Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Лалатовић и Ристић пред Раднички 1923

Претпоследњу утакмицу на свом стадиону, фудбалери Црвене звезде ће одиграти у среду, 13. маја, против Радничког из Крагујевца.

Утакмица која, макар на папиру, спада у лаке, али шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић, као и првотимац, Михаило Ристић, упозоравају да су такве утакмице јако тешке.

Раднички је и математички испао из лиге, и они ће на Маракану доћи растерећено, са жељом да се надигравају. Управо због те њихове растерећености морамо бити опрезни. Они имају свој квалитет, и да је Нешко Миловановић раније преузео клуб, односно почетком јесени, сигуран сам да Раднички не би био у ситуацији у којој је сад. Ситуација у клубу им је тешка, и зато су на последњем месту на табели, али играчи поседују квалитет за бољи пласман од тренутног. Ја Радничком из Крагујевца желим све најбоље, и да се већ догодине врате у Суперлигу, јер Крагујевац као град заслужује да има суперлигаша. Што се тиче нас, улазимо у утакмицу након једне, пре свега психолошки, напорне недеље. Изгубили смо на Бановом брду, али то морамо да заборавимо и да се посветимо наредним утакмицама, како бисмо сезону завршили уз три победе, и како бисмо задржали друго место, а задржаћемо сигурно, јер тренутно је друго место наша реалност – сматра Лалатовић.

Један од најстандарднијих фудбалера када је форма у питању, Михаило Ристић, сматра да су три победе до краја потребне екипи.

Најтеже су утакмице које су наводно унапред добијене. Зато сам сигуран да ће овај меч бити тежак, али нема ту много филозофије, морамо да се подигнемо након пораза од Чукаричког, и забележимо победе до краја првенства – сматра Ристић, за кога постоји велика могућност да пропусти светско првенство због операције којој ће бити подвргнут.

Имам упалу крајника, и циљ ми је да будем спреман за наредну сезону и за европске утакмице, зато морам да их оперишем што пре, и могуће да ћу пропустити светско првенство.

Тренер Лалатовић неће моћи да рачуна на Јовића, Паркера и Босанчића, али најављује и неке промене у екипи.

Лука Јовић се повредио у финишу утакмице на Бановом брду, и на њега, због повреде, нећу моћи да рачунам. Такође, Босанчић је у недељу имао температуру и малаксалост, није тренирао, односно јуче је само трчао деонице, тако да ми ни он неће бити на располагању. Паркер се колико знам није вратио, тако да имамо само једног нападача на располагању. Сви остали су спремни. Биће одређених промена, шансу ће добити и неки фудбалери који нису много играли до сада – рекао је Лалатовић.

Повезане вести

1 comment

pera мај 13, 2015 at 19:36

Lepo sam vam rekao da će Lalatović napraviti još veću bruku. Trebalo ga je još pre tri četiri kola poštedeti ovako samo gubi Zvezda. Sramota i to najveća u istoriji kluba. Cirkuzanti ne mogu da daju gol na tri utakmice svi sem golmana ni peticu nisu zaslužili.

Reply

Leave a Comment