Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Нови голови Милијаша, Ђокића и Баркоса, мрежу погађали Мрђа и Каду, две асистенције Николе Максимовића

Фудбалска сезона полако улази у саму завршницу, а тројица бивших чланова клуба из Љутице Богдана настављају да тресу мреже. Ненад Милијаш је још једном био стрелац за кинески Хебеи, Душан Ђокић је поново послао лопту у мрежу у дресу Земуна, а Ернан Баркос је на петом узастопном сусрету постигао гол за Тјанђин у Кини. Драган Мрђа је био стрелац атрактивног гола за Омију у Јапану, а Каду је донео победу Шерифу у Молдавији. Никола Максимовић је практично донео три бода Торину са две асистенције Максију Лопезу, а Евијан Милоша Нинковића је испао из Француске Лиге 1. Урош Ћосић је са Фрозинонеом изборио пласман у Серију А први пут у клупској историји.

Италија

Серија А

Сампдорија – Лацио 0:1

Изузетно важна три бода небеско-плавима из Рима у борби за директан пласман у Лигу шампиона донео је Аргентинац Сантијаго Ђентилети голом у 54. минуту на асистенцију Кристијана Ледезме. Душан Баста је одиграо целу утакмицу за Лацио, а његов саиграч Филип Ђорђевић ушао је уместо Мирослава Клосеа од 70. минута. Синиша Михајловић није успео да стигне до бодова против клуба у коме је провео дуги низ година као играч, па је његова Сампдорија сада седма на табели.

Интер – Јувентус 1:2

Првак Италије и финалиста Лиге шампиона није себи дозволио опуштање против великог ривала у Милану. Интерове шансе да изађе у Европу су знатно смањене после овог пораза, а Немања Видић је скривио једанаестерац у 41. минуту, после кога је Маркизио изједначио резултат. Српски дефанзивац је том приликом добио и жути картон, а победу гостима донео је Алваро Мората у 83. минуту. Видић је одиграо цео меч, али је четврти пут ове сезоне направио прекршај за једанаестерац, што је највише у Серији А. Његов саиграч Здравко Кузмановић је меч посматрао са клупе неро-азура.

Верона – Емполи 2:1

Верона је и без Бошка Јанковића успела да слави на свом Бентегодију и тако прекине низ од три меча без тријумфа. Пробили су се на 12. позицију, а гол одлуке постигао је Јакопо Сала у 67. минуту.

Торино – Кјево 2:0

Сјајну партију пружио је Никола Максимовић, који је у дресу Торина одиграо цео меч, добио жути картон у 18. минуту и асистирао Аргентинцу Максију Лопезу код голова у 51. и 69. минуту. “Бикови“ су на тај начин прекинули серију од два пораза и сада се налазе на деветом месту, а у последња два кола могли би и да додатно поправе пласман.

https://www.youtube.com/watch?v=O6C03DeNtnY

Каљари – Палермо 0:1

Ништа ново у Палерму се није десило после овог гостовања. Милан Милановић је још једном остао на клупи за резерве, а његови другови су славили голом Франка Васкеза у деветом минуту и послали Каљари у нижи ранг. Овим тријумфом фудбалери Палерма стигли су до 10. места на табели.

Рома – Удинезе 2:1

Вучица не жели да испусти друго место, па је екипа Удинезеа, чији је помоћни тренер Дејан Станковић претрпела други пораз у низу. Гол одлуке постигао је Грк Василис Торосидис, а легендарни Франческо Тоти је асистирао код оба поготка Римљана.

Фиорентина – Парма 3:0

Ненад Томовић је одиграо целу утакмицу за Фиорентину која је задржала пету позицију два кола пре краја. Алберто Ђилардино је постигао свој трећи гол у сезони, када је у 30. минуту повисио на 2:0.

Серија Б

Фрозиноне – Кротоне 3:1

Први пут у 87-годишњој историји клуба Фрозиноне је успео да се пласира у елитни ранг италијанског фудбала. Урош Ћосић је играо до 82. минута за нове чланове Серије А и зарадио жути картон у 65. минуту. Заменио га је Давиде Бертонћини, а два поготка постигао је голгетер Федерико Дионизи. Карпи и Фрозиноне су коло пре краја изборили пласман у елиту, а клубови од трећег до осмог места играће плеј-оф за још једно место у најквалитетнијем рангу.

