Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Лалатовић и Јовић уочи Рада

У недељу од 17 часова, Црвена звезда ће пред празним трибинама одиграти своју утакмицу 26. кола првенства.

Шеф стручног штаба Ненад Лалатовић и млади нападач Лука Јовић, сматрају да ће одсуство навијача бити велики хендикеп за Црвену звезду, али да то само значи да екипа мора уложити још и већи труд како би славила.

– Наша наредна утакмица је против Рада. Играмо на нашем стадиону, али нећемо имати помоћ својих навијача што је за нас велики хендикеп. Нико не воли да игра пред празним трибинама. Рад је добра екипа што се може видети и по њиховом пласману. Имају неколицину одличних фудбалера и предвођен су са клупе добрим тренером. Ми знамо које су наше предности, и имамо рецепт како играти, а он се најбоље видео у другом полувремену утакмице против Доњег Срема. Ми смо млад тим и када у екипи имате четири, пет или шест играча који су изразито млади, не можете очекивати да свих 90 минута одиграју феноменално, без макар мало осцијалција. Млади играчи ће увек добијати шансу док сам ја тренер, и стојим иза тога. Нисмо ушли најбоље у утакмицу, довољно је да два или три играча не уђу како треба, и то се одмах осети у игру целе екипе. Али, друго полувреме је било веома добро, и то је рецепт како Црвена звезда треба да игра – рекао је Лалатовић.

Лука Јовић је покренуо Звездину серију голова сјајним продором по боку и одличном асистенцијом за Орландића.

– Мој посао је да дајем голове, али и да асистирам. Није ми битно да ли уз себе имам Паркера, или Орландића. Битно ми је да играм, на терену се осећам најбоље, и много ми је мање битно да ли сам у самом шпицу или бочно. Очекује нас тешка утакмица против добре екипе Рада, утакмица која ће бити одиграна без присуства публике. Али упркос свему томе, надамо се победи, и даћемо све од себе да победимо – рекао је најмлађи првотимац Црвене звезде.

У самом финишу утакмице против Доњег Срема, шансу је добио Марко Петковић, након вишемесечне паузе.

– Петковић ће почети од почетка макар две утакмице од пет колико нам још предстоји. Он се тек опоравио од повреде, није прошао припреме, и са њим треба бити стрпљив. Има велику жељу да игра и да помогне Црвеној звезди, али треба га полако уводити у игру – рекао је Лалатовић, и надовезао се:

– Паркер игра мало слабије у последње време али ја се надам да ће изаћи из те кризе. Што се тиче Орландића, он је јако добро ушао у утакмицу и конкурише за место у саставу сутра – закључио је Лалатовић.

Повезане вести

Leave a Comment