Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Милијаша, Коларова, Баркоса, Бајалице, Ђокића, Оњила, Деспотовића и Максимовића

Бивши играчи Црвене звезде наставили су да тресу мреже широм планете. Претходног викенда у стрелце се уписало њих осморица. Ненад Милијаш је за кинески Хебеи погодио из једанаестерца, Александар Коларов је био стрелац за Манчестер Сити, а головима су се радовали и Ернан Баркос (Тјанђин Теда), Милош Бајалица (Кјото), Душан Ђокић (Земун), Ифеани Оњило (Ермис), Ђорђе Деспотовић (Жетису) и Немања Максимовић (Астана).

Италија

Серија А

Торино – Јувентус 2:1

Матео Дармијан и Фабио Кваљарела донели су Торину прву победу након 20 година у градским дербијима против црно-белих, а Никола Максимовић је за победнички састав одиграо свих 90 минута. Шест кола пре краја Торино има 47 бодова и заузима осмо место на табели.

Максимовићев поклон навијачици након слатке победе:

https://www.youtube.com/watch?v=LMnsGehAsLE

Лацио – Кјево 1:1

“Летећи Магарци“ су откинули два бода небеско-плавима у сред Рима, али је и бод био довољан Лацију да се издвоји на другом месту са бодом више од Роме након пораза “вучице“ против Интера у Милану. Душан Баста је одиграо целу утакмицу за домаћи састав, док Филип Ђорђевић још увек није спреман после тешке повреде.

Интер – Рома 2:1

Немања Видић је одиграо целу утакмицу за неро-азуре, који су у серији од четири меча без пораза и тренутно држе девету позицију. Здравко Кузмановић је меч посматрао са трибина, а Аргентинац Мауро Икарди донео је победу домаћем тиму у 88. минуту својим 17. поготком у шампионату ове сезоне, по чему је други стрелац лиге.

Верона – Сасуоло 3:2

Бошко Јанковић заиста нема среће. Већ у 14. минуту морао је ван терена због повреде. Заменио га је Матија Валоти, а Лука Тони, који доживљава другу младост, трасирао је пут ка победи домаћих са два гола у другом полувремену. Верона је стигла до 12. позиције на табели, а Тони до деобе другог места на листи стрелаца са Икардијем.

Фиорентина – Каљари 1:3

Слаба форма екипе из Фиренце у последњих месец дана коштала их је бодова против Каљарија. Ненад Томовић је за домаћи тим одиграо свих 90 минута. “Љубичасти“ сада заузимају шесто место на табели.

Парма – Палермо 1:0

Иако је ситуација у Парми изузетно тешка, они се феноменално боре и освајају бодове. Против Палерма су славили голом Андрее Ноћерина из једанаестерца у 22. минуту, а за госте Милан Милановић још једном није улазио са клупе.

Наполи – Сампдорија 4:2

Синиша Михајловић је са Сампдоријом доживео убедљив пораз у Напуљу против клуба који ће највероватније преузети од лета. Пораз није утицао на губитак петог места на коме се тренутно налази екипа из Ђенове са 50 бодова. То је једна од две позиције које воде у Лигу Европе следеће сезоне.

Удинезе – Милан 2:1

Екипа коју са клупе предводи Андреа Страмаћони и његов помоћник Дејан Станковић срушила је славни Милан у Удинама головима Ђампјера Пинција у 58. и Емануела Ађеманга-Бадуа у 74. минуту. Избили су на 13. место са 38 бодова.

Серија Б

Фрозиноне – Карпи 1:0

Фрозиноне је забележио важну победу у борби за пласман у елитни ранг. Урош Ћосић је добио прилику од 86. минута уместо Матеа Ћофанија и било му је довољно само пар минута у игри да добије жути картон у четвртом минуту надокнаде времена. Његов тим је трећи на табели са само бодом мање од другог места које директно води у Серију А, где се тренутно налази Вићенца.

Катанија – Тернана 2:0

Филип Јанковић није био међу 18 играча Катаније за овај меч, а његов клуб је наставио фантастичну серију и петом узастопном победом стигао до 12. места на табели. Рикардо Манијеро је постигао 18. гол у првенству и тренутно дели прво место са Уругвајцем Паблом Граночеом из Модене.

Енглеска

Премијер лига

Арсенал – Челзи 0:0

Челзи је одрадио још један меч на путу ка титули и то против првог пратиоца у градском дербију. Немања Матић је одиграо целу утакмицу за госте на Емирејтсу. Матић и Бранислав Ивановић су изабрани у идеални тим сезоне Премијер лиге у коме се налази више од пола фудбалера Челзија, који има 10 бодова више од Арсенала и Манчестер Ситија.

