Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Мрђе, Баркоса, Молине, Борхе, Ђокића, Мирића, Вешовића, Максимовића и Ожеговића

Бивши фудбалери Црвене звезде били су изузетно ефикасни током претходних дана, па су чак деветорица успела да се упишу у стрелце. Драган Мрђа (Омија), Огњен Ожеговић (Борац) и Душан Ђокић (Земун) по два пута су тресли мреже, а по једном су то учинили Ернан Баркос (Тјанђин Теда), Маурисио Молина (Сеул), Кристијан Борха (Лобос БУАП), Марко Мирић (Славен), Марко Вешовић (Ријека) и Немања Максимовић (Астана).

Италија

Серија А

Интер – Милан 0:0

Немања Видић је везао пар утакмица у дресу Интера и постао стандардан члан прве поставе. У градском дербију одиграо је свих 90 минута, а неро-азури нису примили гол, тако да нема разлога да Роберто Манћини до краја сезоне мења одбрамбену линију. Здравко Кузмановић није играо на овом мечу, а Интер је седам кола пре краја на 10. месту са 42 освојена бода.

Јувентус – Лацио 2:0

Душан Баста је одиграо цео меч за небеско-плаве, који су поражени у Торину против шампиона Италије. Филип Ђорђевић још није у саставу Лација после тешке повреде, а Рома се ремијем против Аталанте (1:1) изједначила по броју бодова са Лациом на другом месту, тако да ће римски клубови водити велику борбу до краја сезоне за директан пласман у Лигу шампиона.

Сасуоло – Торино 1:1

У гостујућем саставу на клупи је остао Никола Максимовић. Фабио Кваљарела је у 58. минуту са беле тачке донео бод Торину, којим су остали на седмој позицији.

Палермо – Ђенова 2:1

Ђузепе Јакини је још једном оставио на клупи Милана Милановића, а три бода домаћем тиму донео је Ивајло Чочев, нова нада бугарског фудбала, головима у 9. и 30. минуту за 11. место на табели.

Сампдорија – Ћезена 0:0

Гости су одолели у Ђенови, а нападачи екипе коју са клупе предводи Синиша Михајловић у последње време нису расположени, па је екипа забележила други узастопни реми.

Кјево – Удинезе 1:1

Гости већ шесту утакмицу не знају за победу. Андреа Страмаћони и његов помоћник Дејан Станковић за бод на Бентегодију могу да захвале словеначком дефанзивцу Боштјану Цесару, који је у 71. минуту затресао сопствену мрежу. Удинезе је сада на 14. месту.

Фиорентина – Верона 0:1

Сусрет је решио искусни марокански резервиста Мунир Обади у 90. минуту, а два бивша играча црвено-белих наступила су на мечу у Фиренци. Ненад Томовић је одиграо цео меч за Фиорентину, док је у дресу Вероне Бошко Јанковић опоменут жутим картоним у 39. минуту, а своје место је уступио Лазаросу Христодулопулосу у 83. минуту. “Љубичасти“ су сада на шестом месту, док се Верона вратила на 14. позицију.

Серија Б

Латина – Катанија 1:2

Катанија је у сјајној серији од четири узастопне победе, што им је омогућило велики напредак и бег са дна на 12. место. Филип Јанковић није био у протоколу гостујуће екипе за меч у Латини.

Ливорно – Фрозиноне 0:0

После две победе Фрозиноне је ремизирао у Ливорну, а Урош Ћосић је одиграо свих 90 минута за екипу која заузима четврто место и озбиљан је кандидат за пласман у елитно друштво.

Енглеска

Премијер лига

Челзи – Манчестер Јунајтед 1:0

Екипа Жозеа Муриња је четвртом узастопном победом минималном разликом већ почела да хлади шампањац. Немања Матић је стриктно одрадио задатке током 90 минута у дербију кола, а гол одлуке дело је Едена Азара у 38. минуту. Шест утакмица пре краја Челзи има 10 бодова више од другопласираног Арсенала.

Манчестер Сити – Вест Хем 2:0

Александар Коларов је био у тиму Мануела Пелегринија од почетка до краја меча, а увелико се прича да ће се по завршетку сезоне преселити у Италију из које је и стигао на острво пре пет година. Серхио Агуеро је постигао свој 20. гол у шампионату и тренутно дели прво место са Харијем Кејном из Тотенхема. Грађани имају бод мање од трећепласираног градског ривала Манчестер Јунајтеда.

