Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Прва меч лопта за финале плеј-офа

У сенци победе кошаркаша Звезде над вечитим ривалом, и поновним пласманом у Евролигу, одбојкаши нашег клуба победили су Војводину по други пут на Бањици, чиме су стигли на корак од пласмана у финале плеј-офа. Полуфинална серија, која се игра на три победе, сели се у Нови Сад, и биће то прва прилика за наш тим да обезбеди борбу за нови трофеј. Наравно, Војводина се неће предавати, и потрудиће се да продужи серију, па је нова узбудљива утакмица свакако загарантована.

У првом сусрету, Црвена звезда је победила са 3:1, док је у другом мечу била још убедљивија, решивши меч након три сета. Међутим, до победа се стигло теже него што то резултат у први мах показује. Посебно је потребно истаћи први сет друге утакмице, који је Звезда добила са 38:36. Уосталом, као што су нас и навикле утакмице између ова два тима, виђена је велика борба, али је наш тим био прибранији у тренуцима када се ломио резултат, и заслужено победио у оба меча. Остало је још да се направи последњи корак, а примач Црвене звезде, Лазар Копривица, очекује нову тешку утакмицу, али и пролаз у финале плеј-офа:

„Сигурно је да ће бити изузетно тешко. Теже него што је то било у прва два меча у Београду. Мислим да смо направили добар посао победама у прва два меча на свом терену. Очекујем да ће Војводина пружити много бољу партију. Надам се да ћемо у та два дуела у Новом Саду успети да направимо један брејк и да стигнемо до жељеног финала“, изјавио је Копривица за клупски сајт, истакавши да ће екипа бити коначно комплетна:

„Комплетни смо. И Борис Мартиновић се полако опоравља од повреде и биће у саставу. Сви смо спремни и једва чекамо утакмицу у уторак.“

Штета је што њихове утакмице прати мали број људи, они свакако заслужују више, и надамо се да ће им се помоћи барем у завршници Лиги. Наши одбојкаши су често имали већу подршку ван Београда, па не би било лоше да и у уторак буде тако. Позивамо све навијаче, пре свега, из Новог Сада и околине да дође у халу, и помогну нашој екипи да стигне до борбе за нови трофеј. Од пет одиграних утакмица, ове сезоне између Звезде и Војводине, три су одигране у Београду, две у Новом Саду, и до сада је сваки пут славио домаћин, па је време да се и то промени.

Обезбеђен је и директан телевизијски пренос за оне који не буду у могућности да прате меч уживо (РТВ1).

Идемо до нове победе!

III утакмица полуфинала плеј-офа Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Војводина НС семе – Црвена звезда,

Дворана: СПЦ „Војводина“, Нови Сад, уторак, 21. 04. 2015. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment