Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда уништила Партизан и остварила шесту победу у дербијима у сезони, за 7:0 у КЛС!

Црвена звезда је у 7. колу КЛС, декласирала Партизан, у осмом овосезонском вечитом дербију, и забележила шести тријумф против вечитог ривала. Након овог тријумфа, екипа Дејана Радоњића је усамљена на врху суперлигашке табеле, са скором 7:0.

Наш тим је константно водио, Партизан јурио предност црвено-белих, али осим једног налета у трећој четвртини није могао да угрози много квалитетнији и бољи тим Звезде вечерас, па је на крају резултат био веома убедљив. Гости су добили само другу четвртину, а у осталима нису имали много шанси. Мачван је сам вукао своју екипу, али то није било довољно, док је Звезда имала много расположених играча, а Калинић је био сјајан у самом финишу.

Ускоро опширније…

7. коло КЛС

Црвена звезда Телеком – Партизан НИС 92:76 (26:16, 21:23, 20:17, 25:20)

Хала Пионир

Гледалаца:

Судије: Војиновић, Јовчић, Глишић

Црвена звезда Телеком: Вилијамс, Дангубић, Митровић, Лазић, Блажич, Калинић, Марјановић, Каплановић, Тејић, Џенкинс, Јовић, Цирбес. Тренер: Радоњић

Партизан НИС: Тепић, Мурић, Маринковић, Дало, Милутинов, Милосављевић, Мачван, Ђумић, Андрић, Милутиновић, Глишић, Безбрадица. Тренер: Вујошевић

На почетку утакмице, навијачи Црвене звезде су, као и против ОФК Београда јуче, посветили велику кореографију Велибору Дуњићу.

У првој четвртини, Звезда је углавном водила са два до четири поена предности, све до резултата 14:14. Тада је уследила серија црвено-белих 10:0, за 26:16 након десет минута. Вилијамс је био разигран, као и Џенкинс који га је касније заменио. У другом делу, Партизан је смањио разлику, али је Звезда успела да дође до максималних +12 (38:26), највише захваљујући Дангубићу, који је везао пет поена. Ипак, гости су се вратили тројкама, јер су их погодили четири узастопне. Мачван је био сјајан и практично сам, уз помоћ Милосављевића успевао да одржи свој тим у игри. Црно-бели су упели потпуно да неутралишу серију противника, али се у финишу разиграо Цирбес, па је наш тим отишао на паузу са +8 (47:39).

У трећој четвртини, држао се одлично Партизан, пре свега захваљујући Мачвану, који је сам вукао своју екипу. Имали су гости прилику и да изједначе, припретили озбиљно неколико пута, али је у финишу Звезда вратила високу предност. Прво су Јовић и Цирбес направили серију за +8, да би Лука Митровић уз звук сирене погодио са пола терена и донео +11 (67:56) свом тиму након 30 минута.

Последња четвртина донела је покушај гостију да се врате у утакмицу и евентуално преокрену, али је Звезда без већих проблема одржавала разлику од десетак поена. Калинић је био сјајан и у последњем периоду и након његове тројке уз фаул, па још једне након тога, наш тим је дошао до великих +18 (82:64) на 03:35 до краја меча, а затим и +19.

ТОК МЕЧА

4/4

У последњој четвртини, наш тим је одржавао предност од 10 поена без већих проблема у првих неколико минута. Калинић је на шест минута пре краја вратио Звезди максималних +12 (74:62) и постао најефикаснији играч свог тима, испред Цирбеса. Звезда је након тога ишла и до +18, након тројке Калинића уз фаул (82:64).

3/4 (20:17)

На почетку другог дела, Звезда је одмах вратила +10. Ипак, серијом 6:0, Партизан је смањио и током читавог трећег периода није дозвољавао Звезди да направи већу разлику. Мачван је имао и шут за изједначење, али није погодио за три поена.

Црно-бели су имали чак 14 офанзивних скокова за 27 минута.

Звезда је у последња три минута успела да направи серију 5:0 преко Јовића и Цирбеса и дође до 62:54. До краја овог периода, Партизан је смањио на осам поена заостатка, имао напад, али је Звезда узела лопту, а Лука Митровић у контри погодио за три поена са пола терена, уз звук сирене, за +11!

2/4 (21:23)

Другу четвртину боље су отворили гости и преко Мачвана смањили на шест поена заостатка (20:26). Пришао је након тога Партизан и на минус пет, али је Дангубић закуцао и погодио тројку, за нових +10 (33:23). Милосављевић је тројком смањио, али је Звезда поново направила серију (5:0) и дошла до максималних +12. Партизан је успео да задржи заостатак до десет поена тројкама Тепића и Андрића, да би Мачван трећом везаном тројком за свој тим смањио на пет поена заостатка. И након тајм-аута наставили су црно-бели у истом ритму, па је и Мурић погодио тројку, да би серију прекинуо Цирбес. До полувремена, наш тим је успео додатно да се резултатски одлепи, управо преко Немца, који је постигао седам поена за кратко време.

1/4 (26:16)

На самом почетку, Звезда је дошла до вођства, али је виђено мало поена. Расположен је био Вилијамс, док је тројку погодио Лазић. Гости су успевали да се држе у игри захваљујући офанзивном скоку. Црвено-бели су успевали у неколико наврата да дођу до четири поена предности, али Партизан није дозвољавао да се Звезда одлепи. Ипак, при резултату 14:14, уследила је серија Звезде 10:0, преко Калинића, Џенкинса и Блажича и убедљивих 26:16.

—————————————————

Кошаркаши Црвене звезде играју вечерас први вечити дерби у домаћем првенству у овој сезони. Након шест абалигашких и једног у Купу (скор је 5:2 у корист нашег тима), црвено-бели ће у последњем колу првог круга регуларног дела КЛС дочекати вечитог ривала у Пиониру.

За госте у односу на претходне утакмице неће играти Александар Павловић, због повреде, те Акојон, који је у међувремену напустио клуб. У екипи Звезде неће бити Николе Ребића, којег ће заменити Ђорђе Каплановић.

На почетку утакмице навијачи Звезде су истакли велики транспарент са ликом Велибора Дуњића.

 

Повезане вести

Leave a Comment