Катанија – Ћитадела 2:3

Филип Јанковић није играо за Катанију, која после другог узастопног пораза још увек није математички изборила опстанак, па ће то покушати да ураде у последњем колу против првопласираног Карпија на гостовању. Врло је могуће да ће и у случају пораза опстати у лиги, јер испод њих има неколико клубова који имају тешке задатке да избегну бараж за опстанак.

Енглеска

Премијер лига

ВБА – Челзи 3:0

Челзи је убедљиво поражен на Хоторнсу иако је играо са готово најјачим тимом. Одавно су обезбедили титулу, па нису имали баш много мотива на овом сусрету, а пресекао их је и црвени картон Фабрегаса у 29. минуту. Немања Матић је провео свих 90 минута у дресу шампиона Енглеске. Саидо Барахино је био двоструки стрелац за домаћу екипу.

Свонси – Манчестер сити 2:4

Грађани су у финишу сезоне достигли сјајну форму и петом узастопном победом се приближили освајању другог места. Александар Коларов је још једном одиграо свих 90 минута за госте, а блистали су Јаја Туре са два гола и Давид Силва са две асистенције.

Саутемптон – Астон Вила 6:1

Филип Ђуричић је добио прилику да истрчи на терен од 80. минута, а сусрет је обележио Сенегалац Садио Мане, који је постигао хет-трик за само два минута и 56 секунди, чиме је срушио рекорд Премијер лиге Робија Фаулера који је 28. августа 1994. године у дресу Ливерпула постигао три гола за четири минута и 23 секунди.

Шпанија

Хетафе – Еибар 1:1

Еибар је овим ремијем пао у зону испадања коло пре краја са два бода мање од првог изнад црте. Невероватно лоше игре у другом делу сезоне послале су их из горњег дела табеле на руб амбиса, а Дејан Лекић није био ни у протоколу.

Кордоба – Рајо Ваљекано 1:2

Пети узастопни пораз Кордобе није много уздрмао екипу, јер су се још раније опростили од елитног ранга. Александар Пантић је пропустио и овај меч.

Француска

Лига 1

Генган – Тулуз 2:1

Тулуз је и поред овог пораза изборио опстанак коло пре краја. Павле Нинков је за госте играо до 85. минута, када га је заменио млади Марсел Тисеран из ДР Конга, док је њихов саиграч Урош Спајић меч посматрао са клупе.

Евијан – Сент Етјен 1:2

Милош Нинковић је коло пре краја са Евијаном испао у другу лигу после пораза од Сент Етјена. Марк Градел је са два гола решио меч и послао домаћина у нижи ранг. Нинковић је на терену провео 67 минута, а заменио га је Жил Суну.

Русија

Премијер лига

Локомотива Москва – Рубин Казањ 3:0

Локомотива је са новим тренером Игором Черевченком, који је заменио Миодрага “Грофа“ Божовића, прекинула низ без тријумфа. Други гол постигао је Роман Пављученко, некадашњи голгетер московског Спартака и Тотенхема, а Немања Пејчиновић се усталио у екипи и забележио свих 90 минута у игри. Благој Георгијев је одиграо цео меч у дресу Рубина уз жути картон који му је показао судија Сергеј Иванов у 16. минуту. Рубин је остао на петом, а Локомотива на седмом месту.

Португал

Примеира лига

Белененшеш – Порто 1:1

Евандро је добио прилику од 62. минута у тиму Порта уместо Јасина Брахимија, али његов тим није искористио кикс Бенфике, па су остали без титуле коју је обезбедио славни лисабонски клуб коло пре краја.

Холандија

Ередивизија

Витесе – Утрехт 3:3

Урош Ђурђевић је био на клупи, док његов саиграч Абиола Дауда није нашао место међу 18 играча Витесеа за овај сусрет. Витесе је лигашки део завршио на петом месту и такмичење ће наставити у плеј-офу за пласман у Лигу Европе заједно са екипама Фејенорда, Цволеа и Херенвена.

Цволе – Фејенорд 3:0

Ели Бабаљ није био у тиму Цволеа за меч последњег кола, а његов клуб је славио са два поготка Чеха Томаша Нецида и заузео шесто место које води у плеј-оф за пласман у Лигу Европе.

Белгија

Финале плеј-офа за пласман у Лигу Европе

Локерен – Мехелен 2:2

Екипа Александра Јанковића је забележила повољан резултат у првом мечу. Мехелен је у два наврата водио, али је бивши Јанковићев клуб успео да поравна резултат. Реванш је на програму 23. маја у Мехелену.

