Moja Crvena Zvezda
БлоговиВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Црвена звезда – Цедевита (Финале плеј-офа АБА лиге)

Ово неће бити једна од оних класичних најава где ћемо се бавити анализом резултата противничке екипе и њених играча. У овој најави нећете видети гомилу бројева, процената, различитих ставки које би требало да нам укажу ко је у чему бољи. Нећемо делити савете шта би и како требало радити на паркету, шта на тренингу или у свлачионици. Руку на срце, тако нешто никада нисмо ни радили, иако су нас многи због тога критиковали и питали зашто бранимо тренера и играче.

Одговор је увек био исти: зато што су имали резултате иза себе. Сваке сезоне су урадили више него претходне. И нећемо те учинке делити по играчима, тренерима, члановима управе. То је урадио клуб. КК Црвена звезда Телеком је растао из сезоне у сезону, борио са многим недаћама, грешио, али и учио на грешкама.

Исти тај клуб, који је у своју ренесансу кренуо пре четири године и који је на почетку те сезоне ређао поразе, исти клуб који је наредне сезоне играо Еврокуп, а наредне две Евролигу, па ТОП 16 тог такмичења, исти тај клуб који три године подиже пехар Купа Радивоја Кораћа, исти клуб који је изгубио до сада сва финала од Партизана и на мала врата ушао у Евролигу након потпуног краха против Цибоне, исти тај клуб сада игра финале регионалног такмичења.

Сваки тај пораз је болео као хиљаду ножева у грудима, свако полуфинале и финале где су играчима биле дрхтаве руке, а обручи претврди дочекали смо на ивици суза, сломљени и утучени. И онда, када је мало ко веровао, они су веровали. Они су знали шта желе и како до тога да дођу.

Највећа барикада је пробијена, вечити ривал је коначно побеђен у плеј-оф серији и то на фуриозан начин, са две везане победе пред његовим навијачима. Сада нас чека, поред Звезде, најстаблинији и најбоље организован клуб на овим просторима, такође учесник Евролиге, предвођен искусним тренером Репешом.

Многи су већ уписали лагане победе и шетњу до трофеја, немајући у виду да је ова екипа заређала три победе у полуфиналу против Будућности и на невероватан начин се вратила из мртвих у ушла у финале.

Неће бити лако, ниједно финале никада није ни било лако. Али, ако и не крене како смо замислили, ако се деси лош дан, пораз, немојте да упадамо одмах у депресију, да губимо веру у ове момке, као што смо то до сада често радили. Они су та екипа, они су наши шампиони, они су и ове сезоне отишли већ корак даље, они су већ бољи него прошле године, они су због свега тога заслужили нашу безрезервну подршку до краја сезоне, без обзира на све. Вратили су наш клуб у живот и када им буде тешко, када једног тренутка поново падну, морамо бити ту да ми њих вратимо на пут победе.

Године пролазе моје…

Црвена звезда – Цедевита, субота и недеља, 21:00, хала Пионир

Повезане вести

Leave a Comment