Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Историјски тренутак за Црвену звезду

Најбољи тренер АБА лиге ове сезоне, Дејан Радоњић, потврду тог епитета и признања које је заслужено освојио добио је и освајањем шампионског прстена регионалне лиге. Тренер црвено-белих је после меча сијао од задовољства, а као и после освајања трофеја у Купу Радивоја Кораћа његова црвена кравата завршила је као поклон навијачима на трибинама који су у оба меча у Загребу пружали велики подршку играчима на терену:

Честитам играчима, мојим сарадницима и свим људима у клубу на овом резултату и на освојеном трофеју. Ово је историјски тренутак за Црвену звезду јер је освојила титулу АБА лиге. Цедевита је била одлична у сва четири меча. Направили су велики резултат самим пласманом у Евролигу и елиминацијом Будућности и ушли су у финале на сјајан начин. Сви знамо колико је тежак терен у Подгорици, а они су успели ту да славе и то у петој утакмици. Мислим да је серија била одлична, два пута смо славили у Београду на начин који је био одличан. Други меч је можда био веома значајнији него што је то било речено, без Цирбеса и ротације која није била карактеристична, где смо морали да правимо комбинације у нашој игри са три центра у целом тиму и јако сам задовољан због тог резултата. Био сам свестан да ћемо ипак морати да дођемо до трофеја без обзира на стање Маика Цирбеса. Цедевита је користила све те недостатке, ми смо потпуно подбацили у оба правца и било је потребно да направимо преокрет у четвртој утакмици и одиграмо другачије. То смо радили од самог старта, једном добром и квалитетном одбраном упркос Цедевитином високом расположењу у нападу. Успели смо да кроз један перфектан напад стекнемо предност која је била велика и касније је само одржавали и на крају заслужено славили – рекао је Радоњић и у даху наставио:

Одиграли смо добар тактички меч свих 40 минута и велико задовољство је присутно због наше реакције, као и против Партизана када смо славили два пута пред њиховим навијачима. Генерално, у току сезоне смо константно квалитетно реаговали после пораза у Евролиги и искупљивали се у АБА такмичењу. Имали смо добар однос и приступ, од првог дана смо на првој позицији и ушли смо у историју. Имали смо доста неких рекорда, само два пораза… Успели смо да у полуфиналу направимо нешто што је за нас било од много већег значаја, с обзиром да је то био дуел два најјача клуба у Србији за Евролигу и то је подигло тежину пласмана, тако да смо са миром ушли у финале и на крају славили. Хвала навијачима који су били са нама. Нажалот, мислим да их је јуче било више, али они који су остали ту су сигурно уживали. Нема потребе више да се анализира, биће дана да се још прича и можда још нешто каже.

zzzz11179961_10152732584095952_6844394957020333718_n

Тренер црвено-белих рекао је нешто више о одлуци да Цирбеса уврсти у састав за ову утакмицу:

Пред сам меч, он је изашао на загревање и ту смо констатовали да може да нам помогне. У принципу није се радило о повреди која је била превише проблематична, он је осећао одређени бол који је био непријатан, али једноставно није био спреман психички и нисмо хтели да ризикујемо. Чекали смо неколико дана и данас дочекали да заигра – закључио је Радоњић.

Повезане вести

1 comment

Teks Viler мај 1, 2015 at 09:12

Nema dezurnih kriticara ‘Radonjizma’. Hvala,gospodine Radonjicu…beskrajno….

Reply

Leave a Comment