Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеОдбојка

Звезда и Ковачевић прекинули сарадњу

Како преноси дневни лист “Спорт“ одбојкашице Црвене звезде ће следеће сезоне са клупе предводити нови стручњак пошто је након неуспеха у полуфиналу плеј – офа и пораза од Спартака смењен досадашњи први тренер екипе – Бранко Ковачевић.

Он је у изјави за “Спорт“ кратко прокоментарисао свој статус:

– Смењен сам, добио сам отказ, нисам више тренер Црвене звезде, рекао је сад већ бивши стратег нашег клуба.

– Нисмо задовољили амбиције клуба, какав је Црвена звезда. Да ли је могло боље, то завређује дубљу анализу. Нису испуњени неки договори око појачања, али без обзира на то, у сваком случају, наши резултати нису испратили клупске амбиције. Дошло је до прекида сарадње на обострано задовољство.

– На међународном плану смо још и оставили најбољи утисак. Пружили смо солидне партије у Купу ЦЕВ, против јаких европских екипа. После свега, на домаћим фронтовима стекао се утисак да је фалило мало за највиши домет, а то мало је можда и много, што је све, заиста, за детаљнију анализу. Најбоље смо одиграли у полуфиналу Купа против Визуре, када смо у сјајном мечу поражени са 3:2. Да ли је у питању срећа или памет, тешко је рећи, мада, после битке је лако бити генерал… Макар да смо играли у финалу лакше бисмо коментарисали.

Ковачевић није очекивао лаке утакмице против Спартака, али је након 2-0 у серији веровао у тријумф. Међутим, то се није десило.

– Имали смо лепу предност над Спартаком, 2:0 у полуфиналу, после два брејка у Суботици. Очекивао сам пад у трећој утакмици и психички и физички, али не и до краја серије – завршио је Бранко Ковачевић.

Остаје нам да видимо каква будућност чека један од најтрофејнијих клубова нашег спортског друштва, јер је очигледно да након повлачења Александра Боричића Црвена звезда има великих организационих проблема.

Повезане вести

1 comment

pera апр 28, 2015 at 21:36

Mislim da je kardinalna greška napravljena smenjivanjem Pavićevića koji je posle Terzića napravio masu dobrih odbojkašica. Dakle Boričiću vrati Pavićevića da stvara u Zvezdi.

Reply

Leave a Comment