Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Љубица Кецман за МЦЗ пред мајсторицу: ,, Меч сезоне!“

После четири одигране утакмице између одбојкашица Црвене звезде и НИС Спартака још увек нисмо добили другог финалисту најквалитетнијег домаћег такмичења. Црвено-беле су боље започеле серију, оствариле две победе у Суботици, али су Суботичанке узвратиле истом мером и славиле оба пута у Београду. Сада све стаје у последњу утакмицу, где ће Звезда игра као гост и пробати да поново  слави на ,,врућем“ терену.

Љубица Кецман, као једна од најискуснијих, предводи црвено-беле на походу ка још једном високом пласману. Пету утакмицу полуфиналне серије види као једну од најважнијих ове године а за МЦЗ истиче:

,,Сутрашњу утакмицу сматрам једном од најважнијих у сезони. Ако узмемо у обзир шта је улог мислим да о њеној важности не треба много причати. Оно што нас је красило у Суботици биле су добре завршнице сетова, а то је Спартаку пошло за руком у друге две. Могу да кажем да је можда и већи притисак пред њиховом публиком на њима, али без икаквих калкулација ми сутра у Суботици идемо на победу. Верујем у нас, све девојке су здраве, што је веома битно. Напорна је ова серија, мада колико нама толико и њима и зато то никако не сме бити изговор. Ко у овај меч уђе смиреније и хладније главе тај ће победити. Заиста се надам да ћемо то бити ми„.

Звезда је у Суботици славила са 3:1 и 3:2, али није искористила две меч лопте на домаћем терену – порази од 3:0 и 3:1.

,,Мислим да смо од превелике жеље да уђемо у финале већ у трећој утакмици изгореле и Спартак је то умео да искористи. Реч је о доброј екипи и заиста не треба да чуди што су и оне успеле да се дигну и одиграју добро. Марта Дрпа нам је задавала доста проблема и од ње нам и сутра сигурно прети највећа опасност, али заиста се добро познајемо и не верујем да ће у сутрашној утакмици бити неких превеликих изненађења. Осцилације су, кад су у питању две приближне екипе, нормална ствар. Иако сматрам да нема оправдања што смо испустиле предност, мислим да то можемо преписати и превеликом броју грешака у друга два меча, што нас заиста није одликовало у прва два„.

z-odbojka-spartak-pf5Црвено-беле су годинама биле домаћин у хали ,,Шумице“, али су пред полуфиналну серију биле принуђене да пређу на Бањицу, где су одрадиле свега пар тренинга. Међутим, Кецман не жели да тражи изговоре и као кривцa за поразе не истиче промену хале:

,,Што се Бањице тиче ни то нам не може бити оправдање – колико је хала страна нама толико је била и њима. Оне су се боље снашле, али у сваком случају најбоље је да све од претходних мечева заборавимо. Сутрашњи је најбитнији и треба размишљати само о њему. Целе сезоне се спремамо за ову завршницу и заиста мислим да квалитетом заслужујемо да будемо у финалу и треба то сутра да докажемо“.

Иако су играма и резултатима из претходних година заслужиле подршку, Звездине најбоље одбојкашице често гледа веома мали број људи. Љубица очекује ће неко у Суботици подржати и њих:

,,Надам се да ће се у Суботици наћи и неки наш навијач, јер нам је подршка сад можда потребнија више него икад„.

ХС ,,Дудова шума“, 22. април, 19h.

Повезане вести

Leave a Comment