Moja Crvena Zvezda
Архива

Lazić, Popović i Kosović pomažu Pešiću

Milivoj Lazić
Milivoje Lazić

Novi trener Crvene zvezde Svetislav Pešić najavio je da neće vršiti promene u trenerskom kadru. Svi treneri koji su sa velikim uspehom radili u sistemu FMP-a zadržaće svoje pozicije i dobiće maksimalnu podršku. To se odnosi i na članove stručnog štaba prvog tima, ali i na sve ostale trenere u mlađim selekcijama.

S obzirom na veliki broj talentovanih igrača koje je ove sezone okupila Crvena zvezda postoji veliko interesovanje ko su ljudi koji će o njima voditi računa. Kao što je već prezentovano javnosti, celokupan stručni rad će se odvijati pod dirigentskom palicom Svetislava Pešića, a o njegovim brojnim saradnicima govorio je direktor kluba Davor Ristović.

-Prvi asistent Svetislavu Pešiću biće Milivoje Lazić, a sa njima će još sarađivati Jovan Popović i Saša Kosović, dok će o fizičkoj pripremi ekipe brinuti Aleksandar Lukman. Dobro je poznato da je Milivoje Lazić 12 godina radio u FMP-u. Dokazao se već kao pomoćni trener i to u radu sa našim najistaknutijim trenerima kao što su Dušan Ivković i Duško Vujošević. Za njega sigurno možemo reći da je budućnost našeg kluba – kaže Ristović.

Od ove sezone u svom sistemu Crvena zvezda imaće i Radnički basket koji će se takmičiti u Košarkaškoj ligi Srbije. Brigu o tom timu vodiće Miloš Pejić:

-On je prošle sezone imao veoma težak zadatak da ekipu vrati u elitni rang takmičenja. U tome je uspeo i logično je bilo da nastavi tamo gde je stao. Uspeha je imao ne samo u takmičarskom delu, jer je pored dobrih rezultata afirmisao i nekoliko manje poznatih igrača. U radu će mu pomagati Ninoslav Marjanović, bivši prvotimac FMP-a, a njihov zadatak biće da pripremaju igrače za prvi tim.

O generaciji igrača Crvene zvezde koja će se ove sezone takmičiti u juniorskoj konkurenciji mnogo se priča. Po mišljenju brojnih stručnjaka to je jedna od najtalentovanijih generacija koja se pojavila kod nas u poslednje vreme:

-Za juniore će biti zadužen Milan Mandarić. Pred njim će biti svakako najteži zadatak, jer će se u konkurenciji igrača do 18 godina suprotstaviti sa timom gde će nosioci igre biti momci koji su godinu ili dve mlađi. Međutim, apolutno smo stali iza tog projekta jer smatramo da je to zalog za budućnost. Mandarić je četiri godine uzastopno bio prvak naše zemlje u konkurenciji kadeta, a zanimljivo je da je za to vreme izgubio samo jednu utakmicu. Učestvovao je u brojnim akcijama KSS-a, držao je i mnoga predavanja širom sveta i on je sigurno jedan od naših najperspektivnijih trenera – konstatovao je Ristović.

Kadetsku selekciju predvodiće Marko Simonović jedino pojačanje u stručnom kadru, dok će trener pionirske selekcije biti Milovan Bulatović:

– Iako je veoma mlad, Simonović je već dokazan trener koji ima dosta iskustva iz rada sa mlađim reprezentativnim selekcijama. Zanimlljivo je da je ranije radio u Zvezdi i to sa veoma talentovanim momcima kao što su Cvetković, Marinković, Saičić i drugi. Sa druge strane Milovan Bulatović je jedan od naših glavnih stubova. Vrhunski pedagog, što je posebno bitno kada je reč o pionirskom uzrastu, ali i proveren stručnjak. Od osnivanja FMP-a je radio u klubu i zaslužan je za dovođenje mnogih igrača koji su potom dogurali do reprezentacije kao što su Rašić, Mačvan, Erceg, Labović i mnogi drugi – zaključio je Ristović.

Повезане вести

38 comments

Leave a Comment