Стоук – Саутемптон 2:1

Филип Ђуричић је због повреде пропустио још један меч у тиму Саутемптона, који је након овог пораза седми на табели са бодом мање од Тотенхема.

Чемпионшип

Вотфорд – Бирмингем 1:0

Никола Жигић није био међу 18 играча у екипи Бирмингема, као ни Вујадин Савић у саставу Вотфорда, који је славио голом Крејга Кеткарта у 56. минуту и два кола пре краја избио на прво место, док је Бирмингем 14. на табели.

Чарлтон – Лидс 2:1

Марко Дмитровић овога пута није био ни на клупи Чарлтона, који се пробио на 10. место са 60 освојених бодова.

Борнмут – Шефилд Венздеј 2:2

Потпуно одсуство бивших играча Звезде из свих екипа у другом рангу употпунио је и Дејан Келхар, који за разлику од претходне седмице, није седео ни на клупи Шефилда.

Шпанија

Примера

Еибар – Селта 0:1

Врло лоши резултати Еибара у другом делу сезоне наставили су се и поразом на домаћем терену од састава из Вига. Дејан Лекић је добио прилику од 69. минута уместо Данија Гарсије, али није затресао мрежу. Иако је Еибар на 14. месту, сада више нису тако безбедни по питању опстанка.

Виљареал – Кордоба 0:0

Фењераш је извукао бод на Ел Мадригалу, али у саставу није било Александра Пантића.

Француска

Лига 1

Генган – Евијан 1:1

Милош Нинковић је играо за Евијан до 83. минута, када га је заменио Сенегалац Моду Сугу. Њихов клуб је сада на 17. месту са два бода више од првог испод црте.

Лоријен – Тулуз 1:1

Павле Нинков је допринео успеху Тулуза одигравши цео меч. Побегли су из опасне зоне и сада заузимају 15. место са 38 бодова. Урош Спајић није био у протоколу гостујућег тима.

Русија

Премијер лига

Рубин – Урал 2:1

Владимир Ђађун и Магомед Оздојев су обезбедили три бода екипи из Казања почетком другог полувремена, а Благој Георгијев је на терену провео свих 90 минута у дресу Рубина, који заузима пето место са истим бројем бодова као и четвртопласирани Динамо из Москве.

Уфа – Локомотива Москва 1:0

Други узастопни пораз екипе Миодрага “Грофа“ Божовића спустио их је на седмо место, а у Перму није играо ни Немање Пејчиновића, који ове сезоне има великих проблема са повредама.

Португал

Примеира лига

Порто – Академика 1:0

Лопатегијев тим наставља да прати у стопу водећу Бенфику и чека своју шансу, а Евандро је овај пут провео свих 90 минута на терену у екипи некадашњег двоструког првака Европе.

Холандија

Ередивизија

Витесе – Дордрехт 3:0

Витесе је забележио и 12. меч без пораза. Урош Ђурђевић је добио шансу од 70. минута уместо Еквадорца Рената Ибаре, а Абиола Дауда није улазио у игру са клупе. Витесе три кола пре краја држи високо четврто место за 54 бода.

Хераклес – Цволе 2:0

Ели Бабаљ још једном није био међу 18 играча Цволеа, а његов клуб у наредна три кола треба да сачува седму позицију која води у бараж за Лигу Европе.

Белгија

Плеј-оф за Лигу Европе – Група А

Мехелен – Генк 4:0

Александар Јанковић је исписао историју Мехелена и поставио нови рекорд клуба седмом узастопном победом, која их је одвела на прво место у групи А, надомак изласка на европску сцену.

Варегем – Беверен 2:2

Абубакар Оумару није играо за госте, који су освојили први бод у групи, али су им шансе за пласман у Лигу Европе минималне.

Плеј-оф за опстанак

Серкл Бриж – Лирс 0:2

Лирс се не шали и још једном је успео да однесе бодове на терену директног конкурента за опстанак. Бобан Бајковић је бранио за госте цео меч и зарадио жути картон у надокнади времена, а његов тим је славио головима Словенца Етијена Великоње и младог Египћанина Карима Хафеза. Ривали су сада бодовно изједначени. Лирс има бољи међусобни скор, а на следећој утакмици 26. априла је домаћин Серкл Брижу.

Грчка

Супер лига

Олимпијакос – Левадијакос 4:0

Олимпијакос је освојио још једну шампионску титулу, а Лука Миливојевић је против Левадијакоса одиграо свих 90 минута. Алехандро Домингез се два пута уписао у стрелце. Братском клубу честитамо освајање 42. титуле првака Грчке.

