Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Чека нас тежак посао и квалитетан ривал

Кошаркаше Црвене звезде Телеком очекује најтежи испит у досадашњем току домаћег првенства. Изабраници Дејана Радоњића ће у оквиру 7. кола Суперлиге дочекати вечитог ривала – Партизан. Утакмица је на програму у недељу, 17. маја од 21 час у дворани Пионир, а с обзиром да ниједна од ове две екипе до сада није осетила горчину пораза, нема сумње да ће љубитељи кошарке уживати у још једној лавовској борби на паркету београдског храма кошарке.

Пред осми сусрет црвено и црно-белих ове сезоне, своја очекивања изнео је шеф струке црвено-белих, Дејан Радоњић:

Играмо први меч у Суперлиги против Партизана. И ми и они смо без пораза у досадашњем делу такмичења. Одиграли смо већ доста мечева са црно-белима у регуларном делу и плеј-офу АБА лиге, као и један у Купу Радивоја Кораћа и мислим да ћемо сви заједно имати прилику да учествујемо у још дуела између Црвене звезде и Партизана до краја сезоне. Надам се да ћемо пред нашим навијачима, који ће сигурно направити добру атмосферу, одиграти добар меч и забележити победу. Чека нас тежак посао и квалитетан противник који ће сигурно бити спреман да пружи све од себе како би и 14. узастопни пут освојио титулу. Мислим да сама чињеница да је Партизан једини освајач трофеја и првак Србије говори да ми морамо да будемо максимално спремни, мотивисани, одговорни и сконцентрисани, не само у сутрашњем дуелу, него и до краја сезоне како бисмо обезбедили позицију да и неко други постане шампион државе – истакао је Радоњић, а потом се осврнуо на здравствено стање у свом табору:

Здравствено стање је задовољавајуће. Имамо одређених проблема, али не до те мере да ће бити играча који неће моћи да наступају. Ипак, није баш идеална позиција. У сваком случају, играмо дерби против Партизана. Сви знамо шта то значи. То увек представља сусрет специфичног карактера, који носи посебну тежину и мислим да свако има мотивацију више да учествује у томе.

Црвену звезду често прати епитет фаворита “на папиру”, како током сезоне тако и у сутрашњем вечитом дербију. Звездин стратег на све то каже:

Да ли је тај папир релевантан, нисам баш сигуран… Партизан је показао да је конкурентан противник. Ситни детаљи су у претходним дуелима одлучивали ко ће бити бољи. Дерби са собом носи један тренутак где се та улога фаворита апострофира можда због неких других ствари, не само због односа снага. Али, читаве године нам се намеће та улога фаворита и то морамо да прихватимо, иако против Партизана то не би требало да се сагледава тако. Ући ћемо у дуел јако свесни квалитета нашег вечитог ривала, наравно и његових амбиција и желимо да добијемо сутрашњи меч. Надам се да ћемо уз добру атмосферу и наставити такмичење у Суперлиги. Нисмо оптерећени том улогом фаворита и то неће утицати на нас. Она против Партизана свакако и не доноси неку предност – сматра Радоњић.

О амбијенту у вечитим дербијима ове сезоне млади стручњак изразио је задовољство, уз наду да ће дух фер-плеја бити присутан и у наставку такмичења:

Мислим да је у плеј-офу АБА лиге била таква ситуација у којој је био присутан терет целе серије, задатака и наравно жеље да остваримо планирани резултат, јер то све доноси сам дерби. Ипак, могло би се рећи да је све било на једном нивоу за који можемо да кажемо да смо задовољни и надамо се да ће и до краја бити тако, спортски – рекао је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment