Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњића брине здравствени билтен

Кошаркаши Црвене звезде Телеком направили су важан корак на путу ка шампионском прстену АБА лиге. Изабраници Дејана Радоњића славили су у првом мечу финалне серије плеј-офа против екипе Цедевите резултатом 68:59, тако да их сада деле још два тријумфа до освајања титуле најбољег на Јадрану.

Млади крилни кошаркаш Немања Дангубић упозорио је да игра у трећем периоду меча не сме да се понови у утакмици број два:

Мислим да смо отворили меч онако како и треба и стекли знатну предност. Међутим, у трећој четвртини је дошло до пада у игри и то не смемо да дозволимо у наредној утакмици. Честитам играчима и стручном штабу Цедевите на борби и приказаној игри, а ми се окрећемо следећем мечу – рекао је Дангубић.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Телеком истакао је да је његова екипа одиграла сјајно прво полувреме, али да однос снага није био реалан:

Кренули смо у меч јако добро, одиграли изванредно прво полувреме и направили разлику која сигурно није била очекивана с обзиром да јако добро знамо каквог је квалитета екипа Цедевите – напоменуо је Радоњић, а потом наставио:

У нападу смо били јако добри, пролазиле су све идеје које смо замислили, а одбрана је била јако чврста. Међутим, били смо свесни да Цедевита неће бити таква у другом полувремену, у коме су били јако чврсти. Ми смо потом ушли у серију грешака. Цедевита је вешто искористила наше изгубљене лопте, тројкама и лаганим шутевима из контре смањивала је резултатски минус и на крају показала да нас чека тешка серија пуна неизвесности. Ми смо славили, а оно што нас јако брине је здравствена ситуација – признао је Радоњић и додао:

Јовић је на полувремену пријавио да се не осећа добро што се могло и видети. Оно што нас брине је и ситуација око Цирбеса. Тешко је очекивати да ће моћи да игра у другој утакмици. Још тежи меч нас очекује. Надам се да ћемо макар за једног играча бити комплетнији. То би нам јако значило – забринуто је рекао Радоњић.

Стратег црвено-белих потом се још једном осврнуо на здравствено стање Стефана Јовића:

Лоше се осећао. Није повреда у питању, једноставно се лоше осећао. Видећемо да ли је нека болест или температра у питању. Осећао је малаксалост и није био спреман за игру – објаснио је Радоњић.

Млади стручњак не сматра да трећа четвртина треба да служи као опомена његовим изабраницима:

Није потребна опомена јер сви знамо каква је екипа Цедевите и са којим квалитетом и искуством игра. Свесни смо да нас очекује јако тешка серија и велика борба. Наравно, навијачки гледано ми бисмо волели да све то буде рутински и онако како то Звездини симпатизери доживљавају. Међутим, на терену је сасвим друга прича. Реално је да ће бити јако тешко. Цедевита је показала квалитет и ми нисмо реаговали како треба када се игра против једне такве екипе, али ћемо покушати да у недељу одиграмо другачије – рекао је Радоњић и за крај констатовао:

Мислим да је та разлика у првом полувремену била неочекивано велика. И највећи оптимисти нису могли да се надају да ће све да изгледа тако добро као у првом делу меча и било је сасвим реално да дешавања буду у другом полувремену буду другачија. Могли смо приказати паметнију игру, али могло је бити и неизвесније толико да се Цедевита бори за победу. Због тога сматрам да слика првог полувремена није била реална, а реакције и једног и другог тима у другом делу меча имали сте прилике да видите – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment