Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши траже брејк у Пожаревцу

Рукометаши Црвене звезде настављају такмичење у плеј-ауту гостовањем у Пожаревцу у оквиру 5. кола. Сусрет је на програму у недељу од 18 часова у Спортском центру Пожаревац.

Екипа Ненада Перуничића је имала довољно времена за одмор и припрему за нове изазове након победе у прошлом колу против Планинке (32:28). Црвено-бели тренутно заузимају прво место на табели са бодом више у односу на Рудар и четири више у односу на петопласирану Планинку која је у зони испадања. Управо та чињеница не дозвољава београдској екипи опуштање, јер наредне три утакмице игра ван Београда, а познато је колико се клуб мучи на гостовањима ове сезоне и да је велики број бодова изгубљен управо ван престонице Србије.

Дејан Бабић и Виктор Матичић су у прошлој утакмици још једном били на свом нивоу, а придружио им се и искусни Младен Ивановић уз Дарка Тодоровића, Немању Нешовановића и Александра Драгутиновића и легенду српског рукомета Ненада Перуничића, који је силно мотивисан имао и блиски сусрет са једним противничким играчем. Извесно је да ће црвено-белима требати максимум сваког појединца који буде истрчао на терен у Пожаревцу, јер је противник током сезоне скоцкао врло респектабилан састав.

zzz11164751_583943245075918_631102014385960803_n

Уосталом, Пожаревљани су ове сезоне на домаћем терену једном већ савладали Звезду у другом делу Супер лиге, када је било 29:27 за домаћина, а црвено-бели су на самом почетку сезоне славили са 29:26 у Београду против овог ривала.

У том поразу Београђана, Марко Перовић је постигао 10, а Милош Тица седам голова за пожаревачки тим. Капитен Марко Чаваљуга је некада носио црвено-бели дрес, а сада је велика узданица Пожаревца, ту је и Стефан Алчаковић, до скоро један од ослонаца екипе Црвене звезде, а треба обратити пажњу и на Милана Жегарца, Ђорђа Тодоровића и још једног бившег Звездаша Милоша Протића, који је попут Алчаковића ове сезоне носио дрес трофејног клуба.

Екипу Ненада Перуничића чека тежак задатак. Ретко се ове сезоне дешавало да Звезда освоји бодове на гостовањима, али због пораза од Рудара у Београду мора се тражити и тријумф на страни како би екипа што пре створила предност у односу на клубове из доњег дела. Голмани могу много да помогну у операцији освајања Пожаревца, па не сумњамо да ће капитен Владимир Цупара, искусни Милош Живојиновић и млади Марко Антељ учинити све како би се екипа са нова два бода вратила у Београд и поново направила победнички низ.

                                 Пожаревац – Црвена звезда

                          5. коло плеј-аута Супер лиге Србије

                                    Недеља, 26. април 2015.

                                 СЦ Пожаревац, 18:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment