Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Био једном „ONE TEAM“ и… победио је

Завршни „ONE TEAM“ спортски фестифал у оквиру друштвено-одговорног пројекта „Кроз игру учимо“ одржан је у дворани Баскетленд уз учешће 68 ученика специјалних и основних школа из пет градова: Београда, Панчева, Зрењанина, Чачка и Пирота. Завршна свечаност окупила је и све амбасадоре и промотере који су подржали цео пројекат па су се са малишанима дружили тренер Црвене звезде Дејан Радоњић, кошаркаши црвено-белих Лука Митровић, Бранко Лазић и Никола Ребић, Звездин јунироски тим који следеће недеље учествује на Фајнал-ејту Евролиге у Мадриду, као и некадашњи репрезентативац и бивши НБА играч Жарко Чабаркапа.

С обзиром да је акција „Кроз игру учимо“ имала за циљ да подигне свест о проблему великог броја неписмених у Србији и људи који имају само основно образовање, као и да се подстакне боља и успешнија интеграцији особа са сметњама у интелектуалном развоју у наше друштво, кошаркашки терен претворен је у прави полигон на коме су се упоредо усавршавали кошаркашки елементи и решавали задаци из математике, српског и енглеског језика. На крају је одржан и квиз знања где су малишани могли да примене све оно што су у протеклих шест седмица, колико је трајао овај друштвено-одговорни пројекат, могли да науче.

Свим учесницима завршног „ONE TEAM“ спортског фестифала уручена су признања и захвалнице, а добили су и  слатке пакете ИДЕА као и поклоне од Телекома Србија. За све малишане организовано је и мало изненађење у виду излета по Београду у Ластином аутобусу са отвореним кровом. Између осталих знаменитости главног града били су у посети Малом Калемегдану, где су се упознали са историјатом КК Црвена звезда, а посетили су и стадион “Рајко Митић” и музеј Црвене звезде.

Директор Специјалне Олимпијаде Србије Александар Станојевић одушевљено је коментарисао цео пројекат:

Пре свега велика захвалност КК Црвена звезда на овој фантастичној идеји и труду који је уложен за реализацију целокупног пројекта. Такође, морам да се у име Специјалне Олимпијаде Србије захвалим и спонзорима који су подржали ову акцију Телекому Србија, ИДЕА, издавачкој кући Клет и Еврођунтију. Ово је био сјајан пројекат, а то говорим из простог разлога јер најбоље знам колико је све ово значило нашим члановима. Желим да нагласим да ово није био први пут да сарађујемо са КК Црвена звезда, али без сваке сумње ово је до сада био најбољи и најуспешнији пројекат који смо реализовали – рекао је Станојевић.

Амбасадор пројекта “Кроз игру учимо” био је Лука Митровић који је још једном истакао своје одушевљење целокупном акцијом:

Имао сам прилике већ неколико пута да се дружим са овим малишанима и морам рећи да је то заиста привилегија. Њихов осмех, срећа и задовољство који су видљиви на првом кораку су нешто непроцењиво. Цео пројекат је изванредно осмишљен, деца из специјалних и редовних школа су била у прилици да се друже и мало зближе, а то је најбољи начин да се премости јаз који постоји у друштву и зато сам веома срећан што сам баш ја био изабран за амбасадора ове акције. Такође, изузетно сам и поносан на Црвену звезду која велику пажњу поклања оваквим пројектима. Похвалио бих и све спонзоре који су се укључили у ову акцију, јер су препознали и подржали праве вредности. Сигуран сам да ће сличне друштвено-одговорне и хумантиране акције Црвена звезда организовати и у будућности и увек ћу се радо одазивати, јер то је у неку руку част, али и обавеза нас професионалних спортиста – закључио је Митровић.

Повезане вести

Leave a Comment