Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: Стрпљивим и напорним радом до резултата

У години великог јубилеја, 70 година од оснивања клуба, Црвена звезда се дичи историјским успесима. За седам деценија постојања, Звезда није успевала да у једној сезони освоји два трофеја, али ове такмичарске године је поред пехара намењена победнику Купу Радивоја Кораћа придодала и шампионско прстење АБА лиге. Свему овом треба додати да су црвено-бели прву пут у историји изборили учешће у Топ 16 фази Евролиге, да ће у елитном такмичењу Европе играти и следеће сезоне, а у игри је још један трофеј – титула шампиона Србије.

После година поста, доласком нове управе на челу са председником Небојшом Човићем Звезда је поново почела да осваја трофеје и да се враћа на стазе старе славе. Председник КК Црвена звезда Небојша Човић са поносом истиче да је тријумфом у финалној серији АБА лиге остварен дугогодишњи циљ и стављена тачка на успешну сезону у регионалном такмичењу, у којој је Црвена звезда поставила високе снандарде.

– Поставили смо пред нас одређене циљеве пре четири године. Свестан сам чињенице да живимо на простору где стрпљење није карактеристика, али смо стрпљивим и напорним радом заједно дошли до жељеног резултата. Сваке године смо ишли корак по корак, или степеницу по степеницу и подизали стандарде – почиње причу Човић и потом додаје:

– Ове године смо остварили циљеве које смо поставили пред почетак сезоне, а то је одбрана трофеја у купу Радивоја Кораћа, пласман у Евролигу и освајање трофеја АБА лиге. Али, не смемо се задовољити овим успесима, морамо се припремити за предстојеће изазове. Очекује нас једно кратко славље и задовољство. Ово није успех појединаца, већ  представља заједнички успех свих нас у клубу, јер је Звезда изнад свих. Настављамо такмичење у српској лиги, где смо такође поставили висок циљ, а то је освајање првог места и сматрам да је то сасвим реално. Сваки напоран рад и мукотрпан труд се кад-тад исплати. Искористио бих ову прилику да се извиним свима онима који нису веровали у нас. После свега што смо прошли открио сам својеврсну формулу, можда и разлог због чега Црвена звезда и није имала неке успехе у претходном периоду. Једноставно, нисмо успевали да победимо неверне звездаше. Овај пут смо успели у томе – прокоментарисао је уз осмех Човић, и додао:

Мој утисак после финалне серије је изванредан и желео бих да честитам екипи Цедевите на одличној организацији утакмица. Сматрам да су ово стварно два господска клуба, који ће на најбољи могући начин представљати регион у најелитнијем европском такмичењу следеће сезоне. Мислим да је одрађен добар посао, да смо у финалној серији приказали квалитет и заслужено освојили шампионски прстен – поручио је Човић.

zzz10858507_856608294400068_5879910547465039931_n

Први човек црвено-белих се кратко осврнуо и на суђење:

Једино што бих желео да напоменем, мада можда и није прави тренутак за то, али ваља то јасно рећи, кошаркашке утакмице се не играју због судија. На трећој утакмици  Цедевита је заслужено славила, али уз константне провокације судије Болтаузера, који се поставља изнад свих. Сматрам да тај човек и они који га делегирају, треба да размисле о томе.Такво понашање иритира играче, тренере, чланове управе и угрожава само постојање регионалне лиге. Тај човек вероватно има неко друго занимање, и сматрам да би требао да се бави тиме. Ми ћемо заједнички наставити да радимо на пројектима очувања идеје регионалне лиге. Али, регионалне лиге која представља један потпуно нови концепт. То нам је наравно жеља и позабавићемо се тиме у данима који следе. Окрећемо се сада ка домаћој лиги. У уторак нас очекује утакмица са екипом Тамиша и сву своју енергију усмеравамо у том правцу – закључио је Човић.

Повезане вести

1 comment

pera мај 2, 2015 at 16:24

Čestitke gdine Čoviću. Opet se pokazalo da bez gazde u kući nema uspeha jer u našoj Srbiji svi bi da gazduju i zato nam ne ide. Svaka čast na organizaciji kluba a po završetku sezone bih voleo da one koji su u FMP zaslužili napredak protežiramo u igrače prvog tima Crvene Zvezde jer smatram da je to jedini put uspeha u sportu. Tako postajemo najpoželjniji klub za mlade talentovane igrače u regionu.

Reply

Leave a Comment