Кипар

1. Дивизија – Група за првака

АПОЕЛ – Ермис 3:0

Алжирац Рафик Ђебур је са два поготка одвео АПОЕЛ на чело табеле, а овај сусрет је пропустио голгетер Ермиса Ифеани Оњило. Његов клуб је шести на табели са 38 бодова.

Турска

Супер лига

Кајзери Ерције – Ескишехир 0:1

Горан Чаушић је одиграо целу утакмицу за госте, који су се пробили на 13. место седам кола пре краја шампионата.

Карабук – Генчлербирлиги 2:1

Душко Тошић је провео свих 90 минута на терену у саставу Генчлербирлигија, али их пораз у 27. колу није коштао губитка осме позиције.

Газијантеп – Коња 1:1

На клупи Коње цео меч је провео Јагош Вуковић, а Димитар Рангелов је у 73. минуту постигао гол којим су гости стигли до вредног бода.

Мерсин – Акхисар 1:1

Екипа легендарног Роберта Карлоса извукла је бод на гостовању у 95. минуту, а Бруно Мезенга је одиграо цео меч за Акхисар, који и даље држи 11. позицију.

1. Лига

Маниса – Османли 0:2

Манису овај пораз није спустио у зону испадања, јер имају два бода више од Буке. Никола Микић је одиграо цео меч, а Бранимир Субашић је ушао у игру од 80. минута за домаћи тим.

Кајзери – Болу 3:0

Кајзери је после овог кола још корак ближе повратку у елиту, а у убедљивом тријумфу против Болуа учествовао је и Срђан Мијаиловић одигравши цео меч.

Швајцарска

Супер лига

 Јанг Бојс – Тун 4:0

Милан Вилотић је провео на терену цео меч, а његов Јанг Бојс је убедљиво славио и сезону ће највероватније завршити на другом месту, које води у квалификације за Лигу шампиона, иако до краја шампионата има још много утакмица.

Вадуз – Арау 0:2

Арау је без Огњена Мудринског прекинуо серију пораза и задржао шансу да избегне испадање из лиге, иако су и даље на последњем месту.

Челенџ лига

Вил – Лугано 2:5

Марко Муслин је забележио свих 90 минута у дресу Вила, а његов клуб после 28. кола заузима седмо место у другом рангу такмичења.

Мађарска

НБ 1

МТК – Ђер 2:1

Драган Вукмир је одиграо целу утакмицу за МТК, док у гостујућем саставу није било Николе Трајковића. МТК је трећи на табели, док Ђер заузима 10. место.

Ујпешт – Папа 4:0

Гости су доживели четврти узастопни пораз, а Милан Богуновић је на терену провео 77 минута и добио жути картон у 70. минуту. Папа је и даље у зони испадања на 15. месту.

Молдавија

Дивизија национала

Дачија – Шериф 0:0

У дербију кола није било победника, па су после овог сусрета три клуба на челу са по 43 бода. То су Дачија, Шериф и Милсами уз напомену да Шериф има утакмицу више од ривала. Каду је у 69. минуту добио први жути картон, а у надокнади времена и други, па је пре осталих морао ван терена.

Белорусија

Премијер лига

Динамо Минск – БАТЕ Борисов 0:2

Још једном је БАТЕ славио у окршају најбољих клубова Белорусије. Филип Младеновић је за госте уписао свих 90 минута, као и Немања Николић у саставу Динама.

Казахстан

Премијер лига

Атирау – Окжетпес 2:1

Атирау је освојио три бода и пробио се на шесто место, али Милош Трифуновић није улазио у игру са клупе.

Актобе – Жетису 2:0

Ђорђе Деспотовић је још једном био у саставу Жетисуа свих 90 минута, али је прекинуо своју голгетерску серију, па је његов нови клуб на самом дну табеле са само три освојена бода.

Астана – Каират 4:3

Немања Максимовић је у 41. минуту изједначио на 2:2 својим трећим поготком у сезони. Одиграо је целу утакмицу, а његова Астана је уписала четврту победу у осам кола и вратила се на чело табеле са 15 бодова.

Азербејџан

Премијер лига

Нефчи – Кабала 1:3

Саша Стаменковић се вратио на гол Нефчија и бранио целу утакмицу против Кабале, коју неће по добром памтити, обзиром на три примљена гола и пораз због кога су и даље на трећем месту.

