Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Џенкинс: Тренер је веровао у мене

Од почетка сезоне је имао проблема, често био у контра ритму, машио нешто за шта нисмо веровали да може да промаши. Једино у чему је био константан јесте приступ утакмицама. Агресиван, борбен, не штедећи се ниједног тренутка, чекао је да му се такав приступ врати. И вратило му се све, баш онда када је Звезди било најтеже и најважније.

Чарлс Џенкинс је постигао укупно 79 поена у полуфиналној серији, био једини Звездин кошаркаш са двоцифреним учинком на сваком мечу и апсолутно нерешива енигма за противника. Након последње победе и пласмана у Евролигу, али и останка у борби за трофеј, Џенкинс никако није желео да истиче себе у први план.

– Заслуге за моје добре игре иду тренерима и саиграчима. Било би себично са моје стране да сада причам о својим партијама. Да бисмо разумели причу морамо да се вратимо на почетак сезоне, када сам играо очајно и нисам био тај играч каквог су навијачи очекивали. Тренер је веровао у мене све време, иако би за њега било најлакше да ме замени и то ми је много значило. У то време Бобан Марјановић и остали играчи су морали да уђу у први план. Цела наша сезона је везана за тимски рад – рекао је Џенкинс.

Несебично је указао на доприносе свих осталих саиграча, нарочито на оне делове које статистика не може да покаже.

– Знали смо какав је улог, Партизан је одиграо одлично, удвајао је наше главне играче. Али, нећу да прихватам заслуге, одређени играчи суи мали своје улоге, одрадили су велики посао, а то се не види у статистици. Калинић је играо сјајно одбрану, Дангубић је улазио на кратко, али је био одличан. Јовић је био у правом ритму током целе серије. Не види се то у статистици, али је њихова улога велика – закључио је популарни Ђенка.

Повезане вести

2 comments

nidzo апр 21, 2015 at 12:49 Reply
Никола '89. апр 20, 2015 at 22:05

Red Star’s Warrior. Thanks, Brother. For everything you did for all of us.

Reply

Leave a Comment