Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Милутиновић: Спремни смо к’о запете пушке

Одбојкашима Црвене звезде недостаје још једна победа против Партизана у финалу плеј-офа Винер Штетише лиге па да одбране шампионску титулу освојену прошле године. Црвено-бели воде са 2:0 у финалној серији и у четвртак 7. маја од 18 часова ће имати прву прилику да то и остваре.

У претходна два дуела вечити ривали су водили веома занимљиве и неизвесне битке. Црвено-бели су у оба наврата успели да надиграју противника и оба пута су славили после петог сета.

Први меч изабраници Драгана Кобиљског су решили резултатом 2:3, по сетовима 17:25, 25:17, 21:25, 25:20, 13:15. У другој утакмици Црвена звезда је успела да направи велики преокрет и поново савлада ривала са 2:3, по сетовима 25:17, 25:21, 20:25, 17:25, 15:17.

Очекујем да ће и сада бити јако тешко, као што је то било у претходна два меча, али верујем да можемо да решимо све у трећој утакмици. Не смемо да дозволимо играчима Партизана да нас увуку у њихову игру, јер онда почнемо много да грешимо и да срљамо и то њима одговара. То се најбоље видело у петом сету другог меча када смо водили са 9:4, а онда су они преокренули на 13:9 за њих. То не сме никако да се понови. Уздам се у своју екипу и мислим да ће све проћи онако како планирамо – изјавио је Вук Милутиновић.

За разлику од вечитог ривала одбојкаши Црвене звезде имају искуство играња мечева у којима се боре за освајање трофеја.

Играчи Партизана свакако да осећају велики притисак, али они сада немају шта да изгубе. Нећемо их пустити да нас изненаде. Немају искуство освајања трофеја у одлучујућим мечевима и не знају да се снађу када су под великим притиском – рекао је блокер црвено-белих, а потом је додао:

Највероватније неће играти њихов коректор Милија Мрдак и велики ће притисак бити на примачима сервиса Марку Николићу и Невену Мајсторовићу да одиграју најбоље могуће. Видећемо да ли ће у томе успети или ће попустити под притиском – закључио је Милутиновић.

Трећа утакмица финалне серије плеј-офа између Црвене звезде и Партизана игра се у четвртак 7. маја од 18 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици, уз директан ТВ пренос на РТС 2.

Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Мирко Јанковић и Иван Лазаревић.

Уколико буде било потребно четврта утакмица би се играла у недељу 10. маја од 17 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици, а евентуална пета у уторак 12. маја од 18 часова у СЦ Визура.

Повезане вести

Leave a Comment