Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Дарко Лазовић: Моја и Звездина прича још није готова!

Пуних шест година, Дарко Лазовић буквално је натапао црвено-бели дрес знојем, сузама и крвљу.

Tоком тог периода рођени чачанин прешао је пут од скрајнутог талента који је наступао за Б тим, до капитена и љубимца навијача. Постизао је голове у дербију, узалуд до лудила доводио дефанзивце Бордоа, освојио једну титулу и два Купа, доживео најтежу могућу спортску повреду… Али увек остајао веран Црвеној звезди. Достојанствен и скроман, никада себе није истицао у први план, иако је имао дебео разлог. Суд о његових 142 наступа за црвено-беле најпосле дали су и навијачи данашњим скандирањем Лазиног имена.

– Желео сам да се од Црвене звезде опростим голом и победом и да на тај начин окончамо, морам рећи неуспешну сезону, с обзиром да нисмо освојили трофеј. Забележили смо тријумф, али и поред неколико прилика нисам успео да постигнем гол. Захвалио бих се навијачима не само за ово што су ми данас приредили, већ у претходних шест година, увек сам осећао да имам подршку. Овакве емоције се доживе једном у животу, заиста нестваран осећај. Мислим да је ово најбољи пример и младим играчима, да што дуже треба да остану у Звезди и да доживе ово што сам ја данас – рекао је Лазовић.

Мало тога што може да доживи професионални фудбалер, Лазовић није доживео у Звезди.

– Жао ми је што сам освојио само једну титулу, јер мислим да је за клуб као што је Црвена звезда то мало. Жал осећам и због тога што са својим клубом нисам успео да се квалификујем у групну фазу неког европског такмичења. Надам се да ћу се једног дана вратити, али не да бих рекао како сам поново ту, већ да дођем и да са Звездом играм Европу и освајам нове титуле. Не знам колико је то у овом тренутку оствариво и када би могло да се догоди. Није фраза да овај клуб доживљавам као своју другу кућу. Није немогуће и да се једног дана окушам у улози спортског директора, тренера Звезде – емотивно је поручио Лазовић.

Дарко никада неће заборавити…

– Нећу заборавити гол у дербију који сам постигао на стадиону вечитог ривала, победу против ОФК Београда након које смо освојили титулу. Памтићу заувек пораз од Бордоа, повреду колена… Ово није моје збогом Звезди, надам се да ће ми се у будућности пружити прилика да са Звездом доживим још лепих тренутака – закључио је Лазовић.

Повезане вести

Leave a Comment