Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Први ватерполо дерби полуфиналне серије уз помоћ Електрана

Ватерполисти Црвене звезде сутра на базену СЦ „Бањица“ играју први меч полуфиналне серије плеј-офа првенства Србије против Партизана. Меч почиње у 16.30, уз доста мука и напора.

У сенци фудбалског „Вечитог дербија“, уз недавно завршени кошаркашки дерби, ватерполисти ће у борби за одбрану трофеја шампиона Србије, такође, играти против Партизана. Следе завршне борбе у првенству Србије, а оба тима су веома убедљиво, сигурно и очекивано уписале обе победе против својих противника у четвртфиналу. Црвена звезда је савладала Наис 12:6 и 18:3, а Партизан трећепласирани тим Прве А лиге, Стари Град, 16:9 и 15:7.

Иако је претходних дана било неизвесно да ли ће се уопште и одиграти утакмица због проблема са температуром воде и на Бањици и на 25.мају, уз помоћ Ватерполо савеза Србије, Електране су позајмиле мазут па ће се један од најбитнијих мечева у сезони одиграти у нормалним условима и температури воде од 24 степена (дозвољено од 22 до 27 степени). Минимална дозвољена температура је 22 степена, а оба клуба су имала проблеме са хладном водом на базенима где тренирају, што апсолутно говори о у каквом се стању налази најтрофејнији српски спорт, односно, колико држава брине о условима оних који доносе медаље у континуитету.

Дејан Савић је истакао да улогу фаворита препушта Партизану, уз напомену да је наступ Дениса Шефика неизвестан због вируса.

– Оба тима грцају у великим проблемима, пре свега због температуре базена. Ипак, спортски менталитет екипа гарантује да ће сви учесници дати максимум и надам се да ће бољи проћи даље. Партизан је фаворит, пре свега због предности домаћег терена – рекао је Савић за Танјуг и додао – Слажем се са тренером Партизана Вујасиновићем да тактичких изненађења неће бити. Било је проблема око базена, али сада је добра ситуација.

Партизан је победом у директном мечу са Црвеном звездом и бољим пласманом у Регионалној лиги стекао предност домаћег терена у полуфиналној серији. Серија се игра на два добијена меча. Црвена звезда брани титулу шампиона.

Црвено-бели спортски дан започеће ватерполисти, надамо се победом, која пелцеровати фудбалере у „вечитом дербијУ“ и кошаркаше у првом финалном мечу плеј.-офа АБА лиге.

Партизан – Црвена звезда, први меч полуфинала плеј-офа ватерполо првенства Србије

СЦ „Бањица“, 16.30!

Повезане вести

Leave a Comment