Симурк – Карабаг 0:2

Марко Станојевић је почео меч на клупи, али је ушао у игру од 65. минута, међутим, његов тим није могао до позитивног резултата против лидера на табели.

Украјина

Премијер лига

Черноморец – Ховерла 1:1

Јован Крнета је још једном одиграо целу утакмицу за Черноморец, а његов клуб је освојио 18. бод и тренутно заузима 11. место у Премијер лиги.

Ворскла – Металург Запорожје 5:0

У најубедљивијој победи Ворскле ове сезоне, Јован Маркоски није улазио у игру са клупе.

Кина

КСЛ

Шандонг Луненг – Тјанђин Теда 2:3

Ернан Баркос је у шестој утакмици у Кини прекинуо пост и погодио за 2:1 у 55. минуту. Такође је и асистирао код остала два гола, други пут у 90. минуту Вангу Ћинћину за другу победу и пробој на девето место.

Јужна Кореја

К – Лига Класик

Сувон Блувингс – Сеул 5:1

У тешком поразу Сеула на гостовању једини гол постигао је Колумбијац Маурисио Молина у 44. минуту, када је изједначио на 1:1. У наставку је уследио потоп Сеула, а Молина је замењен у 71. минуту.

Погледајте гол Молине из слободног ударца уз занимљиве корејске коментаторе:

Јапан

Џеј лига

Нагоја – Шимицу 3:1

Дејан Јаковић је стандардно одиграо 90 минута за екипу Шимицуа, која је четвртим поразом у сезони пала на 16. место.

Џеј 2 лига

Оита – Омија 0:3

Драган Мрђа је почео утакмицу жутим картоном у 5. минуту, а до изражаја је дошао у финишу, када је решио све дилеме око победника головима у 80. и 89. минуту. У пет утакмица постигао је три гола и помогао Омији да стигне до шесте позиције.

Мрђине голове погледајте на снимку испод:

https://www.youtube.com/watch?v=xd-Drv6xoOU

Ехиме – Џеф Јунајтед 1:0

Нејц Печник је одиграо целу утакмицу за госте и зарадио жути картон у 56. минуту, док његов саиграч Такајуки Сузуки није био у саставу. Овим поразом спустили су се на треће место.

Токушима – Кјото 1:0

Милош Бајалица је био стандардан у гостујућој екипи и још једном је уписао свих 90 минута, али је његов клуб трећим узастопним поразом пао на 19. место.

Аустралија

А – Лига

Њукасл Џетс – Сиднеј 3:4

Милош Димитријевић је одиграо цео меч за Сиднеј, а његов саиграч Никола Петковић је пропустио ову победу, којом је њихов клуб стигао до друге позиције са три бода мање од лидера Мелбурна.

Бризбејн Роар – Мелбурн Виктори 0:1

Без Андрије Калуђеровића у тиму, Бризбејн је поражен и није постигао гол, па су остали на седмом месту са 31 бодом.

САД

МЛС – Западна конференција

Ди-Си Јунајтед – Хјустон Динамо 1:1

Луис Гаридо је био на терену у дресу Хјустона у првом полувремену, али га је на почетку других 45 минута заменио Вил Бруин. Хјустон је девети на Западу са девет бодова, колико имају још четири клуба са бољом гол разликом.

Перу

Копа Инка – реванш полуфинала

Универзидад Сан Мартин – Алијанца Лима 3:3

Алијанца је без Мигела Арауха успела да стигне до финала Копа Инка и то голом резервисте Жозимара Аточеа у 93. минуту. Тренер Гиљермо Сангвинети је направио пун погодак када га је увео у игру у 85. минуту, а Алијанца је прошла у финале захваљујући победи од 2:1 у првом мечу. Још су и од 79. минута имали играча мање после искључења Уругвајца Габријела Косте, али су и домаћи у надокнади времена остали без Алехандра Хохберга после другог жутог картона. Противник Алијанце у мечу за трофеј биће Цезар Ваљехо.

Мексико

Асенсо МХ – Клаусура, четвртфинални сусрети

Дорадос – Алебрихес Де Оаксака 3:1

Сегундо Кастиљо је одиграо свих 90 минута за Дорадос, као и у првом сусрету три дана раније, а апсолутни херој био је Роберто Нурсе, који је са три поготка одвео екипу у полуфинале.

Лобос БУАП – Корекаминос УАТ 0:2

Кристијан Борха је одиграо цео меч за Лобос, али су гости славили и отишли у полуфинале. Борха је у првој утакмици, која је одиграна у петак постигао гол за победу од 2:1 у 66. минуту на гостовању у Сијудад Викторији.