Плеј-оф за опстанак

Левен – Лирс 0:0

Бобан Бајковић је бранио за Лирс свих 90 минута. Сачувао је мрежу, али ће његов клуб морати још мало да се потруди око опстанка у преосталим мечевима против Еупена и Ломела.

Кипар

1. Дивизија – Лига за првака

Омонија – Ермис 7:1

Без Ифеанија Оњила Ермис је претрпео најтежи пораз у сезони на гостовању у Никозији, али без последица, јер ће првенство завршити на шестом месту.

Турска

Супер лига

Галатасарај – Генчлербирлиги 1:0

У гостујућем саставу није било Душка Тошића, па је екипа Месута Бакала претрпела други узастопни пораз на тешком гостовању у Истанбулу против лидера на табели. Меч је одлучио Весли Снајдер голом у 67. минуту.

Ескишехир – Трабзон 2:0

Горан Чаушић је одиграо цео меч за Ескишехир, који је наставио серију без пораза, па их је овај тријумф довео до 10. позиције на табели.

Ризе – Акхисар 3:1

Екипа Роберта Карлоса ни у шестој узастопној утакмици није стигла до три бода, а Бруно Мезенга је играо до 74. минута, када га је заменио Португалац Рикардо Ваз Те. Акхисар је пао на 14. место, али није угрожен, јер су већ познате три екипе које су испале из лиге, а то су Баликесир, Карабук и Кајзери Ерције.

Бешикташ – Коња 0:1

Јагош Вуковић је одиграо цео меч за Коњу, која се другом узастопном победом пробила на седмо место два кола пре краја.

1. Лига

Денизли – Маниса 2:0

Маниса је овим поразом испала у трећу лигу, јер коло пре краја има три бода мање од првог изнад црте, а то је управо Денизли против кога у међусобном скору имају победу и пораз уз лошију гол разлику. Никола Микић је одиграо цео меч и добио жути картон у 70. минуту, док Бранимир Субашић није играо.

Кајзери – Каршијака 2:1

Кајзери је и без Срђана Мијаиловића стигао до 20. победе у сезони, оверио прво место и полако кује планове за следећу сезону у елитном рангу.

Швајцарска

Супер лига

Базел – Јанг Бојс 0:0

Милан Вилотић је одиграо свих 90 минута за госте, који су и математички обезбедили друго место које води у квалификације за Лигу шампиона.

Сион – Арау 1:0

Огњен Мудрински није био у саставу Арауа за меч у Сиону, а његов клуб је претрпео трећи узастопни пораз, па су им мале шансе да избегну испадање из елитног ранга у последња три кола.

Мађарска

НБ 1

Ујпешт – МТК 1:0

Драган Вукмир је за госте одиграо свих 90 минута, али је његов тим поражен у Будимпешти, па је и даље на трећој позицији.

Диошђер – Ђер 4:1

Ђер је без Николе Трајковића убедљиво поражен у Мишколцу, а томе је допринео и црвени картон Македонца Владице Брдаровског у 48. минуту.

Дебрецин – Папа 4:0

Милан Богуновић је провео на терену свих 90 минута у гостујућем тиму, који је трећим узастопним поразом закуцан на дну табеле.

Белорусија

Премијер лига

Шахтјор – БАТЕ 0:0

БАТЕ је против градског ривала на Барисов Арени изгубио прве бодове у сезони, а Филип Младеновић је још једном одиграо цео меч и зарадио жути картон у 13. минуту. Младеновићев тим има четири бода више од другопласираног Шахтјора после 6. кола.

Динамо Минск – Гранит 1:0

Динамо је трећом узастопном победом избио на треће место, а Немања Николић је одиграо прво полувреме за тим из Минска.

Казахстан

Премијер лига

Тобол – Жетису 3:1

Ђорђе Деспотовић је одиграо свих 90 минута за Жетису, а утакмицу је обележио Нигеријац Уче Калу, који је постигао хет-трик. Жетису је претпоследњи након 12. кола са седам бодова.

Тараз – Атирау 0:1

Атирау је шестом узастопном победом у шампионату стигао до деобе другог места са Ордабасијем, а Милош Трифуновић је још једном седео на клупи гостију.

Астана – Иртиш 2:2

Немања Максимовић је провео на терену свих 90 минута у дресу Астане, али су без победе остали у 90. минуту, када је Азат Ерсалимов изједначио на 2:2. Максимовићев клуб сада заузима четврто место на табели.