Манчестер Сити – Астон Вила 3:2

Александар Коларов је одиграо цео меч за “грађане“ и постигао гол из слободног ударца у 66. минуту за вођство од 2:0.  Гости су касније изједначили, а победу и друго место екипи Мануела Пелегринија донео је Бразилац Фернандињо у 89. минуту уз напомену да Арсенал има меч мање у односу на још увек актуелног првака Енглеске.

Саутемптон – Тотенхем 2:2

Филип Ђуричић је пропустио још један меч Саутемптона због повреде, а гости су извукли бод на Сент Мерију и задржали бод више у односу на седмопласирани Саутемптон.

Чемпионшип

Шефилд Венздеј – Лидс Јунајтед 1:2

Дејан Келхар није био у протоколу домаће екипе, па је коло пре краја и даље без наступа у чемпионшипу ове сезоне, а његов тим заузима 14. место.

Бирмингем – Чарлтон 1:0

Никола Жигић није био у домаћем саставу за овај меч, као ни Марко Дмитровић у редовима гостију. Лојд Дајер је у 82. минуту погодио за победу Бирмингема и пробој на 11. позицију, колико има и Чарлтон, који је 10. због боље гол разлике.

Шпанија

Примера

Алмерија – Еибар 2:0

Дејан Лекић је добио прилику у гостујућем тиму од 59. минута уместо Абрахама, а “пожутео“ је у 85. минуту. Трећим узастопним поразом Еибар је пао на 17. место са само два бода изнад опасне зоне.

Кордоба – Билбао 0:1

Прежаљена Кордоба, за коју је Александар Пантић одиграо цео меч, још једном је разочарала своје навијаче, а гости су до победе дошли аутоголом дефанзивца Кордобе Дејвида у 56. минуту.

Француска

Лига 1

Евијан – Бастија 1:2

Франсоа Камано из Гвинеје завио је Евијан у црно са два гола у другом полувремену и спустио екипу чији дрес носи Милош Нинковић на 17. место које води у нижи ранг. Нине је играо до 74. минута када га је заменио Аргентинац Николас Бланди.

Тулуз – Нант 1:1

Павле Нинков није био у саставу Тулуза због накупљених жутих картона, док је Урош Спајић пропустио још један меч после повреде. Тулуз је тренутно на безбедном 14. месту, али ће им требати још бодова како би и математички обезбедили опстанак у последња четири кола.

Лига 2

Ним – Кретеј 0:1

После дуже паузе Ненад Ковачевић се појавио у саставу Нима и одиграо цео меч уз жути картон у 40. минуту. Он је од почетка 2015. године наступао само за другу екипу Нима, а није имао среће да се радује победи на повретничком сусрету. Ним тренутно држи 11. позицију у другом рангу такмичења.

Русија

Премијер лига

Спартак Москва – Рубин Казањ 1:0

Братски клуб црвено-белих је до победе стигао голом Холанђанина Квинсија Промса у 91. минуту, а Благој Георгијев је одиграо цео меч за госте из Казања, који се налазе на петом месту са 43 бода, док је Спартак шести са бодом мање.

Краснодар – Локомотива Москва 1:0

Екипа Миодрага “Грофа“ Божовића је неочекивано запала у серију од три пораза, а у тиму из престонице Русије коначно се нашао и опорављени Немања Пејчиновић, који је издржао целу утакмицу и зарадио жути картон у 94. минуту. Локомотива је тренутно седма са 38 бодова.

Португал

Примеира лига

Бенфика – Порто 0:0

У дербију сезоне није било голова, па је Бенфика задржала три бода предности у односу на Порто четири кола пре краја. Евандро је за госте играо до 64. минута, када га је заменио Ернани.

Холандија

Ередивизија

Ден Хаг – Витесе 1:0

Коначно је прекинута и велика серија Витесеа од 12 утакмица без пораза. Урош Ђурђевић је провео свих 90 минута на терену у гостујућем саставу, док Абиола Дауда није улазио у игру са клупе. Два кола пре краја Витесе је пао на пето место.

Цволе – Ајакс 1:1

Ели Бабаљ није био у протоколу домаћих, који су без целог плена против фаворита остали у 89. минуту, али су и даље на седмој позицији која води у плеј-оф за пласман у Лигу Европе.

Белгија

Про лига

Плеј-оф за Лигу Европе – Група А

Генк – Мехелен 1:0

Вања Милинковић-Савић је голом у 57. минуту прекинуо рекордну серију Александра Јанковића на клупи Мехелена од седам узастопних победа. Генк се изједначио са Мехеленом на првом месту у групи са по девет бодова, али Јанковићев састав има много бољу гол разлику.

