Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Дина Благојевић начела мрежу Спартака, али је шампион славио у Суботици

Фудбалерке Црвене звезде поражене су у 14. колу Супер лиге Србије на гостовању у Суботици против Спартака резултатом 1:5 (1:1). Црвено-беле су се храбро бориле у првом полувремену и имале активан резултат, али је у наставку искуснија екипа била боља и заслужено стигла до нова три бода.

Црвена звезда је желела да се овај меч помери за недељу, јер су претходних дана Тијана Ђуричек и Јована Агбаба имале репрезентативне обавезе у одговарајућим селекцијама Србије, међутим клуб није наишао на разумевање ФСС-а и Спартака, који су били против померања сусрета. Имао је и Спартак својих играчица у млађим репрезентативним категоријама, али Тијана Ђуричек је стандардна првотимка Звезде и најбоља фудбалерка, док значајно место има и Агбаба, а код екипе из Суботице то није био случај. Тијана Ђуричек је на овом мечу била на терену до 75. минута, а Агбаба није улазила у игру.

Већ у трећем минуту београдски тим је повео. Дина Благојевић је утрчала у празан простор и мајсторски пласирала лопту у доњи леви угао гола суботичког клуба. Био је то први гол који је Спартак примио у овој сезони на 14 утакмица. Није се дуго чекало на изједначење, јер је мрежу из слободног ударца са око 22 метра затресла Виолета Словић, капитен Спартака, након прекршаја Дејане Стефановић над Маријом Илић.

zz11156217_872499592809351_6378715044745649659_n

Алегра Пољак је нешто касније погодила пречку са 20 метара, а Милена Николић је у 31. минуту шутирала главом преко пречке. До краја првог дела није било изгледних прилика, па је Звезда имала врло повољан резултат имајући у виду квалитет противника, који годинама осваја титуле на домаћој сцени.

У другом полувремену Спартак је уласком у игру Тијане Филиповић успео да потпуно преокрене резултат у своју корист. Само три минута на терену требало је поменутој играчици да затресе мрежу у 59. минуту. До краја Спартак је постигао још три гола од којих су два дело голгетера Милене Николић у 72. и 88. минуту, а Алегра Пољак је затресла мрежу у 75. минуту. Пад у игри у наставку коштао је црвено-беле бољег резултата, али су у првом делу показале да могу да се носе са освајачем дупле круне.

Спартак – Црвена звезда 5:1 (1:1)

Суботица – Градски стадион. Гледалаца: 80. Судија Јелена Бањеглав (Бачка Топола). Жути картон: Бобић (Црвена звезда). Стрелци: Словић у 7, Филиповић у 59, Николић у 72. и 88, Пољак у 75. за Спартак, а Благојевић у 3. за Црвену звезду.

Спартак: Гардијан, Илић, Крстић, Радановић, Словић, Малешевић, Пољак, Матић, Николић, Дамјановић, Маренић (од 56. Филиповић).

Црвена звезда: Вуковић, Живановић, Ј. Стојановић, Ђуричек (од 75. К. Ђорђевић), Бобић, Стефановић, Пантелић, Ерац, Тришић, Благојевић, Еленков (од 62. Т. Ђорђевић).

Звезда је иначе средином ове недеље одиграла и меч 13. кола на домаћем терену пред око 250 гледалаца против Слоге Радничког из Земуна и славила са убедљивих 4:0 головима Јоване Стојановић у 8, Дине Благојевић у 59, Тијане Ђорђевић у 80. и Јоване Аранђеловић у 89. минуту.

zz11160684_822606881164608_6677890510634220556_n

Сјајну партију на том мечу пружила је Дина Благојевић, која ове сезоне игра у животној форми, а утакмицу је обележила и груба игра гошћи, па је права срећа да се ниједна фудбалерка црвено-белих није повредила. Звезда је наступила у следећем саставу: Вуковић, Живановић, Стојановић, Тришић, Бобић, Стефановић, Пантелић, Ерац, Еленков, Благојевић, К. Ђорђевић, а са клупе су улазиле још Т. Ђорђевић, Аранђеловић и Теодосијевић.

Црвено-беле су лигашки део сезоне завршиле на другом месту са учинком од 10 победа, ремијем и четири пораза, гол разликом 33:18 и 31 освојеним бодом. Спартак је убедљиво први са максимална 42 бода. Лигашки део још није комплетиран, а прве четири екипе ће у плеј-офу наставити такмичење. Познато да су то Спартак, Црвена звезда, Напредак и Машинац. Свака екипа ће одиграти двокружно још шест утакмица, а црвено-беле имају велике амбиције у Купу Србије, где се надају да би могле да стигну и до првог трофеја у својој историји.

Повезане вести

Leave a Comment