Moja Crvena Zvezda
Архива

Crvena zvezda – Javor 2:0 (1:0)

Duško Tošić
Duško Tošić, foto "Mondo"

Crvena zvezda je nakon dva poraza upisala novu pobedu u tekućoj sezoni. U 2. kolu Jelen Superlige na Marakani je pred oko 11.000 gledalaca „pala“ ekipa Javora, koja, treba to reći, nema kvalitet kao u prethodnih nekoliko sezona.

Naša ekipa je mudro tokom ovog susreta čuvala energiju za četvrtak i revanš sa francuskim Renom, te nije igrala punom snagon na današnjoj utakmici. Ipak, i to je bilo sasvim dovoljno da se stvori nekoliko lepih prilika i postignu dva gola.

U prvom poluvremenu, nakon konstantnog poseda lopte naše ekipe ali bez pravih prilika, Crvena zvezda je došla u vođstvo golom Tošića u 22. minutu, nakon asistencije Evandra. Tošić je bio brži od defanzivaca Javora i snažnim šutem sa leve strane iskosa uspeo da savlada Nikolića.

Nešto pre toga sjajan udarac uputio je Evandro, ali je golman Javora uspeo krajnjim naporom da sačuva svoj gol.

Drugo poluvreme su gosti počeli nešto agilnije, međutim odbrana na čelu sa Ćosićem i Adijem uspela je da bez nekih problema odbije sve napade Ivanjičana. Možda i najveći dobitak na ovoj utakmici, pored toga što su Evandro i Mezenga konačno odigrali 90 minuta, jeste sjajna igra Li Adija, koji je podsetio na one partije od pre godinu dana, kada je ovakvim nastupima „kupio“ navijače našeg kluba. Nema nikakve sumnje da će Adi nakon ove partije biti u najužoj konkurenciji za sastav protiv Rena.

Crvena zvezda je ipak uspela dosta brzo da se oslobodi pomenutog pritiska Javora, a nakon neiskorištenih nekoliko dobrih prodora naših igrača, Duško Tošić sjajno centrira, a Evandro glavom smešta loptu u mrežu gostiju za 2:0.

Reklo bi se da su tek tada naši fudbaleri krenuli agilnije ka golu Nikolića, sa željom da se postigne još koji pogodak, u čemu su prednjačili rezervisti Jeremić i Vešović, koji su bili sasvim solidni na ovom susretu.Mrežu je uspeo da zatrese i Brazilac Mezenga, međutim gol je poništen zbog navodnog prekrašaja nad Nikolićem.

Do kraja nije bilo promene rezultata, a Crvena zvezda može biti zadovoljna ovom utakmicom, obzirom da je uspela da upiše planirana tri boda, da sačuva energiju igrača za Ren, ali i da dobije Li Adija, koji bi mogao biti od velike koristi u Francuskoj.

Crvena zvezda – Javor 2:0 (1:0)

2. kolo Jelen Superlige

Strelci: Tošić u 22. minutu, Evandro u 68. minutu

Stadion: Crvene zvezde – Marakana

Gledalaca: 11.000

Crvena zvezda: Bajković – Mikić (k), Ćosić, Adi, Tošić – Savio (Vešović), Dimitrijević, Evandro – Lazović (Kaluđerović), Borha (Jeremić), Mezenga.

Javor: Nikolić, Milinković, Milovanović, Milović, Momčilović, Ostojić, Ifeani, Đokić, Stanisavljević, Silva, Veljović.

Повезане вести

129 comments

Leave a Comment