Беверен – Варегем 0:2

У саставу Беверена није било Абубакара Оумаруа, а његов клуб је овим поразом изгубио и теоретске шансе за излазак у Европу, јер имају само један бод у групи.

Плеј-оф за опстанак

Лирс – Серкл Бриж 3:1

Бобан Бајковић је бранио за Лирс цео меч, а његов тим је направио кључни корак у борби за опстанак и сада има три бода више од Серкл Брижа.

Друга дивизија

Ендрахт Алст – Левен 2:3

Ибрахим Соме није био у саставу Левена који је победом завршио шампионат на петом месту. Соме је ове сезоне на 27 одиграних утакмица (15 у стартној постави) постигао пет голова и за 1489 минута на терену зарадио осам жутих картона.

Грчка

Супер лига

Паниониос – Олимпијакос 2:2

Лука Миливојевић је за новог-старог првака Грчке одиграо свих 90 минута, а до бода су стигли головима Митроглуа и Домингеза у другом полувремену. Два кола пре краја црвено-бели имају 12 бодова више од другопласираног Панатинаикоса.

Платанијас – Панаитоликос 2:0

Домаћи су и без Луке Милуновића забележили изузетно важну победу у борби за опстанак и сада су на безбедном 13. месту са 40 освојених бодова.

Кипар

1. Дивизија – група за првака

Аполон – Ермис 2:2

Ифеани Оњило је у 11. минуту својим 14. голом у сезони довео у вођство Ермис на гостовању у Лимасолу. Његов клуб ће сезону завршити на шестој позицији. Још један ефектан погодак Оњила можете погледати на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=buPrtY1Rwvg

Турска

Супер лига

Генчлербирлиги – Трабзон 1:1

Душко Тошић је још једном провео на терену свих 90 минута за Генчлербирлиги, а гости су од 66. минута имали играча више и до изједначења су стигли преко Алжирца Карла Међанија у 90. минуту.

Коња – Акхисар 2:1

Јагош Вуковић је играо до 86. минута за Коњу, а Бруно Мезенга је уписао свих 90 минута за госте. Коња се серијом добрих резултата пробила на осму позицију, док је екипа коју са клупе предводи славни Роберто Карлос остала на 11. месту.

Ескишехир – Фенербахче 1:1

Горан Чаушић је допринео освајању бода против изразитог фаворита одигравши цео меч, тако да је Фенербахче пао на друго место након 28. кола.

1. Лига

Самсун – Маниса 1:0

Маниса је другим узастопним поразом поново пала у зону испадања. Никола Микић је био у тиму целу утакмицу, док је Бранимир Субашић замењен у 75. минуту.

Швајцарска

Супер лига

Грасхоперс – Јанг Бојс 2:2

Гости су без Милана Вилотића у тиму прокоцкали вођство од 2:0 у надокнади времена, па сада за водећим Базелом заостају 11 бодова.

Арау – Цирих 0:0

Арау је једном ногом у другој лиги, а Огњен Мудрински је добио прилику у последњих 15 минута.

Мађарска

НБ 1

Ђер – Пушкаш 1:0

Никола Трајковић је победу свог тима посматрао на клупи за резерве. Тамаш Пришкин је одлучио утакмицу у 64. минуту.

Ниређихаза – МТК 1:1

МТК полако посустаје и сада су трећи на табели са три бода мање од другопласираног Ференцвароша. Драган Вукмир је провео на терену свих 90 минута у гостујућем тиму.

Белорусија

Премијер лига

БАТЕ Борисов – Гомељ 2:0

БАТЕ је лидер на табели са максималним учинком после три кола, а Филип Младеновић је стандардан члан стартне поставе и још једном је одиграо целу утакмицу за првака Белорусије. Добио је и жути картон у 42. минуту.

Шахтјор Солигорск – Динамо Минск 0:0

Немања Николић је одиграо цео меч за госте из Минска, који још увек немају победу ове сезоне.

Казахстан

Премијер лига

Жетису – Тараз 1:0

Ђорђе Деспотовић је донео први тријумф свом клубу у шампионату голом у 90. минуту. Био је то његов трећи погодак на девет мечева у сезони, а Жетису се померио са дна на претпоследње место.

https://www.youtube.com/watch?v=-Eu6m264Dzs

Кајсар – Астана 2:1

Немања Максимовић је ушао у игру за госте од 68. минута уместо Фоксија Кетевоаме, а већ у 70. минуту изједначио је резултат на 1:1. Био је то његов четврти погодак ове сезоне, али је Астана на крају ипак остала без бодова на гостовању. Максимовићев гол је на снимку у акцији од 7:19.

