Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти у Француској увеличали рођенданску прославу Роана

Рагби 13 шампион Србије Црвена звезда гостовао је у суботу, 30.маја, у Француској и одиграо утакмицу против селекције регије Рона-Алпи у оквиру прославе 80 година од оснивања клуба Роан.

Будући да је завршила први део шампионата, Црвена звезда је искористила прошли викенд без домаћих обавеза, на најбољи могући начин, мини турнејом у Француској. Челници Расинг клуба Роан XIII поштујући учинак српских играча у својим редовима, Владице Николића, који је одиграо целу сезону, и Владислава Дедића, који је бранио боје четвороструког шампиона Француске минулог пролећа, имали су жељу да прославу 80. рођендана клуба увеличају утакмицом против српског шампиона. С обзиром на све околности и на чињеницу да су Срби у Роану управо стигли из „црвено-белог“ табора, Звезда је та која се отиснула на нову турнеју. Шампионима је ово након излета у Републику Српску и Мађарску, први нешто дужи пут на турнеју.

Комбиновани тим Црвене звезде је на турнеји у Француској одиграо меч против селекције регије Роан-Алпи у оквиру прославе 80 година од оснивања Расинг клуба „Роан XIII“. Французи су остварили победу од 58:30, коју су обезбедили бољом игром у првом полувремену.

Шампион Србије Црвена звезда је искористила паузу у домаћим такмичењима да оде на турнеју у Роан, где су одиграли ревијалну утакмицу у част осамдесетог рођендана локалног рагби 13 клуба. Њихов противник, селекција регије Рона-Алпи (РА), очигледно добро „наоштрен“ за дуел са српским прваком однео је победу од 58:30, у највећој мери захваљујући бољој реализацији током првог полувремена у коме је игра била потпуно отворена, више за публику него што се обраћала пажња на резултат.

Први део игре домаћа селекција је решила у своју корист 48:10. Домаће су предводили браћа Анжелини и белгијски интернационалац Никола Буржен и ношени публиком брзо су стекли убедљиво вођство. Узвратили су са два есеја на самом крају и „црвено-бели“. У другом полувремену знатно бољом игром Црвена звезда је успела да смањи заостатак и реши тај део игре у своју корист, али је мањак у првом полуврмену био превелики. Упркос поразу, Звезда која је наступала без четворице репрезентативаца и очекиваних појачања у виду својих бивших играча, који наступају у Француској, није оставила негативан утисак. Нема сумње да би у комплетном саставу, „црвено-бели“ били знатно озбиљнији супарник екипи која у својим редовима има многе некадашње Елит 1 играче.

Четири есеја за РА је постигао локални љубимац Жан-Патрик Анжелини, три је забележио Јан Бертран, два Сирил Рондијер и један Камел Белкири, који је додао и 9 голова. По два есеја за Црвену звезду су постигли Милош Ћалић и Златан Садиковић, а по један Денис Ченгај и Вук Штрбац, док је три гола забележио Младен Ранђић.

Након утакмице уприличена је прослава рођендана клуба-домаћина и додела трофеја предстваницима ветерана Роана, локалне самоуправе, клупским челницима и руководству регионалног рагби 13 комитета. У вечерњим часовима, домаћин је организовао вечеру уз кабаретску представу локалних музичких и глумачких звезда.

Црвену звезду, након лигашког дела полусезоне, где се налази на другом месту са бодом заостатка иза Партизана, по повратку из Француске очекује финале Купа Србије против браниоца трофеја Дорћола у недељу 7.јуна.

Извор: ragbiliga.rs

Повезане вести

Leave a Comment