Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Боби и Лука срушили Цедевиту, Звезда на корак од титуле регионалног шампиона!

Црвена звезда је савладала Цедевиту у другој утакмици финала АБА лиге и дошла на корак од титуле шампиона АБА лиге! Трећи меч игра се у Загребу у среду и то ће бити прва прилика да Звезда дође до трофеја. Потребна јој је још једна победа.

Звезда је и у овој утакмици имала неколико падова, па је након +16 у првом полувремену Цедевита успела да смањи на свега шест поена заостатка, да би Звездиних +18 средином треће четвртине гости свели на свега +5 на почетку, а потом и +2 на средини последњег периода. У 27.минуту било је 54:36, а у 36. 61:59. Ипак, наш тим је успео да се врати у самом финишу и поново врати осетнију предност, па меч приведе крају и победи.

Фантастични су били Марјановић и Митровић.

Занимљиво је да је Јовић за кога се није знало да ли ће моћи да игра, због болести, играо више од Маркуса Вилијамса, све до самог финиша утакмице и потпуног прикључка Цедевите. Због изостанка Цирбеса, Марјановић је морао да игра више, а често га је мењао Тејић, док је Калинић добио минуте и на позицији четири.

ФИНАЛЕ АБА ЛИГЕ, друга утакмица

Црвена звезда ТелекомЦедевита 69:65 (22:8, 18:24, 18:16, 11:17)

Хала Пионир

Гледалаца: 5 405

Судије: Болтаузер, Петек, Мајкић

Црвена звезда: Вилијамс 5п, 2ск, 2ас, Ребић, Дангубић 3п, 7ск, Митровић 19п, 10ск, Лазић, Блажич 2п, 4ск, Калинић 8п, 3ас, Марјановић 20п, 14ск, 5ас, 2бл, индекс 39, Тејић 2, Џенкинс 7, Јовић 3, Цирбес. Тренер: Радоњић

Цедевита: Бараћ 5, Рамљак 8, Пилепић 2, Бабић 9, А. Делаш 14, Жганец, Билан 8, М.Делаш 6, Гордић 2, Укић 10, Томас 1, Араповић. Тренер: Репеша

Прву четвртину обележили су Бобан Марјановић и Лука Митровић, а Звезда је као и у првој утакмици дошла до велике предности након 10 минута. Након 24:9 у суботу, наш тим је у другој утакмици водио са 22:8 после прве четвртине. Лука је постигао 10 поена, уз 3 скока, а Боби 8 поена, уз 7 скокова, 2 асистенције и 1 блокаду.

Онако како су њих двојица почели утакмицу, Чарлс Џенкинс је започео другу четвртину. Постигао је 5 поена, а предност Звезде попела се на максималних +16 (27:11). Ипак, након тога, уследио је пад који је у првом мечу виђен у трећој четвртини, па су Хрвати у једном тренутку дошли до свега шест поена заостатка, а резултат је био 38:32. До краја полувремена, наш тим је успео да постигне још један кош и заврши први део игре са предношћу од осам поена (40:32).

Бобан Марјановић био је нерешива енигма за госте и постигао је 14 поена, уз 10 скокова, 4 асистенције, 1 блокаду и 5 претрпљених фаулова. Лука Митровић је постигао 10 поена, уз 3 скока, а Џенкинс завршио полувреме са 5 поена. 

Трећу четвртину фантастично су отворили Никола Калинић и, пре свега, Лука Митровић и Звездина предност је врло брзо порасла до +18 (54:36), на четири минута до одмора. Овај налет Звезде зауставио је Бараћ, центар гостију, користећи висину Марјановића, па се извукао и два пута за редом погодио за три поена. До краја, гости су се опет „провукли“ и успели да смање предност на десет поена.

У последњем периоду, поново карактеристичан пад Звезде за овај део сезоне. Гости су успели да дођу до потпуног прикључка и у 36. минуту на семафору је стајао резултат 61:59! Ипак, Звезда је успела колико-толико да задржи прибраност и приведе утакмицу крају, уз малу драму у последњем минуту, јер су након поена Митровића за 67:65 гости погодили тројку две секунде пре краја. Ипак, Џенкинс је реализовао слободна бацања, а Звезда дошла на корак од титуле!

