Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Гроф Божовић ипак на клупи Црвене звезде!

Нешто што је до скоро деловало поптуно нереално, готово је извесно да ће се десити. И то 29.маја, свети дан за све Звездаше. Некадашњи фудбалер нашег клуба, а низ година успешни стручњак у Русији, Миодраг Гроф Божовић, вратиће се у Љутице Богдана и преузети палицу шефа струке!

Божовић се пре две недеље растао са московском Локомотивом, и незванично убрзо потом одбио предлог да седне на клупу омиљеног клуба. Ипак, свега неколико дана касније долази нам информација коју су пренели готово сви домаћи медији, а незванично је и нама потврђено – Гроф ће водити Звезду у наредне две сезоне!

Божовић је у досадашњем току каријере између осталих клубова предводио и Борац (Ч), Будућност (П) – са којом је био премијерни јесењи шампион Црне Горе, кратко Грбаљ, а онда се отиснуо у Русију и предводио Амкар из Перма два пута, Москву, Динамо (М), Ростов и доскора Локомотиву из Москве, коју је преузео у октобру 2014.године. На почетку тренерске каријере предводио је Београд са Карабурме, Хајдук из Куле, јапански Сапоро и кипарски Пафос. Као фудбалер наступао је, поред Звезде, и за Будућност (П), индонежанску Пелиту, кипарски АПОП, РКЦ Валвијк, јапанску Ависпу из Фукуоке, да би са свега 30 година завршио каријеру у Розендалу и посветио се тренерском послу.

Са Ростовом је освојио Куп Русије прошле сезоне, са Локомотивом стигао до финала Купа ове сезоне, па је поднео оставку. Амкар и ФК Москву је водио до историјског 4.места у шампионату Русије, са Амкаром је играо и финале Купа Русије 2008. и изгубио од ЦСКА тек после извођења пенала, а исти тим је у другом мандату спасио испадања у сезони 2011/12. У Русији важи за веома цењеног тренера са потпуним ауторитетом, а био је један од главних кандидата за тренера Зенита и Спартака из Москве. У Динаму из Москве је поднео остваку, и поред тога што је управа желела да га задржи, јер је испао у четвртфиналу Купа, а договор је био да Динамо освојио Куп јер је то била једина шанса за излазак у Европу. Са Динамом је везао 5 победа и у тренутку када је поднео оставку биоп је шести на табели. Недавно у Локомотиви је поднео оставку јер је председница клуба хтела да се меша у тим, а поред тога навео је да са играчима, условима и буџетом који је имао није правио жељене резултате.

Незванично, једина жеља рођеног Мојковчанина је да му се нико не меша у тим, а ако се то буде догодило поднеће оставку истог тренутка, што је већ радио у Русији. Дугогодишња обострана жеља се испунила. Сада испуните Грофов захтев.

Срећно, Грофе!

Повезане вести

3 comments

josif мај 29, 2015 at 19:29

Zelim mu sve najbolje!Da sledece sezone vrati titulu ali!bitno je da uprava dovede 3-4 kvalitetna i iskusna igraca,valjda i Grof to trazi jer je igracki kadar tanak.Prioritet da bude levi bek,zadnji vezni,ofanzivni vezni i partner za Jovica u samom spicu,od postojeceg igrackog kadra da se racuna na Petkovica,Lukovica,Pavicevica,Grujica,Ristica,Avramovskog,Mbodja,Jovanovica i Kahrimana jer Rajkovic najverovatnije da ce biti prodat a zahvaliti se Stojanovicu,Cvetkovicu i Gavricu dok Lazicu i Kovacevicu omoguciti transfer i nesto minimalno zaraditi.Sve u svemu puno ocekivanja ali bice tesko.Pozz.MKd

Reply
Teks Viler мај 29, 2015 at 17:17

Grofe,pokazi da si Srbenda!

Reply
Anonymous мај 29, 2015 at 12:40

Dobar izbor u loše vreme… Samo da ga ne izjedu ale…

Reply

Leave a Comment