Иртиш – Атирау 1:2

Милош Трифуновић је са клупе посматрао четврту победу Атирауа ове сезоне којом су избили на пето место у шампионату.

Азербејџан

Премијер лига

Карабаг – Нефчи 3:2

Саша Стаменковић је остао на клупи Нефчија, јер је предност на голу поново добио Акил Мамадов. После трећег узастопног пораза Нефчи је пао на четврто место.

Сумкајит – Симурк 1:0

Марко Станојевић је ушао у игру за госте од 49. минута уместо Елнура Абдулајева. Његов тим је у серији од четири пораза у првенству.

Украјина

Премијер лига

Металург Доњецк – Черноморец 1:0

Екипа из Одесе, за коју је цео меч одиграо Јован Крнета, није могла до успеха на тешком гостовању, па је остала на 11. позицији на табели.

Ворскла – Волин 2:0

Јован Маркоски је крочио на терен тек у 89. минуту заменивши Александра Ковпака, а Ворскла се другом узастопном победом пробила на шесто место са 29 бодова.

Кина

КСЛ

Шиђажуанг Јонгчанг – Тјанђин Теда 4:3

Ернан Баркос је ушао у голгетерску серију својим другим голом у Кини. Одиграо је цео меч за Тјанђин и у 80. минуту изједначио на 3:3. Његов тим је трећим поразом у шампионату пао на 11. место.

1. Лига

Тјанђин Сонгђијанг – Хебеи 2:3

Ненад Милијаш је у 19. минуту довео госте у вођство из једанаестерца, а након пола сата имали су великих 3:0 на гостовању. Екипа Радомира Антића је трећом узастопном победом у првенству, а четвртом у свим такмичењима стигла до четвртог места у другом рангу. Гол Милијаша је на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=LMXGJhwGWNI

Јужна Кореја

К – Лига Класик

Гвангжу – Сеул 1:1

Маурисио Молина је за Сеул одиграо целу утакмицу, а његов клуб је након осмог кола на деветом месту са осам освојених бодова.

Јапан

Џеј лига

Хирошима – Шимицу 2:0

Гости су поражени пети пут ове сезоне, а Дејан Јаковић је одиграо свих 90 минута у њиховом саставу. После седмог кола пали су на 16. место са само четири бода.

Џеј 2 лига

Џеф Јунајтед – Џубило Ивата 0:2

Лидер је славио на гостовању у Чиби, а Нејц Печник је још једном уписао свих 90 минута за Џеф Јунајтед. Његов саиграч Такајуки Сузуки ушао је у игру од 87. минута заменивши Кентара Сатоа. Џеф Јунајтед је након другог пораза склизнуо на четврто место.

Омија Ардија – Мито Холихок 2:1

У другој узастопној победи Омије Драган Мрђа је провео на терену свих 90 минута, а његов тим се пробио на пето место.

Кјото Санга – Гираванз Китакјушу 2:0

Милош Бајалица је сјајним волеј ударцем у 43. минуту из непосредне близине постигао свој први гол у сезони и довео у вођство Кјото. Српски дефанзивац је одиграо цео меч за госте и допринео пробоју на 13. место у другом рангу. Гол Бајалице је на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=GrzVdAL8ljY

Аустралија

А – Лига

Велингтон – Сиднеј 1:2

Милош Димитријевић и Никола Петковић забележили су цео меч у дресу Сиднеја, који је након треће узастопне победе други на табели са три бода мање о Мелбурна.

Бризбејн Роар – Њукасл Џетс 2:1

Бризбејн је без Андрије Калуђеровића прекинуо лошу серију од два пораза и стигао до 34. освојеног бода у шампионату, само један мање од шесте позиције која води у доигравање.

САД

МЛС – Западна конференција

Хјустон – Спортинг Канзас Сити 4:4

Луис Гаридо је ушао у игру за Хјустон од 84. минута уместо Нејтана Старџиса, а његов клуб је у мечу препуном преокрета остао без три бода у 95. минуту, када је Бени Фајлхебер погодио за коначних 4:4. Домаћи су од 79. минута играли без искљученог Јамајчанина Џермејна Тејлора.

