Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда први пут поражена у КЛС, али са првог места чека плеј-оф

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у „Вечитом дербију“, у оквиру 14.кола Суперлиге 92-82 (30-19, 23-22, 19-21, 20-20), али су захваљујући убедљивијој победи у првом мечу сачували прво место и предност домаћег терена пред плеј-оф. У плеј-офу, трећу годину за редом, противник је Мега Лекс. Најеефикаснији је био Бобан Марјановић са 20 поена 10 скокова и 3 асистенције, и са индексом 31 био најбољи играч утакмице.

Партизан је од старта меча имао двоцифрену предност, коју је Црвена звезда у неколико наврата успевала да спусти испод 10 поена. Одличним шутем за три поена и много бољим скоком, пре свега у нападу, Партизан је направио разлику. Павловић, Тепић, Маринковић и Мачван погађали су  са свих позиција за три поена. Црвено-бели су лоше ушли у меч, нису успевали да након брзе предности номиналног домаћина наметну свој ритам, није ишао шут, па су на полувремену црно-бели имали +12. Проблем за Партизан биле су четири личне грешке Ђумића и три личне грешке Павловића. Велики проблем за Звезду представљао је слаб учинак Николе Калинића. Партизан је велики број поена постигао из контре, што је тотално атипично за Звезду.

У другом полувремену, видели смо сличну ситуацију . Партизан је до краја треће четвртине успео да одржава предност, али је Звезда поенима Вилијамса и Џенкинса стигла до минус 10. Средином четврте четвртине, Никола Калинић је добио пету личну грешку, затим и две техничке грешке због протеста, Мачван искористио 4/5 бацања, а Милутинов погодио за највећу предност домаћина, која им је обезбеђивала прво место. Међутим, Црвена звезда је заиграла доста ангажованије, а решења за Бобија Марјановића није било, као ни за Маркуса Вилијамса. Серијом 11-2 за мање од два минута, Марјановић 7-0, црвено-бели су преполовили минус, а Андрић тројком у последњој секунди донео Партизану „Пирову победу“, коју су остварили захваљујући почетној предности.

Партизан је шутирао за три поена 11/26, освојио 42 скока наспрам 32 Црвене звезде, забележио 20 асистенција наспрам 14 Црвене звезде и на крају славио са 10 поена. Током целог меча, Звезда је била испод нивоа у скоку, Партизан је постигао велики број поена из контре, али када је требало изабраници Дејана Радоњића су серијом 11-0 сачували прво место на табели.

Оно што је врло важно поменути је заиста нимало уједначен критеријум. Црвена звезда је добила 4 личне грешке, а Партизан је највећу предност стекао преко слободних бацања. однос према Бобану Марјановићу, Николи Калинићу, Луки Митровићу, репрезентативцима Србије је благо речено за подсмех.

У суботу стартује плеј-оф, а у првом мечу полуфиналне серије, трећу сезону узастопно, Црвена звезда дочекује Мега Лекс.

ТОК МЕЧА

14. коло КЛС

Партизан НИС – Црвена звезда Телеком 92-82 (30-19, 23-22, 19-21, 20-20)

Београд

Хала Пионир

Гледалаца:

Судије: Белошевић, Јовчић, Николић (сви из Београда)

Партизан НИС: Павловић 20Тепић 14, Мурић 6, Маринковић 15, Дало, Милутинов 8, Мачван 18, Ђумић 2, Андрић 9, Милутиновић, Глишић, Безбрадица. Тренер: Вујошевић

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 13п 2ас 2ск (3/8 за три), Ребић, Дангубић 9п 3ск (2/2 за два, 1/2 за три), Митровић 6п 2ск (3/8 за два), Лазић 10п 6ск 2укл (2/4 за два, 2/4 за три), Блажич 4 (0/4 за три), Калинић 4п 4ск 2ас (2/6 за два), Марјановић 20п 10ск 3ас 2бл (7/11 за два) – индекс 31, Тејић, Џенкинс 11п 5ас 2укл 2изл (9/13 сл.бацања, 1/5 за два, 0/2 за три), Јовић, Цирбес 5п 4ск (2/2 за два). Тренер: Дејан Радоњић

1/4 (30-19)

Вилијамс, Блажич, Калинић, Митровић и Марјановић започињу меч, а Павловић тројком отвара 9. међусобни дуел, а затим промашује оба слободна бацања. Тепић и Павловић су постигли тројке, Маринковић поентирао лако поред Вилијамса, а Боби Марјановић био оба пута прецизан са пенала са почетних 11-2 за Партизан, након чега је Дејан Радоњић затражио тајм-аут. Звезда узвраћа преко Блажича и тројке Маркуса Вилијамса у контри, али Мачван узвраћа за три. Затим је Белошевић досудио техничну грешку Бобију Марјановићу, а Милутинов је погодио уз фаул. Није искористио слободно бацање, али су номинални домаћини имали поново предност у скоку (10-3), који им је донео брзих +12, уз шут за три поена. Партизан је извео 8 слободних бацања за шест минута. Лазић је погодио другу тројку за Звезду, Тепић погодио за два на другој страни. Цирбес закуцава, Тепић поново, идентично, погађа други пут, 27-12 за Партизан.

Павловић погађа нову тројку, у последњој секунди напада, са готово пола терена. Лоше је Црвена звезда ушла у меч, док су силно мотивисани домаћини расположени ван линије 6.75. Звезда завршава четвртину мини серијом 4-0, лепом асистенцијом Калинића за закуцавање Дангубића и поенима Џенкинса са пенала, после грубог фаула Павловића.