Победоносни погодак Борхе из прве четвртфиналне утакмице је на снимку испод:

Хрватска

1. ХНЛ

Славен – Загреб 2:1

Марко Мирић је већ у 18. минуту довео екипу из Копривнице у вођство. Био је то његов осми погодак у сезони, а на крају су славили аутоголом Дениса Колингера у 83. минуту. Мирић је од доласка у екипу Славена пружио врло добре партије и тренутно дели осмо место на листи најбољих стрелаца шампионата.

Хајдук – Ријека 1:2

Марко Вешовић је ушао у игру за Ријеку од 70. минута и није му дуго требало да постане човек одлуке. У 82. минуту је постигао победоносни погодак и утишао “Торциду“ на “Пољуду“. Био је то први Вешовићев погодак за Ријеку на 13. утакмици у првенству.

Осијек – Задар 2:1

Драгомир Вукобратовић није играо за Осијек, који је забележио важну победу у борби за опстанак.

БиХ

Премијер лига

Сарајево – Челик 1:1

Иван Татомировић је одиграо целу утакмицу за домаћи тим, док је његов саиграч Милош Стојчев на терену био до 74. минута. Овај реми их је коштао пада на четврто место.

Младост Велика Обарска – Олимпик Сарајево 0:0

У гостујућем саставу свих 90 минута је уписао Јадранко Богичевић, који је добио и жути картон у 79. минуту.

Слобода Тузла – Радник Бијељина 1:1

Тренер Слободе Хусреф Мусемић није успео да слави на домаћем терену против Радника, па се његов тим после петог ремија у сезони спустио на девето место.

Србија

Супер лига

Доњи Срем – ОФК Београд 4:0

Златко Лишчевић је за београдски клуб одиграо 57 минута, а његов саиграч Богдан Планић је пропустио и овај сусрет због повреде. У саставу Доњег Срема није било искусног Дарка Спалевића.

Нови Пазар – Војводина 0:1

Бојан Ђорђевић је био у игри до 81. минута за екипу Мише Косановића, која је прекинула серију од четири победе. Нино Пекарић је за Војводину одиграо целу утакмицу, а његов саиграч Иван Рогач ушао је на терен у надокнади времена.

Напредак – Спартак 0:0

Стеван Луковић је за 90 минута у дресу Крушевљана зарадио жути картон у 23. минуту и допринео да његов клуб други меч у низу сачува мрежу. За Спартак је до 74. минута играо Андреј Мркела.

Чукарички – Раднички Ниш 1:1

Славољуб Срнић и Филип Стојковић су забележили свих 90 минута у дресу екипе са Бановог брда, док је Драгољуб Срнић добио прилику од 71. минута. За госте је цео меч одиграо Петар Ђуричковић уз жути картон у 40. минуту.

Борац – Јагодина 3:1

Огњен Ожеговић је са два поготка трасирао Чачанима пут ка победи. Мрежу је погађао у 6. и 34. минуту, а минут пре краја заменио га је 26- годишњи Славиша Стојановић, који је поставио коначан резултат. Ожеговић је са четири поготка први стрелац Борца ове сезоне. Данијел Михајловић и Никола Антић нису играли за Јагодинце.

Вождовац – Црвена звезда 0:1

Млади Лука Јовић је у голгетерској серији и спреман је за дерби, а у саставу Вождовца цео меч је одиграо Дени Павловић. Никола Караклајић је у 13. минуту морао да уступи место Милану Јокићу, док је Немања Златковић пропустио овај сусрет.

Прва лига

Бачка – Синђелић 2:0

Искусни Весељко Тривуновић је био један од најбољих на терену у петој узастопној победи Бачке, после које екипа држи четврто место са 41 бодом .

Српска лига – Београд

Земун – Железник Ласта 3:0

Душан Ђокић је био играч утакмице и са два поготка носио Земун до друге узастопне победе. У деветом минуту довео је Земунце у вођство, а коначан резултат је поставио у 50. минуту. Одиграо је цео меч, а његов саиграч Александар Кировски није бранио због прелома руке на Дорћолу у претходном колу.

Зона Дрина

Задругар – Златибор 0:0

Владимир Мудринић и у позним фудбалским годинама представља праву звезду у овом рангу такмичења, па је још једном одиграо свих 90 минута за Златибор и био међу најбољим играчима на терену.

Повезане вести

Leave a Comment