Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Звездина прва меч лопта

Одбојкаши Звезде су у другом мечу финала плеј-офа, у још једном драматичном мечу, савладали Партизан, и на тај начин стигли на корак од одбране титуле. Ништа ту још није решено, али циљ је близу, и сигурно је да ће се наша екипа потрудити да што пре реши серију у своју корист.

Као што је напоменуто у претходним најавама, ова два тима се одлично познају, два сусрета у лигашком делу добио је Партизан, Црвене звезда се реванширала у прва два меча финалне серије. У првом мечу финала, Црвена звезда је релативно лако освојила први сет, Партизан узвратио истом мером у другом. Трећи и четврти сет су одиграни по сличном принципу, па је тај-брејк одлучивао победника. Након почетног вођства Партизана, Звезда је преокренула резултат, имала пар поена предности, током већег дела сета, и на крају успела да тријумфује и направи „брејк“. У другом мечу, Партизан је био ослабљен неиграњем најбољег играча, Милије Мрдака, али му то није сметало да одлично отвори утакмицу и освоји прва два сета. Црно-бели су имали предност и у трећем сету, али је наша екипа направила велику серију пред крај сета, и смањила резултат на 2:1. Звезда је на крилима добре игре из трећег сета, добро отворила и четврти сет, направила велику разлику, али затим имала пад у иги, што је противник искористио да изједначи. Тргнули су се црвено-бели након тога, решили и овај сет у своју корист, па је поново пети сет одлучивао победника. Чинило се да ће наша екипа лако решити овај сет у своју корист након вођства од 9:4, ипак, домаћи тим се није предавао, направио серију од 6:0, прешао у вођство, а први је стигао и до меч лопте. Црвена звезда се одбранила, и била прибранија у одлучујућим тренуцима, и повела са 2:0 у победама.

Сама чињеница да су се прва два меча играла „на једну лопту“ је довољна да се схвати колико су тимови изједначени. Црвена звезда је направила велики посао у ове две утакмице, сада ће имати и предност домаћег терена, али се Партизан сигурно неће предавати, већ ће покушати да продужи серију, и оправда прво место из лигашког дела шампионата, који је завршио без пораза. Свесни су тога и наши одбојкаши, и сигурно неће дозволити опуштање. Руку на срце, у одбојци, нарочито у Београду, предност домаћег терена и не значи много с обзиром на посећеност, али не мора да буде тако. Одбојкаши Звезде нису имали подршку дуже време, сада је време да им се помогне да направе последњи корак ка новој титули. Помоћ са трибина би свакако добродошла, па позивамо све навијаче да дођу у четвртак на Бањицу, и помогну нашем тиму да стигне до новог тријумфа, и титуле. За све оне који не буду у могућности да уживо испрате меч, обезбеђен је директан телевизијски пренос (РТС2).

Идемо до нове победе!

III меч финала плеј-офа Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Партизан,

УСЦ „Вождовац“, четвртак, 07. 05. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment