Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић: Дуг смањен на 43 милиона, од права на Јовића клуб добио 1,4 милиона евра

У интервјуу за Вечерње новости, генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић истакао је да је дуг Црвене звезде смањен на 43 милиона евра, али и да су права на младог нападача црвено-белих Луку Јовића продата за 1,4 милиона евра.

– Смањили смо дуг на 43 милиона евра, са јасним планом како да га смањујемо из године у годину. Оно што је најважније, измирили смо скоро 10 милиона евра дугова бившим играчима и клубовима и добили смо лиценцу за УЕФА  такмичења, а имамо и план како да даље наставимо са стабилизацијом клуба. У децембру прошле године смо одржали седницу Скупштине на којој је усвојена стратегија стабилизације и развоја Црвене звезде. Највећи део усвојене стратегије се реализује. Корак по корак. Уверен сам да ћемо уз стабилизацију клуба ове године остварити и главни циљ – стварање тима и освајање шампионске титуле – рекао је Терзић, а затим објаснио и на који начин је клуб дошао до средстава:

– Од Гаспрома смо добили скоро 4,5 милиона евра за нови уговор, плус два милиона по старом уговору за пролећни део сезоне. Од трансфера смо зарадили 2,5 милиона евра, од тога за права продаје Луке Јовића смо добили 1.400.000 евра. Остали новац је дошао од других спонзора и чланова управе – истакао је Терзић за Вечерње новости и наставио са правдањем лошег резултата у тек завршеној сезони:

– Звездашка јавност не зна да је иза нас година штедње, стезања каиша, кресања буџета, година смањења расхода. Са сигурношћу могу да тврдим да је сезона иза нас најтежа година у историји Црвене звезде! Искрено сматрам да је велики успех постигнут што се Звезда уопште такмичила и уз то се борила за титулу до пред крај сезоне. У једној реченици ћу рећи суштину: ми смо перманентно били у раскораку између жеља и могућности, између жеље да освојимо титулу и сурове реалности да немамо новац за то. Ми смо функционисали у немогућим условима, малтене без икаквих финансијских средстава. За такмичење смо на располагању имали укупно 1.400.000 евра, а за реализацију циљева је било потребно 10 пута више. Сви остали приходи које смо остварили морали су бити утрошени за враћање наслеђених дугова. Ову сезону смо изгурали са мање од 1.400.000 евра, то се није догодило никада у историји Црвене звезде – нагласио је Терзић, након чега је у први план ставио младе снаге екипе из Љутице Богдана:

– Оно што је веома важно је чињеница да имамо основу тима сачињену од пет бисера стасалих у нашој омладинској школи, а које смо исфорсирали у минулој сезони. Наравно, ради се о Луки Јовићу, Михаилу Ристићу, Вукашину Јовановићу, Марку Грујићу и Предрагу Рајковићу.

Остало је још да неко из клуба одговори на низ питања које су навијачи Црвене звезде поставили на последњој утакмици против Младости из Лучана. Било би занимљиво чути и те одговоре, а не само оправдања и изговоре о беспарици и форсирању Звездине деце.

Повезане вести

5 comments

Ivan мај 28, 2015 at 01:16

Koliko se sećam izjava ovog sedokosog(Terzića) za Luku Jovića je najvaio,da će ga prodati kad dostigne vrednost oko 7-8 milki???!!!Jel ovaj nas jebe u zdrav mozak,ili smo mi debili??!!!

Reply
pera мај 27, 2015 at 15:11

Još nešto ne budalite licitiranjem trenera i fudbalera koje ćete dovesti. Zvezda ima Pižona koji je trener za sve te koje pominjete i ima čoveka koji je tu i koji bi sve dao za Zvezdu Marka Pantelića koji može da radi kao sportski direktor. Kakav bre Vlada STošić on živi u Španiji a ovde samo muze što može pomusti. Raspitajte se o njegovim poslovima u Srbiji pa će vam biti jasno. Dovedeite Zvezdaše na pomoćne terene da počnu da stvaraju generacije zvezdaške dece kao Koroman i da krenemo putem kojim ovakav gigant mora da ide.

Reply
NikoliDelija мај 27, 2015 at 15:06

Smanjili dug 10 miliona? Pa to je sve što ste dobili sad od Gazproma. Da nije tih para dug bi bio isti. Šta će te sledeće sezone? Kad ne budu stizale pare od Gazproma jer ste ih već potrošili? Kakva komedija.

Reply
pera мај 27, 2015 at 15:04

Gospodine Terziću dakle prodali ste prava na igrača za milion i po a njegova tržišna vrednost će biti bar 10 miliona. Šta ste vi to dobro uradili u interesu kluba. Predpostavljam da ste prava i na ostale mlade igrače u interesu kluba ustupili nekom šiptarskeom ili jevrejskom lobiju i to sve u interesu Zvezde. Zna se ko stoji iza tih tzv investicionih fondova. Način rada je jasan prvo se klub dovede do bankrota a onda ono što jedino vredi i što može da ga vrati u život postane vlasništvo takodje tzv menadžera. Srpski fudbal ne donese li uravnilovku da tih ljudi i fondova ne sme da bude u našem sportu ide u zaborav. Igraćemo ga kao na Farskim ostrvima amaterski. Dakle apel svim poštovaocima sporta da dignu glas protiv ovakve pomoći domaćem sportu. Kako ćete vi da privučete publiku kad ste pristali da ono što stvorite da vredi ide drugome u džep. Nije to kapitalizam i zakon kapitala ne to je pljačka intelektualne svojine ovog naroda sa zamenama teza u kojoj neki od vas veoma lepo žive. Nismo mi naivni te bi bilo ljudski da pošto kažete da ste transparentni da prezentujete pod kojim uslovima je poklonjen igrač investicionom fondu.

Reply
marko мај 27, 2015 at 14:55

Glupost! Uzmes pare unapred, potrosis ih i kazes da si smanjio dug! A to sto neces imati godinu dana nikakvog priliva novca nema veze! Zamislite, da potrosite celu godisnju platu unapred… Sta cete raditi narednih godinu dana? Kako cete isplacivati igrace? Troskove? Placati racune!? Nikako… Taj dug ce vam se jednostavno nakaciti na stari dug, i za godinu dana bicete na istom ili cete biti jos zaduzeniji! Ovo je prica za veverice, i sto kao i da nam Evropa nesto znaci! Msm. znaci timovima, koji znaju da igraju fudbal! Koji su stabilni! Nama koji najvise mozemo do drugog ili treceg kola nista ne znaci! I sa kojim igracima mi to da napadamo!? Najbolji nam otisao, ostali samo polovnjaci i klinci! Ah da Cvetkovic, Andjelkovic, Gavric… To su igraci koji ce nam obezbediti Evropu! :facepalm

Reply

Leave a Comment