Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пораз црвено-белих у Куршумлији

Рукометаши Црвене звезде поражени су у претпоследњем деветом колу плеј-аута Супер лиге Србије на гостовању у Куршумлији против Планинке резултатом 18:24, па ће у последњем колу на домаћем терену у Београду имати прилику да обезбеде опстанак освајањем бода или победом против Пожаревца.

Солидно су гости из Београда почели меч, па су после поготка Александра Драгутиновића у 10. минуту стигли до два разлике (4:2). Егал утакмицу са малим бројем погодака, домаћи тим је окренуо на своју воденицу у финишу првог дела, када су преко Душана Илића, Николе Шљивића и Бошка Мирковића направили серију од 3:0 и стигли до предности од 10:7.

Утакмица је била прекинута на више од сат времена због нестанка електричне енергије у хали, у Куршумлији.

Лош период црвено-белих почетком другог полувремена искористио је Владимир Томић, који је постигао три гола за кратко време, а тим из Куршумлије се новом серијом од 5:0 одлепио на +7 (15:8) у 40. минуту. Било је јасно да oслабљена екипа Звезде тешко може да се врати у игру, иако је до краја било сасвим довољно времена за тако нешто. Међутим, домаћи играчи су головима убојитог стрелца Душана Илића додатно повећали предност на 19:10 само шест минута касније и на тај начин преломили сусрет. Звезда је само успела да смањи на 18:22 три минута пре краја после голова Луке Вујовића и Виктора Матичића.

Капитен Планинке Душан Илић био је најефикаснији актер утакмице са девет погодака, док је Владимир Томић шест пута погађао мрежу. У црвено-белом тиму по четири гола постигли су Виктор Матичић и Филип Леовац, а најбољи у гостујућем саставу био је искусни чувар мреже Милош Живојиновић.

Планинка – Црвена звезда 24:18 (10:7)

СЦ Куршумлија. Гледалаца: 800. Судије: Савић и Радуловић. Седмерци: Планинка 2 (2), Црвена звезда 5 (3). Искључења: Планинка 10, Црвена звезда 2 минута. Црвени картон: Милош Живојиновић (Црвена звезда) у 38. минуту.

Планинка: Павловић, Шћепановић, Илић 9 (2), Јовановић 2, Арсенијевић, Радисављевић 1, Мирковић 4, Шљивић 1, Комланов, Гоцић, А. Томић, В. Томић 6, Топаловић 1.

Црвена звезда: Живојиновић, Драгутиновић 2 (2), Вујовић 3 (1), Милошевић 1, Гачевић 3, В. Поповић, Антељ, Николић, Цупара, Шотић, Нешовановић, Матичић 4, Бабић 1, Ивановић, Леовац 4.

Црвено-белима остаје да у последњем колу против Пожаревца у Београду забележе победу и ставе тачку на изузетно турбулентну сезону коју су обележиле повреде. То неће бити нимало лак задатак, али до једног или два бода се мора стићи свим силама.

Повезане вести

Leave a Comment