Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: Нелогично је да добијамо мање пара од неких који губе од оних којима дају дресове

Председник Црвене звезде Небојша Човић у Мадриду присуствује завршници Евролиге, пошто јуниори црвено-белих у шпанској престоници бране европску титулу.

У разговору за Вечерње Новости први човек Звезде дотакао се финансирања клуба, упутивши “отровну стрелицу” на рачун фудбалског клуба из Љутице Богдана.

– Звезда полако достиже референце које треба да има у Европи и Евролиги. Трудићемо се да те стандарде држимо, али нам је потребна подршка. Потпуно је нелогично да добијате много мање пара него неки други, који губе од оних којима дају дресове. Наравно, алудирам на фудбалски клуб. То је тачка – рекао је Човић, који је у Мадриду примио награду за Бобана Марјановића (члан најбоље петорке елитног такмичења), пошто центар црвено-белих због предстојећег вечитог дербија (недеља, 21.00) није могао да присуствује свечаности.

– Жао ми је што Боби није могао да дође. Ово показује како ми одређујемо тајминг наше лиге. Сасвим је нормално да у ово време наша лига има паузу, из простог разлога што ту имате и неколико играча који играју за ФМП. Марјановић је требало да дође, да прими, за њега, велико признање. То представља велику част и за Црвену звезду, али, нажалост, због обавеза које има није могао да дође.

Човић је мишљења да би Боби можда добио и МВП признање да је био присутан у Мадриду.

– Опет, завршило се у нашој кући. Награду је добио Бјелица и честитам му, а посебно ми је задовољство било да видим Теодосића, Марјановића, Бјелицу и Богдановића, јер смо са свом четворицом имали додирне тачке. Тео је прошао нашу школу, код нас је постао сениорски играч, Боби је три године у Звезди. Прве игре Богдана Богдановића у Евролиги су биле на оваквом турниру (завршни турнир јуниорске Евролиге прим.аут.) у Паризу, када је играо за ФМП, док је Бјелица завршио код нас гимназију, иначе је Звездин играч.

Сјајну сезону спрских представника у најквалитетнијем клупском континенталном такмичењу Човић је искористио да причу доведе и на национални ниво.

– Србија евидентно показује да има фантастичан потенцијал, када је кошарка у питању. Мислим да Србија има фантастичан потенцијал и у другим спортовима, али имамо проблем како то финансијски испратити, јер нисмо поставили систем финансирања врхунског спорта, који не може да се своди на импровизацију. Релативно су мале паре да Србија има европски ниво у кошарци, одбојци, ватерполу, рукомету… Не мислим да су потребне неке велике паре, када се елиминишу дугови Партизана и Црвене звезде, да и фудбал буде на много, много вишем нивоу него што је сада. Ово је ливадски ниво – закључио је Небојша Човић.

Повезане вести

Leave a Comment