromni doprinos Branka Lazica,jer ko se iole razume u kosarku shvatice da je juce odigrao na naj visem mogucem nivou…

Reply
josif апр 18, 2015 at 23:14

Auuu ljudi,ko da izdrzi ovo.Dignemo se na +14 i vratimo u minut na +1 ali ipak zasluzena pobeda uz najvece zasluge Nikole Kalinica koji je pokazao veliko srce pracen Djenkom i Mitrovicem,solidan Bobi i Zirbes ostali upitno ali kritike nema,nada se da cemo sutra zavrsiti seriju,za sada smo osigurali majstoricu.Pozz.MKD

Reply
DS апр 18, 2015 at 23:11

Djenka Kalina svaka cast donjeli su pobjedu.Moramo i sutra imati raspolozene pojedince Djenka je vec odavno u top formi ubi ova tri derbija.Ako sutra jedan podbaci mora se naci zamjena malo se toga bojim,timska igra je najbitnija ali moramo imati prevagu u bar 2 igraca koji ce kao oni veceras da pogode u pravim trenutcima.Kako mi je samo drago zbog Djenke sto je zaigrao,pa i bolje ovako kada treba.Kao sto neko dole rece u tim vjerujem skeptican sam po pitanju Dejana ali svakako da ne mogu svu krivicu i njemu prepisati.Cirbes dobar.Bobi napokon valjda cemo imati snage sutra i zavrsiti sa njima.

Reply
crveno-bela crkva апр 18, 2015 at 23:06

rekao sam da cu posle ovog meca da se javim.pa molim decka pod imenom CHOMI,da se javi,i sada sa ostatkom njegovih istomisljenika kaze koju rec.kada smo izgubili drugi mec ostavio sam DVA komentara,da se opustite i da nam je to samo bio los dan,i rekao „CITIRAM“ PREGAZICEMO IH KAO PLITAK POTOK…slobodno udjite u komentare i vidite sta sam napisao posle drugog meca,takodje sam rekao da smo za TRI KLASE BOLJI,pa ste me napljuvali i nalupali minuse.evo sada opet pljujte,mene,radonjica,blazica i celu ekipu.sprdamo se sa hrvatima kada nam se nadigne,mozemo da ih pregazimo kada hocemo iz zezanja,a vi samo vise verujte krmetu sa klupe franjevaca.SVAKA CAST MOMCI,SVAKA CAST RADONJA NA MOTIVACIJI I TAKTICI.JOS JEDNA POBEDA…vrhunski mec,vrhunsko sutersko vece,odlicna igra svih momaka,tako se bori za grb.SEVER CELI SADA SE VESELI!!!

Reply
losmi апр 19, 2015 at 13:42

Najpre da ti se izvinim jer ti nisam odmah odgovorio.. Nisam uzivo gledao mec.. Jednu stvar moras da znas.. Niko tebe nije pljuvao, bar ja nisam, vec naseg trenera, koji je totalni amater i diletant.. I sinoc je zamalo izgubio mec, ali do toga nije doslo jer su ovi Dukljaninovi idioti toliko bili bezobrazni i grubi da su nasi igraci jednostavno koliko su mogli uspeli da odgovore… Rodjace, nadam se da ces ti i svi slicni tebi jednom za sva vremena shvatiti da Radonja nije za Zvezdu, mozda on ima zelju ali nema kvalitet i znanje… Video si sinoc kada na +16 za nas, on na terenu pravi petorku Vilijams, Dzenkins, Jovic, Mitrovic, Bobi…Ko tu sta igra to samo on zna… Dukljanin sa druge strane ima Akojon, Milosavljevic, Muric, Macvan, Milutinov.. Do kraja 3/4 smanjili su na +11, za nekih minut-dva.. A onda 4/4 umesto Bobija i Mitrovica ulaze Cirbes i Tejic i nakon 2 minuta rezultat je samo +1 za nas… Ovako nesto ne bi uradio ni najveci neprijatelj CZ.. To je samo jedan klasican primer sa sinocnje utakmice, a takvih primera ima jos i sinoc a i na svakoj utakmici… Jednostavno covek ne zna, nije da nece ali ne zna…Obican je pacer…. I zivim za taj dan kada ce to zlo otici iz naseg kluba… A sto se tice same sinocnje utakmice, dobili smo ih jer je neko konacno shvatio da Dukljanin svaki mec dobija na misice i tucom, i na isti nacin mu je odgovoreno… Neka mi neko objasni zasto i do sada nije tako bilo…

Reply
losmi апр 18, 2015 at 23:04

Nisam pratio mec, sta ces, svadba, nije lako…Vidim da smo dobili, CESTITKE MOMCIMA i ako moze i sutra isto ovako… Cestitam jos jednom….

Reply
jaka blazic апр 18, 2015 at 23:00

Aj Booguu fala u pm kad umro nisam na +1 dobro smo odgovorili ma i za pola kosa pobjeda da je ne bi se bunio jos +10..Da li je ono los dan bio ili ovo veceras partizanov ne znam,dobro je da se nismo uplasili,sudije opet diskutabilnee samo je sreca sto nam je islo iako sam ih pravdao govoreci mi smo sebi sami krivi pa kada bi oduzeli koseve kvarne partizana nasa bi i predhodna bila i vec obezbjedjena Evroliga.Ajoj kad mi sutra pobjedili i obezbjedili finale nego da ostavljamo sve za peti susret bilo bi fenomenalno.Mislim da je i onaj docek Delija veoma doprinjeo i dao im motiv NEKA SE VRATE U PIONIR

Reply
aleksandar sd апр 18, 2015 at 22:58

KARAJ DJENKAAAAA KARAJ KALINAAAAAAAA

Reply
pera апр 18, 2015 at 22:56

Dobro veče džezeri jeste li dosta pljuvali. Čestitke svim iskrenim Zvezdašima. Ajmo da sačekamo sutrašnju utakmicu. Laku noć spavajte sa uživanjem i verom u ove momke i tim. Tim se eto probudio i slavio na osnovu kvaliteta. Svi moraju da veruju u kvalitet ovog tima i podrška. U tom budjenju ima i našeg udela čestitke svima koji su podržali ideju i moje veliko hvala.

Reply
rs апр 18, 2015 at 22:45

od plus 11 sama samo +1 dzabe vodimo citavu utakmicu ako cemo je sada izgubiti a onda vec mogu reci da je kraj..I dalje sam ljut zbog izgubljene na domacem terenu mogli smo sebi sve olaksati sad se moramo cupat jer nam je ova najbitnija,opet bolje i da oni sutra pobijede pa da se odlucuje kod nas nego da zavisimo od sutrasnje ako ovde izgubimoo.Izdrzite momci,pokazite da je ono bio samo los dan.A valjda ce i onim Delijama svanuti i ako bude bilo potrebe doce na odlucujucu.Kakva bi steta bila da sve propadne sto je do sada ucinjeno u igrace itekako vjerujem,treneru i ne bas ali smoci snage moramo.Napokon smo se digli iz blata dobro funkcionisemo bez prolaska u EL unazadili smo se,otisli na pocetak! SD Crvena zvezda je u velikoj krizi,vaterpolisti se bore ali ne ide,u fudbalu ne ocekujem titulu vec je kraj ni pobjeda u derbiju, mozda nece pomoci jedino smo imali radosti od kosarkasa i mora se nastaviti

Reply

Leave a Comment