Молдавија

Дивизија национала

Шериф – Зимбру 2:1

Каду је заиграо за Шериф од старта другог полувремена и било му је потребно само шест минута да постигне победоносни гол, којим је екипа из Тираспоља стигла до треће узастопне првенствене победе и тренутно има три бода мање од водеће Дачије.

Украјина

Премијер лига

Иличивец – Ворскла 1:2

Гости су до три бода на стадиону Метеор у Дњепропетровску стигли голом Олега Мишченка у 83. минуту, а Јован Марковски је добио шансу од 92. минута уместо Александра Ковпака. Ворскла је у фантастичној серији од пет узастопних победа и тренутно држи пето место на табели.

Черноморец – Металург Запорожје 0:0

Јован Крнета је одиграо цео меч за Черноморец на стадиону Валериј Лобановски у Кијеву и добро је обавио дефанзивне задатке. Утакмици је присуствовало само 150 гледалаца, а Черноморец је освојио 19. бод ове сезоне и тренутно заузима 11. место.

Кина

КСЛ

Тјанђин Теда – Ђангсу 1:0

Голгетерска серија без краја Ернана Баркоса и даље траје. Требало му је мало времена у почетку да се прилагоди на стил игре у Кини, али је након тога почео да погађа редом. Против Ђангсуа је одиграо целу утакмицу, постигао гол из пенала у 71. минуту, који је одлучио победника, а након тога добио и жути картон у 79. минуту. Био је то његов пети гол на петом узастопном мечу, па је тренутно пети стрелац лиге, а његов Тјанђин је 11. на табели.

Лига 1

Хебеи – Вухан 2:3

Ненад Милијаш је још једном био стрелац у дресу Хебеија. У 85. минуту постигао је други гол за екипу Радомира Антића, али су после трећег пораза у сезони пали на пето место са четири бода мање од водећег Далијана.

https://www.youtube.com/watch?v=pxvN0N98FgU

Јужна Кореја

К – Лига Класик

Сеул – Џеонам 3:0

Маурисио Молина је заиграо за Сеул од 77. минута уместо Бразилца Евертона Сантоса. Другом узастопном победом Сеул се пробио на седмо место.

Јапан

Џеј лига

Шимицу – Јокохама 1:2

Дејан Јаковић је паузирао због црвеног картона прошлог викенда, а његов тим је поражен на домаћем терену, па су и даље лоше пласирани на 16. месту са само 10 бодова.

Џеј 2 лига

Џеф Јунајтед – Цвајген Каназава 1:1

У дербију 14. кола гости су стигли до бода у 90. минуту. Нејц Печник је за Џеф Јунајтед одиграо свих 90 минута, док његов саиграч Такајуки Сузуки није био у тиму. Ова два клуба су остала бодовно изједначена на другом месту.

Омија Ардија – Џубило Ивата 1:1

Драган Мрђа је ушао у игру за Омију од 68. минута уместо Рјуђија Бандоа, а у 83. минуту погодио је мрежу и донео бод свом тиму против лидера на табели. Био је то Мрђин четврти погодак у девет одиграних мечева ове сезоне.

https://www.youtube.com/watch?v=SukbYfQAKoI

Ехиме – Кјото 3:2

Кјото је без Милоша Бајалице наставио да бележи лоше резултате и сада су само бод изнад зоне испадања.

Аустралија

А – Лига, финале

Мелбурн Виктори – Сиднеј 3:0

Никола Петковић и Милош Димитријевић су одиграли целу утакмицу за Сиднеј, али је Мелбурн освојио шампионску титулу. Димитријевић је ове сезоне на 28 мечева постигао два гола, уз два жута и један црвени картон, пружио је одличне партије и проглашен је за најбољег играча клуба, док је Петковић забележио 26 наступа, четири жута и један црвени картон.

САД

МЛС – Западна конференција

Хјустон – Портланд 3:1

У другој узастопној победи Хјустона Луис Гаридо је одиграо цео меч.

Мексико

Асенсо МХ – финале шампионата

Дорадос – Некакса 1:1

Сегундо Кастиљо је одиграо целу утакмицу за Дорадос и добио жути картон у 30. минуту, али су гости у другом полувремену изједначили и изборили повољан резултат пред реванш на свом терену.

