Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Марјановић и Лазић тренери колеџа Београд

Бобан Марјановић и Бранко Лазић били су у посети Првој кошаркашкој гимназији Колеџ-Београд. После Чарлса Џенкинса који је пре неколико месеци обишао смештајне капацитете и одржао занимљиво предавање, Марјановић и Лазић су се са полазницима Колеџа Београд дружили на кошаркашком терену. Тандем црвено-белих кошаркаша био је у прилици да се окуша у улози тренера и да део свог искуства и знања под обручима пренесе полазницима Колеџа – Београд. И не само то Лазић и Марјановић показали су се и као одлични демонстратори пошто су у показном делу тренинга узели активно учешће.

Прву кошаркашку гимназију Колеџ – Београд која се налази у систему Црвене звезде, као јединствена образовна установа, похађа велики број талентованих играча млађих категорија црвено-белих. Поред веома модерног образовног програма, који је за странце омогућен и на енглеском језику, Колеџ – Београд је у потпуности прилагођен спортским обавезама ученика. Прва кошаркашка гимназија Колеџ – Београд омогућава смештај и исхрану, настава се одвија у паузама између два тренинга, а о погодностима таквог система говорио је Бобан Марјановић:

Када сам прешао у вршачки Хемофарм уписао сам прву годину средње електротехничке школе. Упоредо сам тренирао и редовно ишао у школу и сећам се да ми је било јако напорно и поприлично тешко да ускладим све обавезе. Зато сви ви који похађате Колеџ Београд треба да будете веома срећни због система образовања који вам је омогућен и који је потпуно прилагођен вашим тренинзима – нагласио је Марјановић.

Мало је познато да је својвермено Бранко Лазић играо за Колеџ и да је управо из јуниорске екипе Колеџа крчио пут ка сениорском тиму ФМП-а и потом Црвене звезде:

По доласку из Љубовије и играња у млађим селекцијама ФМП-а био сам прекомандован у јуниорску екипу Колеџа. Годину дана сам играо за Колеџ, а после мојих добрих игара тренер Слободан Клипа ме је позвао у јуниорски тим ФМП-а одакле сам постао првотимац, а касније заиграо у Звезди. Уз таленат који морате да поседујете, упорност је једна од оснвних ствари да бисте успели. Ја имам срећу да је то моја врло изражена карактерна особина. Сви ви који похађате Колеџ на видику сте тренера ФМП-а, али и Црвене звезде зато све то треба максимално да искористите – рекао је Лазић и тиме без сваке сумње дао додатни подстрек свим полазницима Колеџа за још напорнаији рад.

Марјановић и Лазић причали су о бројним кошаркашким елементима, детаљима из својих каријера, али и о важности образовања, упорности…

Занимљиво је истаћи да су кроз систем образовања Прве кошаркашке гимназије Колеџ – Београд прошли многи прослављени кошаркаши попут садашњих репрезентативаца Милоша Теодосића и Немање Бјелице, као и првотимци Црвене звезде Марко Тејић и Никола Ребић. Упис у Колеџ Београд је у току, а све додатне информације можете добити преко бројева телефона 011/257-0199 и 063/363-200.

Повезане вести

Leave a Comment