Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Јанковић постао нови рекордер Мехелена

Александар Јанковић је исписао нове странице фудбалске историје Мехелена. Некада најмлађи тренер у историји Црвене звезде налази се у невероватној серији победа на клупи белгијског тима, где је ове суботе постао нови рекордер по броју узастопних тријумфа.

Јанковићев Мехелен је у плеј-офу за пласман у Лигу Европе савладао Генк са чак 4:0 пред 10.003 гледалаца на домаћем терену головима Софијана Ханија, Далибора Веселиновића, Јенса Несенса и Ивана Обрадовића и на тај начин се издвојио сам на првом месту у групи А са максималних девет бодова.

Била је то седма узастопна победа Мехелена, тако да је Јанковић поставио нови рекорд у богатој историји клуба дугој 111 година. Прошле седмице је шестом узастопном победом изједначио рекорд славног Ада Де Моса, који је постављен у сезони 1988/89, када је Мехелен освојио Куп победника купова.

zzz Aleksandar_JankovicZvezda-Bordo2

И то није све, јер се Јанковићев тим налази у серији од 10 утакмица без пораза. Последњи пут су погнуте главе напустили терен још 24. јануара, након тога уписали три ремија, а затим су редом савладали Лирс (2:1), Варегем (3:2), Стандард из Лијежа (1:0), Серкл Бриж (3:2), Беверен (4:0), још једном Варегем (1:0) и сада Генк (4:0). Како је Јанковић успео да од просечног тима из доњег дела табеле направи машину која руши све пред собом, то само он зна, а да је екипа раније ушла у форму могли су да се пласирају и у групу где се налазе клубови који се боре за шампионску титулу, али и овако није лоше, јер су надомак пласмана у Европу.

Повезане вести

Leave a Comment