Дангубић 4, Вилијамс, Лазић и Џенкинс по 3п.

2/4 (23-22)

Џенкинс, Лазић, Дангубић, Калинић и Цирбес на паркету. Поени Маринковића и Мачвана на једној, Џенкинс и Лазића на другој страни. Дангубић погађа за два поена, Звезда смањује предност на мање од десет поена, а Маринковић и Дангубић су постигли по тројку. Цирбес је погодио једно слободно бацање, Звезда доста, доста несигурна у скоку, Тепић у контри погађа. Партизан има велику предност у скоку (18-7, 13 офанзивних), пре свега, у нападу. Тајмаут, Дејан Радоњић.

Цирбес закуцава из другог плана, узвраћа Ђумић на другој страни. Већ пети фаул над Џенкинсом, Ђумић је забележио већ четврту личну грешку, Павловић има три. Џенкинс сигуран једном, 6/8 са пенала, а Мачван на другој страни погађа за 43-32. Први погодак Бобија Марјановића из игре, али Маринковић погађа нову тројку, седма за Партизан из 11 покушаја. Звезда погађа преко Марјановића и Калинића, али узвраћа Мачван уз фаул и погођено слободно бацање и Маринковић у контри и постављају 53-41 за полувреме.

Дангубић 9, Марјановић 7, Џенкинс 6.

3/4 (19-21)

Вилијамс, Лазић, Блажич, Митровић и Марјановић на паркету. Тепић са пет везаних поена отвара друго полувремене, Вилијамс погађа тројку. Митровић везује четири везана поена. Не реагују судије на провокације Павловића током целог меча. Закуцава Боби Марјановић и постаје први двоцифрени у Звезди вечерас, али Маринковић постиже нову тројку, а затим и у контри. Лазић је узвратио тројку, Калинић прави четврту личну грешку. Нови поени Лазића, 10 поена. Погађа Никола Калинић. Нови скок за Партизан, 28-16 предност у скоковима, +9 у кошевима, након поена Џенкинса, уз фаул. Кош за кош, Звезда смањује на минус 10 до краја треће четвртине.

Марјановић 11п, Лазић 10, Џенкинс и Дангубић по 9.

4/4 (20-20)

Џенкинс, Лазић, Блажич, Митровић и Цирбес на паркету. Павловић је добио техничку грешку, своју четврту, Џенкинс погађа слободно бацање. Андрић погађа за три поена. Партизан је постигао десет тројки из 21 покушаја, али Звезда после поена Вилијамса за два и даље на -10. Погађа Милутинов, фаул Цирбеса. Џенкинс је добио техничку грешку, после дуела са Мурићем на средини терена. Мурић и Милутинов погађају и воде Партизан на +15. Вилијамс је једном финтом избацио цео тим Партизана из игре и погодио за два. На другој страни и Павловић погађа. Калинић је добио пету личну грешку, али заиста какав однос судија вечерас. Две техничке грешке за изнервираног Николу Калинића. Мачван је погодио 4/5 слободних бацања. Сраман однос појединих судија вечерас. Погодио је и Милутинов, а Павловић добија пету личну грешку. Партизан има +17, три минута пре краја. тројка Маркуса Вилијамса, Звезда на минус 15. Вилијамс асистира за Бобија Марјановића. Боби серијом 7-0 затвара меч и обезбеђује Звезди прво место у регуларном делу и предност домаћег терена у плеј-офу. Андрић тројком, 11 за Партизан, у последњој секунди поставља коначних 92-82 за Партизан.

Марјановић 20п 10ск 3ас 2бл. Вилијамс 13 поена 2ск 2ас, Џенкинс 11п 5ас.

Повезане вести

4 comments

josif јун 4, 2015 at 23:35

Ovakvi porazi su nekada dobri cisto da budu pokazatelj nekih stvari kao na primer!Da Mitrovic i Kalinic shvate da jos nisu kopletni igraci i nusu mentalno spremni da budu lideri Zvezde,da je jasno da Blazicu treba zamena i da ga netreba zadrzavati jer igrac koji za 2 godine od 150 utakmica 130 odigra lose nije pojacanje,hvala mu na trudi i svemu ali vreme rastanka je doslo i da Radonjic i posle svega dobrog ove sezone i dalje prosecan trener koji ima samo 2-3 varijante u napadu i da nije maksimalno iskoristio Tejica,Dangubica i Jovica ove sezone jer je i u nebitnim utakmicama maksimalno opterecivao startere umesto da razigrava navedene igrace.Dobro je sto smo zahvaljujuci po kozna koji put Markusu,Dzenki i Bobiju sacuvali startnu poziciju i uz vise pameti i malo srece prekinemo komsijsku dominaciju u KLS pa cemo pricati o narednoj sezoni.Pozz.MKD

Reply
ACO јун 5, 2015 at 10:15

svaka čast na komentaru ne mogu da shvatim da naši kadeeti ubiju tog Vanju sa 30 razlike a on razbija ove naše iz prvog tima. Zašto mi nismo forsirali ARANITOVIĆA,SIMANIĆA,STOJANOVIĆA

Reply
hurado јун 4, 2015 at 23:29

koliko je skokova imao cirbes

Reply
Anonymous јун 4, 2015 at 22:47

pod hitno kazniti celu ekipu zbog opustanja
sramota da ovako izgube od partizana
bruka
ako zelimo titulu menjajmo trenera dok je vreme

Reply

Leave a Comment