Moja Crvena Zvezda
Други пишуКошаркаРегионална лига

B92: Jang ne može u Zvezdu

Da li će zaigrati za Zvezdu?

KK Crvena zvezda ne može da registruje u KSS Amerikanca Džamara Janga, saznaje B92. Rešenje za njegov ostanak je dogovor sa Slobodom oko dugovanja i suspenzije.

Nekoliko sati pred početak prve ovosezonske zvanične utakmice, Crvena zvezda ostala je bez pomoći jedinog stranca u renoviranoj ekipi Mihajla Uvalina, Amerikanca Džamara Janga, saznaje B92.

Kako nezvanično saznajemo, čelni ljudi kluba morali su (za sada) da prihvate činjenicu da posle višenedeljnog iščekivanja mladi Amerikanac neće biti biti registrovan u Košarkaškom Savezu Srbije, pa tako ni u NLB ligi!

Klub sa Malog Kalemegdana je letos zbog dugovanja prema Slobodi iz Tuzle dobio suspenziju od strane FIBA, koja podrazumeva zabranu transfera igrača iz profesionalnih klubova van jurisdikcije domaćeg saveza.

Zbog smanjenog budžeta kluba i ove administrativne prepreke, Zvezda je sastavila tim isključivo sa igračima iz svog pogona i domaćih klubova, a kada je sa američkog koledža dovela i uspešno registrovala mladog Luku Drču verovalo se da će isti aršin

važiti i za registraciju „studenta Amerikanca“, Džamara Janga.

Taman smo ušli I uspostavili miran period rada i dobru vest o tome da je privredni sud odlučio da ne idemo u stečaj…a onda je na moju veliku žalost, KSS odbio da registruje našeg igrača Džamara Janga. Čelnici saveza su mi rekli da „postoji opasnost“ da će savez biti kažnjen od strane FIBA ako ga registruju„, rekao je generalni menadžer Crvene zvezde Mirko Pavlović neposredno pred odlazak tima u halu u na utakmicu u Češkoj.

Svima nam je jako teško pala ova odluka saveza i želim da kažem da ćemo se boriti za ovog dobrog momka i kvalitetnog igrača„, kaže Pavlović za B92 i dodaje da Zvezda pokušava već nedeljama da se dogovori sa tuzlanskom Slobodom, reši problem i „oslobodi“ se suspenzije.

„Mi smo ljudima iz Slobode na sastanku pre mesec dana ponudili rešenje za naš dug, tačnije obeštećenje za Kikanovića i Miloševića. Od prethodnih uprava nasledili smo obavezu od 157.000 evra i ne bežimo od toga. Ali taj novac današnja Zvezda jednostavno nema i zato smo ponudili model otplate za koji verujemo da je dobar i za Slobodu i za Crvenu zvezdu“, nastavio je Pavlović i ocenio da je kompromis u ovom slučaju nužan.

„Nadamo se da će nasi košarkaški prijatelji imati razumevanja i za mladog Amerikanca kome je sve ovo teško palo jer ima silnu želju da zaigra u crveno belom dresu“, kaže Mirko Pavlović i dodaje da će do rešenja ovog slučaja sa Slobodom Zvezda dovoditi

samo igrače iz svoje škole i domaćih klubova.

Podsetimo, trener Uvalin od ranije ne može da računa na poziciji dva na kapitena Borisa Bakića koji se još oporavlja od povrede.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.