Перу

Примера – Апертура

Алијанца Лима – Реал Гарсиласо 0:1

Колико је јужноамерички менталитет запаљив најбоље говори ова утакмица у којој су фудбалери Алијанце у последњих пет минута добили чак четири црвена картона. Искључени су Габријел Коста, Маркос Миерс, Кристијан Куева и Пабло Мигез. Њихов саиграч Мигел Араухо одиграо је целу утакмицу. Алијанца је осма на табели после петог кола.

Хрватска

1. ХНЛ

Локомотива – Славен 2:0

Марко Мирић је имао једну одличну прилику у првом полувремену, али је екипа из Копривнице остала без бодова на гостовању против четвртопласираног тима из Загреба. Мирић је играо до 67. минута када га је заменио Филип Михаљевић.

Осијек – Истра 1:0

Драгомир Вукобратовић није играо за Осијек, а његови саиграчи су остварили важну победу у грчевитој борби за опстанак против директног ривала.

Задар – Ријека 0:2

Марко Вешовић је одиграо целу утакмицу у дресу Ријеке уз жути картон због оштрог старта у 50. минуту. Гости су оба гола постигли у судијској надокнади првог полувремена и сезону ће завршити на другом месту које води у квалификације за Лигу Европе.

БиХ

Премијер лига

Сарајево – Жељезничар 0:0

У дербију сезоне на Олимпијском стадиону “Асим Ферхатовић – Хасе“ пред 26.000 гледалаца није било голова, па је домаћи тим задржао бод  предности на челу табеле у односу на Жељезничар. За Сарајево је цео меч одиграо Иван Татомировић и у финишу изблокирао покушај гостију, а његов саиграч Милош Стојчев био је на терену до 82. минута.

Олимпик – Славија 1:0

Јадранко Богичевић је још једном заиграо за Олимпик од старта утакмице, а сарајевски тим је прекинуо низ без победе и задржао пету позицију на табели.

Вележ – Слобода 0:1

Тим који са клупе предводи Хусреф Мусемић забележио је четврту победу у последњих пет мечева на тешком гостовању у Мостару и пробио се на осму позицију два кола пре краја.

Србија

Супер лига

ОФК Београд – Црвена звезда 2:4

У мечу који је са два поготка обележио Дарко Лазовић, за Романтичаре је целу утакмицу одиграо Златко Лишчевић уз жути картон у 39. минуту, док његов саиграч Богдан Планић није био у екипи.

Доњи Срем – Напредак 1:2

За домаће није наступио искусни Дарко Спалевић, док је у тиму Напретка цео меч одиграо Стеван Луковић, а његов клуб је поново освојио бодове.

Раднички Крагујевац – Јагодина 0:0

Никола Антић је за Јагодинце одиграо свих 90 минута, док његов саиграч Данијел Михајловић није био у тиму. За Крагујевчане није бранио Милош Весић.

Вождовац – Борац 1:0

У саставу Вождовца није било Николе Караклајића, Милана Јокића, Немање Златковића и Денија Павловића, док је за Чачане целу утакмицу одиграо Огњен Ожеговић.

Партизан – Нови Пазар 1:1

Бојан Ђорђевић је забележио свих 90 минута у тиму Новог Пазара, а екипа Мише Косановића је стигла до бода у Хумској.

Чукарички – Војводина 0:1

Драгољуб Срнић је одиграо целу утакмицу за Чукарички, а његов брат близанац Славољуб је замењен у 59. минуту. Филип Стојковић није био у тиму, а за госте је свих 90 минута одиграо Нино Пекарић, док Иван Рогач није играо.

Младост Лучани – Раднички Ниш 1:0

Немања Ахчин је одиграо свих 90 минута за Младост, као и Петар Ђуричковић и Владимир Ђорђевић у саставу Нишлија.

Рад – Спартак 0:1

Стефан Михајловић је добио прилику од 73. минута за екипу са Бањице, док је Андреј Мркела заиграо за Суботичане од 54. минута.

Прва лига

Колубара – Бачка 3:1

Весељко Тривуновић је оставио најбољи утисак у гостујућем тиму у поразу против Лазаревчана.

Српска лига – Београд

Земун – Раднички Обреновац 3:1

Душан Ђокић је наставио своју голгетерску серију у дресу Земунаца. Поставио је коначан резултат у 63. минуту, а у 89. је изашао са терена. Његов саиграч Миланко Рашковић је добио прилику од 68. минута.

Зона Дрина

Златибор – Рађевац 0:0

Владимир Мудринић је пропустио овај сусрет, што се осетило у тиму Златибора, па нису стигли до три бода на сусрету против Рађевца.

Повезане вести

Leave a Comment