Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда 19. на УЛЕБ ранг листи – најбоља од АБА лигаша

По завршетку Евролиге УЛЕБ је објавио најновију ранг листу клубова на којој Црвена звезда заузима 19. позицију, што је за 11 места бољи пласман у односу на прошлу годину.

Црвено-белима су одличне партије у Евролиги, пласман у Топ 16 фазу и укупно 10 победа донеле велики скок, па није немогуће да приликом жребања група за нову сезону најелитнијег европског клупског такмичења буду смештени у четврти шешир, где се тренутно по броју бодова и налазе.

Екипа Дејана Радоњића је најбоље пласирана од српских клубова и екипа из АБА лиге, што је пре само неколико година била пуста жеља и готово немогуће замислити. Тим са Малог Калемегдана заузима 19. позицију са 95 бодова уз могућност да још више напредује на листи у новој сезони. Иза црвено-белих остали су Бешикташ, Банвит, Бамберг, Нижњи Новгород, Лијетувос Ритас, док је од клубова из регионалне лиге после Звезде најбоље пласирана Цедевита на 29. месту, Олимпија је на 32. позицији, Будућност на 35, а Партизан на 36. месту од клубова из топ 50.

УЛЕБ ранг листа се прави на основу резултата у Евролиги и Еврокупу у последње три сезоне тако што се за сваку победу добија два, а за пораз један бод. Додатна два бода добијају клубови за пролаз у Топ 16 и Топ 8 фазу, а по један за пласман на фајнал-фор и улазак у финале. Уколико се деси да екипе имају исти број бодова, предност на листи добија клуб са више победа. Управо због тога је ЦСКА из Москве испред новог европског шампиона Реал Мадрида на челу листе коју можете погледати испод.

zzzzzzzzzzuleb-0518

Повезане вести

Leave a Comment