Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Калинић: Хоћемо да победимо, хоћемо да освојимо, то нам је циљ

Један од љубимаца Звездиних навијача и један од најзаслужнијих за пролаз у финале АБА лиге, Никола Калинић, после лавовских борби истакао је да је екипа срећна због проласка у финале и да се коначно прекинуо Партизанов низ.

Завршена је серија, победили смо и коначно прекинули тај низ Партизана, не знам ни сам колико већ година непобедивости. И много нам значи, најискреније. Имали смо прегршт мотива, дали смо све од себе, и више него што можемо и то је донело резултат на крају. Одиграли смо заиста зрело, не знам статистику, али циљ нам је био да одиграмо бољу одбрану него синоћ, донекле смо и успели. Бољом концентрацијом, прекидањем њихове транзиције у контранападима и упсели смо да дођемо до победе. Честитам и играчима Партизана, ово је била фантастична серија и уживање је било играти. Ми смо победници, тако је у спорту, има и победе и пораза и једва чекамо финале.

О притиску и финалу.

Постоји, наравно. Ова утакмица је изисткивала јако пуно психичког стреса. Играти по две утакмице у два дана је малтене нехумано, и са физичке стране и психичке, тензије. Све су то млади момци, треба то издржати и ти неки инциденти који су се дешавали су због важности утакмице. Опасност постоји, али нећемо се зауставити овде, и стручни штаб ће сигурно одрадити супер посао, не да нас спусти на земљу, него да нас припреми у потпуности за финалну серију. Хоћемо да победимо, хоћемо да освојимо, зато смо играли целе године, били први и то нам је циљ.

На питање кога жели у финалу, „Калинари“ се нашалио.

Морам да питам тренера шта смем да кажем. Шалу на страну, свеједно нам је, као што сам рекао и пре почетка ове серије. Ми смо били први, ми смо фаворити и имамо предност домаћег терена. Свеједно је против кога играмо, идемо на победу, желимо победу, не занима нас много противник.

О спортском понашању.

Јесте, покушали смо да тај спортски део одрадимо како и треба, како и ваља, лепо је бити и победник, али треба знати и изгубити. Они су момци стварно одиграли фантастично све четири утакмице, свака им част, дали су све од себе, као и ми. Ми смо изашли као победници, све честитке и њима, пружили смо им руку најпоштеније, исто као кад смо изгубили у другом мечу. Дошли смо до њих и пружили им руке, мислим да је то нека најнормалнија ствар на свету. Чисто спортски. Остатак играча се уплашио свих тих ствари које су падали, али Боже мој, када су ушли међу њих мислили су да неће ваљда и њих да гађају. На то смо рачунали. 

О дешавањима на паркету Калинари је истакао да нема ништа лично против било кога и да је све остало на паркету.

Што се мене тиче ја немам ништа против било кога лично. Све што се дешавало, дешавало се у жару борбе, барем са моје стране је све било најчистије. Све те чарке, провокације, то је део спорта. Ја лично немам, а мислим да нико нема у нашем тиму. Сви смо задовољни победом, али не умањујемо ни квалитет Партизана и њихову борбу, мотивацију, труд, жељу. Мислим да је све то остало иза нас.

Повезане вести

Leave a Comment