Мечу је присуствовао Никола Вучевић, НБА кошаркаш и велики навијач Црвене звезде.

vucevic

ТОК МЕЧA

4/4

Цедевита је преко Укића и у овој четвртини дошла до -7, на самом почетку, да би након неколико неуспешних напада нашег тима у наставку гостујући тим дошао и до -5, а Радоњић морао да затражи тајм-аут. Након тога, гости су имали контру за само три поена заостатка, али је виђена НБА блокада Немање Дангубића, да би Блажич из другог напада Звезде после тога погодио за +7. Ипак, гости су услед грешака Звезде смањили на кош заостатка (61:59), да би Звезда „продисала“ након поен Марјановића за 65:59. Имао је наш тим напад којим је могао да реши питање победника, али није било поена. Пре тога, Дангубић је срушио рекламе поред терена када се бацио за једну лопту и изазвао одушевљење навијача.

3/4 (18:16)

Гости су успели да дођу до -7 на самом старту треће деонице, али је Калинић погодио тројку, а Лука Митровић поентирао уз фаул и Звезда је за 30-ак секунди дошла до велике предности, након неког времена – 48:34! Након тога, Боби је погодио два пута за редом, па је Звезда поново дошла до максималних +16 (52:36), на 05:34 до краја треће четвртинe. Лука Митровић је наставио свој шоу и погодио за максималну предност Звезде вечерас – 54:36. Велики налет Звезде зауставио је центар гостију Бараћ, са две тројке, па је Радоњић затражио тајм-аут. У битном тренутку, прве поене постигао је Стефан Јовић, за +14. Ипак, до краја, Хрвати су успели да уђу у последњи период са -10.

Након првих 20 минута утакмице, Звезда води против Цедевите резултатом 40:32. Наш тим је имао и +16 у једном тренутку (27:11), али су гости успели у другом делу друге четвртине потпуно да се врате у утакмицу и сведу заостатак на свега шест поена (38:32). За црвено-беле вечерас само на клупи седи Маик Цирбес, који неће играти због повреде.

Бобан Марјановић био је нерешива енигма за госте и постигао је 14 поена, уз 10 скокова, 4 асистенције, 1 блокаду и 5 претрпљених фаулова. Лука Митровић је постигао 10 поена, уз 3 скока, а Џенкинс завршио полувреме са 5 поена. 

2/4 (18:24)

Други део игре почео је тројком гостију, али је Звезда брзо узвратила мини-серијом 5:0 и дошла до максималних +16 (27:11). Ипак, Цедевита је серијом 7:2 смањила на 29:18, а Радоњић није желео ништа да ризикује, па је затражио тајм-аут. Ипак, Звезда је узвратила и веома брзо дошла до 33:18 и нових +15. Након тога, поново су Хрвати везали неколико добрих одбрана, али и погађали у нападу, па су после много времена свели предност црвено-белих на једноцифрену разлику.

1/4 (22:8)

Меч је почео поенима Митровића и Билана, а прво вођство гостима донео је Гордић. Након тога, уследила је серија Звезде преко Бобија и Луке, па је наш тим стигао до 9:4.

Бобан Марјановић стигао је за пет минута до 5 поена, 6 скокова, 2 асистенције и 1 блокаде.

Стефан Јовић заменио је Вилијамса на половини првог периода. Наш тим је успевао да одржава солидну предност, па је на 03:16 до краја прве четвртине било 15:8, уз чак три промашена слободна бацања. До краја овог дела игре, Звезда је додатно увећала предност, која је на крају износила чак 14 поена разлике (22:8). Виђена је фантастична игра Луке Митровића (10п, 3ск) и Бобија Марјановића (8п, 6ск, 2ас, 1бл) за неку врсту репризе прве четвртине из прве утакмице.

НАЈАВА УТАКМИЦЕ

Након победе у првој утакмици, Црвена звезда против Цедевите има прилику да дође на корак од титуле регионалног шампиона. И други меч игра се у хали Пионир, а наш тим би могао да наступи ослабљен, због здравствених проблема Цирбеса и Јовића.

Маик Цирбес је изашао на загревање, али је углавном истезао и масирао колено, без рада са лоптом, док Јовић није излазио на паркет на сат пре почетка утакмице. Први је јуче повредио колено, а други се осећао лоше и завршио на инфузији.

Ипак, када је цела екипа изашла на загревање, Цирбес је остао на клупи, а Стефан Јовић је са остатком тима.

Повезане вести

1 comment

yngwie апр 27, 2015 at 02:49

Bravo momci, svaka cast!

Reply

Leave a Comment