Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Митровић: Изузетно је битно да смо оба пута одбранили домаћи терен

Лука Митровић је још једном заблистао у финалној серији после одличне партије у првом мечу. Млади крилни центар је у другом сусрету за 32 минута у игри забележио дабл-дабл учинак од 19 поена и 10 ухваћених лопти постигавши неке врло важне поене после офанзивног скока, што је екипи омогућили мирнију завршницу и широм отворило врата ка освајању трофеја.

– Није било нимало лако, али нико од нас заиста није ни очекивао да ће бити. Цедевита је показала да није случајно дошла до финала и изборила Евролигу. Заиста су пружили једну одличну партију и вратили су се из заостатка од неких 15 разлике, али успели смо, уз бројне глупости у неким моментима, да останемо присебни пре свега добром одбраном која је на оба меча била на завидном нивоу, забележимо немерљиво битан тријумф, јер не памти се ко је како играо и којом разликом је победа остварена, памти се само да је 2-0 – истакао је Митровић, а потом наставио:

– Остала нам је још једна утакмица. Идемо у Загреб, а Цедевита је у полуфиналној серији показала да може да се врати након 0-2. Ми ћемо дати све од себе да што пре завршимо серију ако је могуће – нагласио је Лука након 29. победе црвено-белих у 32. утакмици у регионалном такмичењу ове сезоне.

zzzz11193290_931192566941640_6240805077315506006_n

– Рекао сам раније да је Цедевита одличан тим. Тешко је очекивати да против њих играте 40 минута на високом нивоу и да победите 20-30 разлике. У неком тренутку и њима мора да крене мало напад. Погодили су неке шутеве са позиције пет, које смо ризиковали. Они су их онако вратили у живот, али најбитније је да смо славили и повећали предност на 2-0 – рекла је Звездина деветка, а затим се осврнула и на наредне обавезе:

– Изузетно је битно да смо оба пута одбранили домаћи терен, што нам није успело у полуфиналу и много је лакше сада отићи тамо са 2-0. Имамо три меча да забележимо једну победу, ако нисмо у стању да то урадимо онда и не треба да освојимо титулу – закључио је капитен Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment