Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Најава: Доњи Срем – Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде у оквиру ванредног 25.кола Јелен Супер лиге гостују у Новом Саду, екипи Доњег Срема. Остало је још пет утакмица до краја првенства, а црвено-белима је после неуспеха у „Вечитом дербију“ потребна победа, уз кикс првопласираног ривала.

Ако је некоме било до фудбала на дербију, на терену је добио епилог и потврду целокупних дешавања. Опет се пише о дербију широм Европе, али не као некад о екипама, играчима и игри, него о дешавањима на трибинама. За нама су немили догађаји, а испред нас суморна будућност.

Екипа из Пећинаца је преживела премијерну сезону у Суперлиги, а другу стартовала како су јој прву предвиђали. Тренутно се боре да одрже статус континуираног суперлигаша у трећој сезони, иако су на почетку свог суперлигашког живота били бум српског фудбала и једну недељу држали чело табеле, али наставак није био бајковит.

ЦЗ Н ДС

Маракана  :       3  2 1 0   4:2

Нови Сад:         2  2 0 0   3.1

Укупно :             5  4 1 0  7:3

* Обе утакмице као домаћин Доњи Срем је одиграо у Новом Саду, на стадиону Војводине

Први међусобни дуел одигран је 27.октобра 2012.године на „Карађорђу“, у Новом Саду, у оквиру 10.кола. Црвена звезда је славила са 2:1, после преокрета, захваљујући головима Луке Миливојевића. Водећи гол за Доњи Срем, већ у 2.минуту, постигао је Јанковић. На „Маракани“ први дуел одигран је у 25.колу, 27.априла 2013. године. Црвена звезда је славила 1:0, голом Николе Микића. И прошли дуел, у 10.колу, одигран на стадиону завршио се истим резултатом, голом Нејца Печника са беле тачке.

Тренер Доњег Срема, Зоран Говедарица, изјавио је да се Зевзди не прети.

– Без обзира што Звезда пет бодова заостаје за Партизаном,направила добар посао у смислу да је избацила велики број младих играча мислим да је ово успех што је Звезда урадила са младим тимом, значи да се ради о квалитетним играчима. Ова екипа ако остане и следеће године мислим да Звезда не треба да се боји за будућност.

Може ли Доњи Срем да настави серију позитивних резултата?

– Може, али одмах да вам кажем Звезди се не прети. Звезда је бренд такође Партизан, Војводина, Нови Пазар, Чукарички које су у самом врху фудбала.Ми покушавамо да будемо ту одмах иза њих међутим нећемо се предавати одиграћемо поштено и видећемо да ли је то довољно за повољан резултат против Звезде. Сигурно ће бити промена Јосимов има картоне, имали смо проблем у Лучанима терена неколико играча осећа последице свега тога имамо проблем са Спалевићем, Швоњом, Мором то је све последица мало тврђег терена у суботу.

Ненад Лалатовић је истакао да је само победа у оптицају.

– Утакмице после дербија увек су најтеже јер долази до емотивног пражњења. Играмо против екипе која је победила ОФК Београд 4:0, и која је узела веома велики бод у Лучанима. Имају добре појединце, јаки су на прекидима, погледали смо њихове утакмице и добро их анализирали. Наш циљ се зна, победа нам је неопходна и желимо да се у Београд вратимо са три бода. Не могу ни да замислим ситуацију у којој нећемо победити. Играчи су мотивисани самом чињеницом да играју у Црвеној звезди, тако да без обзира на резултат дербија у ком нико никога није победио, мотива не сме и неће изостати – рекао је Лалатовић.

Изостају Ковачевић и Катаи

Александар Ковачевић и Александар Катаи изостаће на дуелу у Новом Саду због проблема са жутим картонима. Ковачевић је изостао и са прошлог меча у Новом Саду, против Доњег Срема. Тренер Лалатовић је најавио да ће већу минутажу добити Марко Грујић и Данијел Аврамовски, као и да ће до краја шампионата Звездина деца имати још већу минутажу.

Већ у суботу, на Маракану стиже Рад, а затим црвено-бели играју дерби кола на Бановом бтду. До тада, победа у Новом Саду не би требала да изостане.

Доњи Срем – Црвена звезда, среда 29.април 2015. 16.30h , Јелен Суперлига 25. коло 2014/2015, стадион : „Карађорђе“, Нови Сад.

Повезане вести

Leave a Comment