Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Још нисмо завршили посао

Тренер црвено-белих, Дејан Радоњић на корак је од шампионског пехара АБА лиге, што у претходних 12 сезона ниједном стручњаку који је водио клуб са Малог Калемегдана није пошло за руком. Стратег црвено-белих ништа није препустио случају на другом мечу финалне серије против Цедевите, па је чак смиривао навијаче, који су већ увелико почели да слави пред друго слободно бацање које се спремао да изведе Чарлс Џенкинс у самом финишу.

Честитам играчима на пруженој партији и још једној победи – похвалио је своје изабранике Дејан Радоњић на почетку уводног излагања, а потом анализирао ток дуела:

Меч је протекао у ономе што је мање-више било очекивано. Добро смо кренули и успели да добром контролом игре направимо предност. Имали смо један период који је био јако лош у фази одбране, заправо недопустиво лош и допустили смо ствари које нису смеле да се десе. Дозволили смо Цедевити да се врати у меч иако смо знали да се неће предати јер има једну изванредну екипу, са великим искуством и која је атлетски спремна да игра овакве серије. Оно што смо урадили у наставку меча нам је дало мало више простора да играмо растерећеније до краја дуела. Приказали смо период добре игре, а потом опет и период лоше игре у фази напада. Међутим, треба рећи и да су они добро шутирали и да су доказали квалитет који поседују и он је јако велики. Ушли смо у неизвесну завршницу која се завршила у нашу корист и тако смо повели са 2:0 у серији – рекао је Радоњић, а потом упозорио да шампионска титула још увек није освојена:

Знамо да ће бити изузетно тешко. Не само зато што је Цедевита показала да може да се врати из овакве ситуације и да на крају слави као у серији против Будућности, него и зато јер добро знамо против кога играмо. Цедевита је одличан тим и у ова два дана смо се уверили да је то тако, а колико ћемо утакмица да играмо… Видећемо, али ћемо учинити све да се серија не продужи на пет утакмица – истакао је Радоњић.

zzz10461381_931192276941669_1834857255430771826_n

Млади тренер признао је да се стручни штаб црвено-белих борио са великим здравственим проблемима, конкретно са повредом центра Маика Цирбеса:

Мислим да је јасно да смо вечерас имали јако пуно здравствених проблема и да смо били принуђени на неке одлуке које иначе не доносимо. Тек пред сам почетак меча и излазак играча из свлачионице одлучили смо да Маик Цирбес ипак не наступи вечерас. Успели смо да то превазиђемо, али свакако да би било пуно лакше да нам је он био на располагању. Не кажем да би наша победа била убедљивија, али бисмо били у могућности да растеретимо неколико играча и да макар одморније завршимо меч. У завршници је било евидентно да је Митровић под великим оптерећењем, па је морао да изађе из игре на два минута како би дошао до даха. Срећом, постигао је један од кључних кошева на крају. У току сутрашњег дана видећемо да ли ће нам Цирбес бити на располагању за наредну утакмицу, јер се не ради о озбиљнијој повреди. Он је показао жељу да игра, али мислим да је здравље играча увек приоритет – објаснио је Радоњић.

Повезане вести

1 comment

yngwie апр 27, 2015 at 02:47

Zavrsi Radonja 😉

Reply

Leave a Comment