Перу

Финале Копа Инка

Цезар Ваљехо – Алијанца Лима 3:1

Алијанца је стала на последњој препреци до трофеја, а Мигел Араухо је одиграо цео меч и у финишу зарадио жути картон. Алијанца је повела у 20. минуту преко Маркоса Миерса, али су играчи Цезар Ваљеха преокренули головима Маурисија Монтеса у 38, Виктора Седрона у 74. и Данијела Чавеза у 86. минуту.

Мексико

Асенсо МХ – Клаусура, полуфинале

Дорадос – Некакса 2:1

Дорадос је са две победе од по 2:1 против Некаксе изборио пласман у финале за пласман у елитни ранг, а Сегундо Кастиљо је оба пута одиграо свих 90 минута за победнички тим. У финалу их чека Корекамиос УАТ.

Хрватска

1. ХНЛ

Ријека – Истра 3:0

Марко Вешовић овога пута није био у тиму Ријеке након победоносног поготка прошлог викенда.

Славен – Хајдук 0:2

Марко Мирић је био у тиму Славена до 71. минута, али су поражени против фаворита на домаћем терену.

Сплит – Осијек 3:2

У саставу Осијека није било Драгомира Вукобратовића, а Осијечани ће се у финишу сезоне жестоко борити за опстанак у лиги са Истром и Задром.

БиХ

Премијер лига

Сарајево – Широки Бријег 1:0

Лидер је пао у Сарајеву пред 8.000 гледалаца, а успеху домаћих допринели су Иван Татомировић (90 минута) и Милош Стојчев, који је изашао из игре у 65. минуту. Овом победом њихов тим је преузео прво место са 50 бодова.

Травник – Олимпик Сарајево 0:0

Јадранко Богичевић је за госте одиграо цео меч пред свега 500 гледалаца на гостовању у Травнику.

Слобода Тузла – Витез 1:0

Екипа коју са клупе предводи Хусреф Мусемић стигла је до првог тријумфа после три утакмице и пробила се на девето место табеле у Премијер лиги.

Србија

Супер лига

ОФК Београд – Рад 1:0

Богдан Планић се вратио у састав плаво-белих и одиграо цео меч против Рада, а његов саиграч Златко Лишчевић ушао је у игру од 72. минута. Стефан Михајловић је заиграо за госте са Бањице од 65. минута.

Војводина – Борац Чачак 1:3

Нино Пекарић је одиграо свих 90 минута за Новосађане, док његов саиграч Иван Рогач није играо на овом сусрету. Огњен Ожеговић је за госте из Чачка наступао до 83. минута.

Раднички Крагујевац – Чукарички 0:1

Новом успеху београдског тима допринели су Славољуб и Драгољуб Срнић одигравши целу утакмицу, док је Филип Стојковић одиграо прво полувреме.

Младост Лучани – Доњи Срем 0:0

Дарко Спалевић је за госте одиграо цео меч, док је у надокнади времена за екипу из Лучана на терен ушао Немања Ахчин.

Јагодина – Вождовац 1:2

Јагодинци су наставили лошу серију, а Данијел Михајловић је одиграо свих 90 минута у четвртом везаном поразу. Његов саиграч Никола Антић није играо, а за Вождовац је свих 90 минута на терену био Дени Павловић, док је Милан Јокић ушао у надокнади времена. Немања Златковић и Никола Караклајић су пропустили овај сусрет.

Спартак – Нови Пазар 0:2

Андреј Мркела је био у суботичком саставу до 57. минута, док је Бојан Ђорђевић за екипу Мише Косановића одиграо целу утакмицу.

Раднички Ниш – Напредак 2:0

Кец у Нишу није био по вољи дефанзивцу Напретка Стевану Луковићу, који је провео на терену свих 90 минута у дресу Крушевљана.

Прва лига

Мачва – Бачка 0:0

Весељко Тривуновић је за госте одиграо цео меч у ремију, па је његова екипа усамљена на четвртој позицији шест кола пре краја и покушаће да се домогну трећег места које води у бараж за пласман у елиту.

Радник Сурдулица – Јавор 2:0

Владан Бинић је играо за лидера на табели до 63. минута, погодио је и стативу почетком сусрета, а Радник је направио још један корак ка пласману у Супер лигу.

Српска лига – Београд

Срем – Земун 0:2

Душан Ђокић је наставио своју голгетерску серију у дресу Земунаца. У 20. минуту полуволејом је спровео лопту у супротан угао гола Срема и донео вођство лидеру на табели, који има седам бодова више од другопласираног Телеоптика.

Зона Дрина

ФАП – Златибор 2:2

Гости су се изборили за бод у Прибоју, а Владимир Мудринић је још једном био међу најбољим играчима на терену у освајању бода.

Повезане вести

Leave a Comment